Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

:D lubie to :D
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

admkowal pisze::D lubie to :D
Część tego sukcesu, przez ściągnięcie mnie tutaj, zawdzięczam Tobie mistrzu :wink:

Dzięki!

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

paweldobkowski pisze:Część tego sukcesu, przez ściągnięcie mnie tutaj, zawdzięczam Tobie
bardzo miło mi z tego powodu i ogromnie się z tego cieszę :)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Byłem ekstremalnie uznaniowy (nadal trochę jestem) i szło to do przodu, ale robiłem mnóstwo głupich rzeczy i przez to nie wierzyłem często swoim ruchom. Intuicja jest świetna, ale nie pod wpływem emocji!

Przez ten wątek postanowiłem opisać w swojej głowie to co robię. Sporo się zmieniło, ale ostatecznie mam tak jasne zasady, że jak wchodzę w trade to 20% to moje przeczucie a 80% realizacja planu a nie na odwrót.

Istnienie poziomów SD, jak rozmawialiśmy, upewniło mnie, że jestem na dobrej drodzę. Teoria SD uzupełniła mi luki w wiedzy, którą zdobywałbym latami. Skompilowałem jeszcze raz to co wiem z tym co się dowiedziałem i wyszło to co jest teraz :wink: Wygląda to bardzo dobrze i normalnie mówiłbym, że to giełda i wszystko się może zdarzyć, ale dzisiejszy dzień nie był przypadkiem.

Dzisiejszy dzień był relaksem. Pomijając, że chyba stracę wzrok :wink:. Nie zamierzam aż tak ostro grać (głównie dlatego, że mam życie :wink:), ale myślę, że to co robię teraz będę używał już zawsze.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

No miazga to dobre określenie tego co przedstawiłeś na tym screenie... szacun.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Ktoś gra ze mną? :wink:

EDIT: Dobra, taki rynek, że sobie odpuszczę. Lepiej wstać na 7:00 - 8:00.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

paweldobkowski

Twoj wykres "pachnie" es/pipem, o ile sie nie myle ?
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

paweldobkowski jeżeli faktycznie zagrywałeś w tych miejscach to gratuluję rewelacyjnej techniki, tak trzymać :clap:

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Paweł gratuluję. Szkoda, że nie odpisałeś któregoś razu na PW pytałem dlaczego odchodzisz wtedy...

Ale już chyba zrozumiałem dlaczego. Musiałeś się odchamić. W sumie każdy potrzebuje bo większość jest biip...już też rozumiem dlaczego kiedyś był zamknięty dział dla określonej grupy osób (może nadal jest? wiem, że kiedyś prosili się ludzie żeby udostępnili jakieś strategie które tam sobie opisują :)).

Tak czy siak wczoraj była prosta sytuacja techniczna na Edku. Dziś niby także ale w grę wchodziła istotność większego interwału żeby wejść w pozycję (z perspektywy H1). W sumie dałoby się załapać na ten ruch który nastąpił...jest dość oczywisty przecież zaraz przy ważnych wsparciach i demand się znajdowała cena. Gratuluję mięsu który sprzedawał w tamtym miejscu.

Paweł gratuluję skupienia umysłu we wczorajszym tradingu który uwidoczniłeś na screenie. To samo robie co Ty. A poza tym niby oczywiste setupy i techniczne sprawy ale naprawdę trzeba mieć odpowiedni stan umysłu żeby takie coś wyszło. Zakładam, że na obudzeniu się Londynu dzisiaj także zarobiłeś...wybicie z pewnego obszaru nastąpiło i na Twoim interwale mogłeś nakosić trochę. Mały pullback na H1 był i poszło na 70pips do góry. Niestety spartoliłem bo nie spojrzałem właśnie na H4 i bałem się lokalnego oporu i sądziłem, że się skonsoliduje a rozstrzygnięcie nastąpi trochę później. No cóż. Jestem OUT czekam na USA i okolice tych godzin. Tam nastąpi jakieś rozstrzygnięcie tego gdzie Londyn zmierzał i albo kontynuacja albo korekta ale raczej skorygują ruch...dzisiaj fajna płynność tak jak wczoraj.

Pozdrawiam
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Spekulant83, super, że sobie wszystko ułożyłeś. Teraz pozostało wziąć z rynku co Twoje :wink:

A sytuacja codziennie jest prosta o ile wiesz czego szukać i grasz to co widzisz a nie to co myślisz. Paradoksalnie przewagą tradera jest to, że nie wie co się zaraz wydarzy.

Vanguard, sam nie wiem czym pachnie. Ja tak naprawdę nie wiem jak gra ES/PIP, jednego jestem pewien - on nie mówił wszystkiego a w zasadzie najważniejszych szczegółów. Nie wiem jakich, wiem tylko, że nie da się grać tak jak on. Wczoraj wpadłem w "Zone" i po prostu klikałem.

Pomijając najlepszych to są Aliassmith, Jalarupa, Asaseb, Pablo101, Ajaymein, Baco (nie pamiętam całego nicku) i wielu innych, którym należą się podziękowania. Każdy z nich od czasu do czasu powiedział coś wartościowego. Nikt z nich nie mówił wszystkiego, ale tak to już jest. Każdą "elitarną" wiedzę zdobywa się z puzzli.

RAY Of Sunshine, w tych miejscach + parę tradów z których wyszedłem na mały minus, ale nie zaznaczyłem bo to screen na moje potrzeby.

Dzięki!

ODPOWIEDZ