FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Z jakim brokerem porównywałeś jeśli można wiedzieć?????????
:)
NiceFox pisze:wieczorem porównywałem spread z konkurencyjnym brokerem no i wyszło że w tym czasie spread był 4pip czyli o 100% wyższy u FxSalt.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

kleofas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kleofas »

chcę otworzyć u nich konto live...
po tym,co tutaj czytam - zaczynam się zastanawiać,czy warto i bezpiecznie...?
nie chciałbym być oszukany...

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

NiceFox dziwne masz problemy, mozesz powiedziec w jakich godzinach dokladnie porownywales ten spread i swoja droga o jakiej parze piszesz, bo cos tam wymieniasz, zalaczasz wykres bez zadnego opisu i skad ludzie maja wiedziec co to jest? Z tego co ja widze to wyglada to na dosc egzotyczny zestaw cos jak USDHKD albo USDSGD. Nie wiem czego sie spodziewasz na egzotykach, ale niskie spready to najczesciej sa na parach typu EURUSD, USDCHF, GBPUSD itd.

Na zalozenie konta tez nie czekalem wiecej niz jeden dzien, to samo tyczy sie z wplata pieniedzy i rowniez od mojego kolegi wiem ze sprawy toczyly sie nie dluzej niz dwa dni.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

kleofas
Bywalec
Bywalec

drogi majorze gc...
czy użytkujesz może fxsalta..?
jeśli tak,to co o nich sądzisz...?

Camel4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Camel4 »

kleofas pisze:czy użytkujesz może fxsalta..?
jeśli tak,to co o nich sądzisz...?
Ja użytkuje. Broker w porządku jak do tej pory. Jest lepszy od AM Pro bo nie robi w sumie poslizgów i nie kasuje mi dodatkowych pipsów przy dotknięciu SL-a.
Ponoc jakieś problemy były/są (?) przy koncie w PLN.
Ogólnie polecam, a to co tutaj piszą mozna w zasadzie o kant dupy rozbić, bo na każdego broka można by znaleźć jakiś "paragraf".
Tym sposobem to w ogóle byś nie zaczął tradingu, bo żaden by nie pasował.
Gwarancja depo do 50K euro , więc nie wiem czym sie tu można przejmować.
pzdr

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

kleofas zeby sie nie powtarzac, przegladnij poprzednie strony i poczytaj. Nie mialem doczynienia z wieloma brokerami, ale z tymi co mialem FXSalt wypada dobrze, do tego nie zauwazylem zeby utrudniali jakiekolwiek zlecenia. Gram na realnych kontach i jedno jest w stopce drugiego nie mam udostepnionego publicznie i naprawde nie mam wiekszych problemow z nimi poza tym ostatnio opisanych ze w godzinach 22 (23 polskiego czasu) rozszerzaja spread o spora ilosc pipsow co moze dla ludzi z waskim SL byc szkodliwe.
Tak poza tym zlecenia nawet na 1 lot (bo tylko tyle ja testowalem) wchodza bez poslizgow.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

kleofas
Bywalec
Bywalec

dzięki panom za odpowiedzi...
hmmmm...a ja chcę otworzyć konto w złotówkach...
miejmy nadzieję,że w tej kwestii camel się mylił...

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ja mam w PLN i jest na razie OK.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Mam pytanie dot wskaźnika na fx salt tzn. Mam wskaźnik infobar(luktombiz), który wskazuje swap spread. Broker ma kwotowanie do 5 miejsc po przecinku i wskaźnik pokazuje mi, że spread wynosi 9 pip. Jak to zmienić??

Dodano po 43 sekundach:

Tzn chodzi o to żeby pokazywał tak jak powinien czyli 0.9 pip

Dodano po 11 minutach:

I tak samo jest z pipsometrem. Zamiast pokazać 6 pip to jet 60. Może to jest błahostka ale mnie denerwuje. :(
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

ugangu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ugangu »

Na koncie PLN nie ma mikrolotów - dla mnie bez znaczenia ale może komuś będzie zależało więc wtedy zawsze pozostaje waluta np. USD.
Zlecenia większe wchodzą wlasciwie bez problemu - chodzi mi tutaj o 20, 30, 50 lotów. Owszem zdarzają się czasem poślizgi... czasem na moja korzysc a czasem na niekorzysc ale ogolnie podsumowujac to jest ok.

ODPOWIEDZ