Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

coś w tym jest co pisze yenn w USA są takie same komuchy jak i u nas w eurozadupiu jak to sie rozleje na największe światowe rynki to możemy pakować manatki i zająć się jakimś innym zajęciem.
Pożyjemy, zobaczymy :wink: Koniec biadolenia, co będzie to będzie, ale ja również nie wierzę, że finansjera tego świata pozwoli na taki samobójczy ruch. Dla przykładu Steven Schonfeld miliarder z USA jest właścicielem funduszu hedgingowego, którego traderzy zawierają razem dziennie setki tysięcy transakcji i taki jest styl zarządzania tego funduszu! Czyli skalpują. Wyobrażasz sobie, że grupka takich "Stevenów" pozwoli sobie zamknąć interes? I dont thing so :wink:

Ode mnie już koniec off-topu. Postaram się od jutra zacząć wrzucać jakieś zdjęcia z poziomami, pouczymy się wspólnie :) Nie będą nas dymać Eurokomuchy :mrgreen:

Pozdrawiam

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

LONG EU @ 1.4428

STOP na BE +1

so far so good :wink:

out +7

Myślę, że o 11:00 poszukamy dalej wejścia

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

SHORT EU @ nie wiem bo muszę patrzeć w platformę :wink:

1.4435 lets see

out BE liczyłem na to, że wezmę korektę. Teraz raczej tylko LONG

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

LONG @ 1.4436

STOP na BE +5 - nie mam zamiaru już dzisiaj ryzykować.

out +20

Koniec na dziś. Zaraz parę screenów.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

paweldobkowski pisze:LONG @ 1.4436

STOP na BE +5 - nie mam zamiaru już dzisiaj ryzykować.

out +20

Koniec na dziś. Zaraz parę screenów.
Cześć!

Wchodzisz na danych? Po tym wejściu widać że Cię zbytnio nie obchodzą :) Po południu wrzucę jakiś rysunek, czy aby na pewno dobrze wyznaczam te strefy S/D bo do tej pory operowałem tylko ZL-kami i SD jest dla mnie nowością.

P.S.Ładnie paweldobkowski :krótko, szybko i skutecznie, tak właśnie sobie to wszystko wyobrażam,a Ty to po prostu robisz - brawo :)

Pozdrawiam

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Obrazek

Korba1000

Pierwsze wejście z M1. Reszta z M5 na podstawie PA.

Drugie wejście targetowane w SD w MOIM rozumieniu.

Trzecie wejście nie dokładnie tam. Dopiero jak zobaczyłem, że cena zareagowała i wraca.

Czwarte to, to co na żywo tutaj zagrałem. SD widzę tam gdzie pogrubiona biała linia.

Nie zaznaczyłem tego +7 bo nie ma czym się chwalić. Aktualnie nie mogłem sobie odpuścić i jestem w shorcie z ekstremum po cenie 1.4467 i mam stop na BE +3. Dam temu lecieć nawet do jutra :wink: Idę zjeść śniadanie.

RAY of Sunshine, Dzięki! Na pewno jesteś na dobrej drodze z ZL i SD. Teraz tylko potrzeba czasu. Najwięcej zmienia parę dni w których czujesz się jak prorok i nabierasz NA PRAWDĘ pewności w siebie i swoją grę a nie sobie ją wmawiasz. Powodzenia!

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

paweldobkowski pisze: Aktualnie nie mogłem sobie odpuścić i jestem w shorcie z ekstremum po cenie 1.4467 i mam stop na BE +3. Dam temu lecieć nawet do jutra :wink: Idę zjeść śniadanie.
Obawiam się, że mogą chcieć przetestować 1.4515. Dlatego nie wszedłem w tego shorta na 1.4467 :/ Dlatego ustawiłem oczekiwacza na 1.4510 z targetem na 1.4380. Zobaczymy co wyjdzie. Jeśli masz rację a ja się myliłem to pognębię pytaniami. Patrzę na H4 i widzę potencjał do 1.4515 to samo USDX mi mówi. Ciekawe jak wyjdzie. Niby była reakcja z zamknięciem tam gdzie shorta dałeś ale właśnie te wyższe TF...aktualnie jeszcze mam proces testów i widać jakiego typu dylematy mam :) Jeśli Ci wyjdzie short to rozumiem powody - reakcja na M30 albo M15 wyraźna na ten poziom jest. Często natomiast kur** jest tak, że jest reakcja ale biegnie dalej...dla mnie za duże ryzyko w tej sytuacji ze względu na H4 i USDX :/
Ostatnio zmieniony 24 sie 2011, 11:44 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 2 razy.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

+3 na ostatnim chociaż jestem pewien, że jeszcze trochę pójdziemy w dół. Na dzisiaj koniec.

