Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Już był głosowania nad tym projektem i ile dobrze pamiętam 90 było 'za' a 160 'przeciw'. Piszą że takie coś może mieć bardzo różne konsekwencje - moim zdaniem ten pomysł to głupota. Ale sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie.

Do tego Paweł dobrze napisał, że nawet jeśli to dostaniemy pewnie jakiś prosty dostęp do brokerów z USA. btw Szwajcaria też będzie objęta tym podatkiem? Bo jak nie to dukas, itd. Ludzie wiedzą jaki jest w tym biznes a jak widzą kasę to i znajdą się sposoby. To przy założeniu, że ten cały cyrk wypali.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Myślę, że Sarkozy i Merkel (kosmici) wymyślili sobie sprytny sposób finansowania tylko nie rozumieją tego, że pójdziemy sobie grać na USD a EURO się zesra i będą mogli z Grekami pić UZO :wink:

To jest tak oderwane od rzeczywistości, że przypomina mi pomysł drukowania pieniędzy przez polityka, który niedawno się powiesił.

Chciałem dorzucić od siebie takie 15p.

15p. Haha. NIEREALNE.

Już słyszę te żarty.
- Jaki masz spread na EUR/USD?
- 16p

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nigdy w moim życiu nie czułem się tak personalnie zaatakowany przez politykę. Muszę ochłonąć. Wódki.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Ale to naprawdę nie jest problem... Albo swing trading albo przeskoczymy na futuresy w usa.
trading is waiting
--

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Wiem, że nie jest.

Ja prawdopodobnie będę skalpował srebro tu gdzie jestem jeżeli opodatkują EURO. Jeżeli opodatkują FX w strefie euro to wszyscy brokerzy przeniosą firmy bo nie będą w stanie konkurować.

Wódki niezależnie.

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

SL. za bardzo zwracam uwagę na LT i to mnie czasami głubi..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

wng pisze:SL. za bardzo zwracam uwagę na LT i to mnie czasami głubi..
Ładny trade! Szkoda, że za wysoko wzięty.

LT są okropnie "liche". Ja wierzę tylko w LT w kontekście kierunku. Nie otworzyłbym tradu na LT. Dla mnie to jak dać regulować rynek finansowy Merkel.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

wng pisze:za bardzo zwracam uwagę na LT i to mnie czasami głubi..
ja też na początku zwracałem uwagę na LT, do momentu aż zauważyłem, że to nie LT działa a właśnie poziomy.

W każdym razie nie ma w tym nic złego i jeśli zwiększa to Twoją pewność w podejmowaniu decyzji to rób tak dalej :wink:

W dodatku zobacz, że cena nie zamknęła się pod LT, dla mnie nie została przebita.
trading is waiting
--

AK

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

admkowal pisze:
wng pisze:za bardzo zwracam uwagę na LT i to mnie czasami głubi..
ja też na początku zwracałem uwagę na LT, do momentu aż zauważyłem, że to nie LT działa a właśnie poziomy.

W każdym razie nie ma w tym nic złego i jeśli zwiększa to Twoją pewność w podejmowaniu decyzji to rób tak dalej :wink:

W dodatku zobacz, że cena nie zamknęła się pod LT, dla mnie nie została przebita.
Niby pewności zwiększa ale tylko pozornie bo jak widać, przez to ominąłem strefe która niżej zadziałała, w każdym razie ciągle stosuje LT jako dodatek, muszę po prostu bardziej skupić się na poziomach :) pozdrawiam

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Chodzi o całą UE, premier irlandii powiedział że jak ma być w dublinie to w londynie też i będzie się o to starał. Ten projekt ma byc gotowy przed szczytem G20 i unia prze aby był na całym świecie. Uważają że nawet jak tamci chwile póżniej wprowadzą to sie nic nie stanie,a jak zobaczą inni ile trylionów dziennie wpływa do dudżetu to sami w 3 dni wszystko u siebie przegłosują. I w tym pseudoraporcie co jest wyżej wyrażnie jest o uk. Swoją drogą to obroty spadną o 90% przy spreadzie 15p zwolnionych zostanie kilkanaście tys ludzi a banki które ledwo przędą będą kolejny krok do bankructwa, już większość dużych banków odnotowuje straty w ost miesiącach. Ale komuchy juz nie takie numery potrafią zrobić. Brazylia wprowadziła 1% tax na swoim rynku Shocked
coś w tym jest co pisze yenn w USA są takie same komuchy jak i u nas w eurozadupiu jak to sie rozleje na największe światowe rynki to możemy pakować manatki i zająć się jakimś innym zajęciem.

ODPOWIEDZ