FXsalt , www.fxsalt.com
Helium nie porownywalbym jednego i drugiego bo hmm tak jakby zupelnie inny rodzaj brokera. Dukas skupia sie glownie na duzych graczach i na swojej platformie. FXSalt natomiast jest dobra opcja dla uzytkownikow MT4 szukajacych brokerow typu STP.
Rzeczywiscie na starych kontach bylo lepiej, chociaz od czasu przenosin stare konta jakoscia dorownaly nowym i jest niestety gorzej. Bardzo irytujace jest rozszerzanie spreadu w godzinie 22:00 GMT i nie o 3-5 pipsow ale o 10-20. Byc moze jest to spowodowane przez fakt ze mieli jakies waly ze swapem, ale nie jestem pewny.
Co do wyplacalnosci niestety nic nie moge powiedziec. Co do walow hmmm raz mi sie zdazylo widziec jedna swieczke co sie bardzo dziwnie zachowywala. I byly przez jakis tydzien freezy na platformie przez pare minut, ale obecnie ich juz nie ma.
Rzeczywiscie na starych kontach bylo lepiej, chociaz od czasu przenosin stare konta jakoscia dorownaly nowym i jest niestety gorzej. Bardzo irytujace jest rozszerzanie spreadu w godzinie 22:00 GMT i nie o 3-5 pipsow ale o 10-20. Byc moze jest to spowodowane przez fakt ze mieli jakies waly ze swapem, ale nie jestem pewny.
Co do wyplacalnosci niestety nic nie moge powiedziec. Co do walow hmmm raz mi sie zdazylo widziec jedna swieczke co sie bardzo dziwnie zachowywala. I byly przez jakis tydzien freezy na platformie przez pare minut, ale obecnie ich juz nie ma.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Na razie FxSalt nie polecam. Chcieli dobrze a nawet za dobrze i jeszcze im nie wyszło.
Mam dużą nadzieję, że wyjdzie, ale na razie jest sporo gorzej niż było.I chodzi tu tylko i warunki handlu, bo jeśli chodzi o wypłaty, pomoc etc wszystko jest ok.
Mam dużą nadzieję, że wyjdzie, ale na razie jest sporo gorzej niż było.I chodzi tu tylko i warunki handlu, bo jeśli chodzi o wypłaty, pomoc etc wszystko jest ok.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- Phoenix_phx
- Gaduła
- Phoenix_phx
- Gaduła
Witam.
W piątek wieczorem wszystko było dobrze. Od dziś natomiast nie mogę się zalogować do swojego konta demo (pomimo, że mam zapisane te same dane hasła, serwera oraz login). W prawym dolnym rogu jest napisane "Zły rachunek". Byc moze konto po miesiącu wygasło? Jednak nie dostałem takiego info na maila.
Wiem, że to tylko demo, jednak testuję na nim swoją strategię i najzwyczajniej w świecie wszystko weźmie w łeb gdy nie będę mógł się nadal zalogować... A szkoda bo poświęciłem już miesiąc na obserwację jej wyników...
Jeśli to po prostu wygasło demo to czy jest sposób na to żeby odzyskac swoje dane z tego konta (kilka zleceń było oczekujących, 2 aktywne; poza tym dane dotyczące transakcji historycznych - chodzi mi o to zeby po prostu kontynuować to konto w takim samym stanie przez kolejny miesiąc)?
Napisałem maila do customer service, jednak dopiero dziś rano więc w sumie na odpowiedź pewnie poczekam jeszcze trochę czasu.
W piątek wieczorem wszystko było dobrze. Od dziś natomiast nie mogę się zalogować do swojego konta demo (pomimo, że mam zapisane te same dane hasła, serwera oraz login). W prawym dolnym rogu jest napisane "Zły rachunek". Byc moze konto po miesiącu wygasło? Jednak nie dostałem takiego info na maila.
Wiem, że to tylko demo, jednak testuję na nim swoją strategię i najzwyczajniej w świecie wszystko weźmie w łeb gdy nie będę mógł się nadal zalogować... A szkoda bo poświęciłem już miesiąc na obserwację jej wyników...
Jeśli to po prostu wygasło demo to czy jest sposób na to żeby odzyskac swoje dane z tego konta (kilka zleceń było oczekujących, 2 aktywne; poza tym dane dotyczące transakcji historycznych - chodzi mi o to zeby po prostu kontynuować to konto w takim samym stanie przez kolejny miesiąc)?
Napisałem maila do customer service, jednak dopiero dziś rano więc w sumie na odpowiedź pewnie poczekam jeszcze trochę czasu.
polski support niestety nie odbiera telefonów. ( wiele razy do nich dzwoniłem na wszystkie polskie nr, na skype też).Phoenix_phx pisze:A pytałeś polskiego supportu ? Mi gość bardzo pomógł.
Ale zwykle oddzwaniają po 3- 5 h. Niestety z nimi nic nie można załatwić bo sprawę i tak przekazują do centrali. Dostajesz porady żeby napisać na helpme@fxsalt.com i opisać problem.
Wczoraj po 2 tygodniach od wpłaty otworzyli konto MT4 takie jakie sobie życzyłem, dostałem też obietnicę że resztę kont otworzą w poniedziałek.
No i od razu robię testy.
Na dole jest historia spreadu jak widać spread obecnie to 1.2pip w nocy 24pip
wieczorem porównywałem spread z konkurencyjnym brokerem no i wyszło że w tym czasie spread był 4pip czyli o 100% wyższy u FxSalt.
Późniejszych godzin po 21 nie porónywałem już.
Czy FxSalt nie pogrywa, bilansuje pozycje ostro podnosząc spread

Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.