Nie wziąłem tego pierwszego dużego impulsu w górę bo ruszył tak szybko, że czułem, że goniłbym rynek a to zawsze był mój największy problem. Następna okazja zawsze będzie i już drugi ruch w górę był mój.

Jajecznica.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Spekulant83 pisze:
paweldobkowski pisze: Aktualnie nie mogłem sobie odpuścić i jestem w shorcie z ekstremum po cenie 1.4467 i mam stop na BE +3. Dam temu lecieć nawet do jutra :wink: Idę zjeść śniadanie.
Obawiam się, że mogą chcieć przetestować 1.4515. Dlatego nie wszedłem w tego shorta na 1.4467 :/ Dlatego ustawiłem oczekiwacza na 1.4510 z targetem na 1.4380. Zobaczymy co wyjdzie. Jeśli masz rację a ja się myliłem to pognębię pytaniami. Patrzę na H4 i widzę potencjał do 1.4515 to samo USDX mi mówi. Ciekawe jak wyjdzie. Niby była reakcja z zamknięciem tam gdzie shorta dałeś ale właśnie te wyższe TF...aktualnie jeszcze mam proces testów i widać jakiego typu dylematy mam :) Jeśli Ci wyjdzie short to rozumiem powody - reakcja na M30 albo M15 wyraźna na ten poziom jest. Często natomiast kur** jest tak, że jest reakcja ale biegnie dalej...dla mnie za duże ryzyko w tej sytuacji ze względu na H4 i USDX :/
I bardzo dobrze, że tego nie wziąłeś! Ja tylko na koniec dnia lubię sobie puścić jeden darmowy trade bez stresu z przestawionym stopem. Nawet tego nie analizowałem, ale jeżeli miałbym to idziemy do góry.

Ja skalpuję więc często gram short na ruchach wzrostowych i na odwrót, ale w wypadku takiej gry jak Ty czy Adam to nie warto było tego brać.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

paweldobkowski pisze:+3 na ostatnim chociaż jestem pewien, że jeszcze trochę pójdziemy w dół. Na dzisiaj koniec.

Nie wziąłem tego pierwszego dużego impulsu w górę bo ruszył tak szybko, że czułem, że goniłbym rynek a to zawsze był mój największy problem. Następna okazja zawsze będzie i już drugi ruch w górę był mój.

Jajecznica.

W dół będzie chyba do 1.445 chciałem KURW* napisać ale już po fakcie żeby pokazać że mam złudzenie wyczucia rynku. W pracy oczywiście dupę trują (heh tak mówię ale wiem że to obowiązki no...). Z perspektywy M15 napisałem o 1.445 w kontekście zejścia w dół jeszcze jak napisałeś.. Nie zdążyłem oczekiwacza na longa ustawić. +15 wpadłoby a jeśli jednak zadziała poziom z shorta Pawła najwyżej zamknęłoby na +5 jeśli jednak dojdzie do oczekiwacza na 1.4510 to fajnie...oczekuję tam reakcji i okazję na shorta.

paweldobkowski pisze: I bardzo dobrze, że tego nie wziąłeś! Ja tylko na koniec dnia lubię sobie puścić jeden darmowy trade bez stresu z przestawionym stopem. Nawet tego nie analizowałem, ale jeżeli miałbym to idziemy do góry.

Ja skalpuję więc często gram short na ruchach wzrostowych i na odwrót, ale w wypadku takiej gry jak Ty czy Adam to nie warto było tego brać.
Ok. Rozumiem Cię. Ale ja Pawle zacząłem mieszać i jednak staram się stosować co Ty dla precyzowania wejść. Czyli nastawiam się na dłuższy trade ale z ciasnym SL. Z resztą raz scalp raz dłuższy trade - zależy od bilansu poprzedniego dnia.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2011, 12:05 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

ODPOWIEDZ