Akurat to wejscie przegapiłem. Dodatkowo pojawiła sie dyw na RSI zachecająca do kupna.xspojlerx pisze:Wiarygoność S/R zwiększa naprzykład punkt przecięcia z linią trendu, jeżeli tak się stanie, to jest większe prawdopodobieństwo odbicia się ceny od takiego "podwójnego" wsparcia, np dzisiaj na edku tak było.
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
wrzucam moje 2 wejścia. trejdy maja ustawiony TP i SL, RR= w przybliżeniu 2, zobaczymy rano....
Korzystając z okazji chcę Ci serdecznie podziękować, FxLamer, za dzielenie się wiedzą, stworzenie i prowadzenie tego wątku.
PS: co sądzicie o moich wejściach?
Korzystając z okazji chcę Ci serdecznie podziękować, FxLamer, za dzielenie się wiedzą, stworzenie i prowadzenie tego wątku.
PS: co sądzicie o moich wejściach?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Damian_GTK
- Pasjonat
na EUR/USD - nie wiem czemu akurat w tym miejscu ustawiłeś SL, bynajmniej nie jest to wg mnie dobre miejsce. Jeżeli stosujesz PA, powinieneś ustawić SL powyżej tego wierzchołka czyli powyżej 1.4465. Druga sprawa sam setup - jeżeli miałeś sygnał na wykresie M30, to czemu wszedłeś dopiero po przebiciu świecy H1, która nie była dobrym sygnałem do wejścia?
Generalnie poziom na short był niezły, ale wejście i SL trochę zbyt nisko. Mimo wszystko życzę powodzenia
Generalnie poziom na short był niezły, ale wejście i SL trochę zbyt nisko. Mimo wszystko życzę powodzenia
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
Ja zarzuciłem przeciwnie shorta na początku tego dnia D1. Cena odbiła się od oporu 1,6450 i dodatkowo objęcie bessy. Ponadto posiłkuje sie troche stochem który wskazuje delikatną dywergencje.zimnodzis pisze:Ja z kolei czekam na GBP/USD na otwarcie longa, niestety przegapiłem kazje wejścia o godzinie 8:00
Co uważacie o samym pomysle pozycji, S/L i T/P?
Zwróć uwagę jak często testowane było wsparcie, moim zdaniem niedługo wykres przebije je z wielkim hukiem, a D1 tylko na to czekazimnodzis pisze:Dlaczego? Mógłbyś rozwinąć?saku82pl pisze:Long na kablu to zły pomysł aktualnie wg mnie.

Przebił co prawda bez huku, czekamy na C.D.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.