Nie ma takiej opcji. Możesz conajwyżej poszukać jakiegoś automatu, który zrobi to za Ciebie po zawarciu transakcji...graw pisze:W jak sposób ustawić zlecenia "z palca" otwierane - buy/sell market - od razu z - Trailing step - zalożonym z góry , jak np. z SL czy TP ?
Dukascopy - ECN
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Spekulant83
- Gaduła
Niektóre raporty Dukascopy faktycznie są dość zaczarowaneSpekulant83 pisze:Czy ktoś wie o co chodzi?

Polecam jednak zapoznać się z innymi raportami, które mogą się okazać dla Ciebie bardziej czytelne np. Position Report.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Spekulant83
- Gaduła
Dokładnie. Pokazane są te z odwrotnej. Zaskoczyłem dopiero po napisaniu posta...widzę, że zdążyłeś wyłapać. Edytowałem i nie napisałem tego bo było wstyd, że nie załapałem tego do razu.raposo pisze:Niektóre raporty Dukascopy faktycznie są dość zaczarowaneSpekulant83 pisze:Czy ktoś wie o co chodzi?. Głównie z powodu sposobu rozliczania transakcji. Tam na pewno widać transakcje odwrotne do zamknięcia, ponieważ zamykając pozycję de facto otwierasz transakcję odwrotną, która jest bilansowana. Ot, taki wymysł.
Polecam jednak zapoznać się z innymi raportami, które mogą się okazać dla Ciebie bardziej czytelne np. Position Report.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Żaden powód do wstyduSpekulant83 pisze:Edytowałem i nie napisałem tego bo było wstyd, że nie załapałem tego do razu.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Raposo mam pytanie. Wczesniej ktoś pytał czy mozna na duka złożyc dwie przeciwstawne pozycje na jednej parze odpowiedziałes, że nie mozna. Parę dni temu wysłałem maila z tym zapytaniem i koleś powiedział, że można tak zrobić, że przeciwstawna pozycja nie zamyka tej drugiej.
Pytam bo może o czymś nie wiem
Pytam bo może o czymś nie wiem

Gółwnie elektronika

Witaj,
To pytanie musiało być zadane dawno temu
. Oczywiście w Dukascopy możliwy jest tzw. hedging, czyli otwarcie dwóch przeciwstawnych pozycji - taka informacja jest też na naszej stronie. Kiedyś tak nie było, potem uległo to zmianie.
Istnieje też możliwość złączenia tych dwóch pozycji w jedną (opcja "Merge") zamiast zamykać je osobno z prowizją.
To pytanie musiało być zadane dawno temu

Istnieje też możliwość złączenia tych dwóch pozycji w jedną (opcja "Merge") zamiast zamykać je osobno z prowizją.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
witam..
jestem tutaj nowy , sciagnalem demo Pamm i pierwsze pytanie brzmi o wielkosc zlecenia po przecinku, moze ktos powiedziec
1) ile ma tych cyferek 1lot..?
2)czy klikajac na zielony badz czerwony kwadracik z cena jest to zlecenie natychmiastowe..?
3) czy glebokosc rynku jest taka sama w real jak w demo..?
4)czy ktos moze gra w systemie Pamm...?
5)czy zlecenia wybierane z paska ( zaznaczane , badz nie) zamykane sa natychmiastowo...?
dziekuje za odpoiwedz
jestem tutaj nowy , sciagnalem demo Pamm i pierwsze pytanie brzmi o wielkosc zlecenia po przecinku, moze ktos powiedziec
1) ile ma tych cyferek 1lot..?
2)czy klikajac na zielony badz czerwony kwadracik z cena jest to zlecenie natychmiastowe..?
3) czy glebokosc rynku jest taka sama w real jak w demo..?
4)czy ktos moze gra w systemie Pamm...?
5)czy zlecenia wybierane z paska ( zaznaczane , badz nie) zamykane sa natychmiastowo...?
dziekuje za odpoiwedz
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Witaj,
Do wyboru jest:
Units (jednostki)
Thousands (tysiące)
Millions (miliony)
100 000 jednostek = 0.10 tysięcy = 0.1 miliona = 1 lot jaki znamy np. z MT4.
.
W Dukascopy nie operuje się wielkością lota z racji, że mamy możliwość wyboru jednostki w jakiej jest wyrażany wolumen w cyfrach.andy11 pisze:1) ile ma tych cyferek 1lot..?
Do wyboru jest:
Units (jednostki)
Thousands (tysiące)
Millions (miliony)
100 000 jednostek = 0.10 tysięcy = 0.1 miliona = 1 lot jaki znamy np. z MT4.
Nie. W ten sposób otworzysz zlecenie przeciwstawne (hedge). Można jednak je potem zbilansować (opcja Merge) i wtedy obie pozycje ulegną zamknięciu, o ile mają taki sam wolumen.andy11 pisze:2)czy klikajac na zielony badz czerwony kwadracik z cena jest to zlecenie natychmiastowe..?
Na demie są tylko wirtualne środki. Kwotowania, spready, głębokość rynku i wszystko inne to to samo co na realu.andy11 pisze:3) czy glebokosc rynku jest taka sama w real jak w demo..?
Nie ma żadnej różnicy w handlu między kontem normalnym a PAMM. Po prostu w PAMM wolumen jest proporcjonalnie rozdzielany między podłączone konta.andy11 pisze:4)czy ktos moze gra w systemie Pamm...?
Tu niestety nie wiem o co chodziandy11 pisze:5)czy zlecenia wybierane z paska ( zaznaczane , badz nie) zamykane sa natychmiastowo...?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu