Nie ma takiej opcji. Możesz conajwyżej poszukać jakiegoś automatu, który zrobi to za Ciebie po zawarciu transakcji...graw pisze:W jak sposób ustawić zlecenia "z palca" otwierane - buy/sell market - od razu z - Trailing step - zalożonym z góry , jak np. z SL czy TP ?
Dukascopy - ECN
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
- Spekulant83
- Gaduła

Niektóre raporty Dukascopy faktycznie są dość zaczarowaneSpekulant83 pisze:Czy ktoś wie o co chodzi?
Polecam jednak zapoznać się z innymi raportami, które mogą się okazać dla Ciebie bardziej czytelne np. Position Report.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
- Spekulant83
- Gaduła

Dokładnie. Pokazane są te z odwrotnej. Zaskoczyłem dopiero po napisaniu posta...widzę, że zdążyłeś wyłapać. Edytowałem i nie napisałem tego bo było wstyd, że nie załapałem tego do razu.raposo pisze:Niektóre raporty Dukascopy faktycznie są dość zaczarowaneSpekulant83 pisze:Czy ktoś wie o co chodzi?. Głównie z powodu sposobu rozliczania transakcji. Tam na pewno widać transakcje odwrotne do zamknięcia, ponieważ zamykając pozycję de facto otwierasz transakcję odwrotną, która jest bilansowana. Ot, taki wymysł.
Polecam jednak zapoznać się z innymi raportami, które mogą się okazać dla Ciebie bardziej czytelne np. Position Report.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn
Żaden powód do wstyduSpekulant83 pisze:Edytowałem i nie napisałem tego bo było wstyd, że nie załapałem tego do razu.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
Raposo mam pytanie. Wczesniej ktoś pytał czy mozna na duka złożyc dwie przeciwstawne pozycje na jednej parze odpowiedziałes, że nie mozna. Parę dni temu wysłałem maila z tym zapytaniem i koleś powiedział, że można tak zrobić, że przeciwstawna pozycja nie zamyka tej drugiej.
Pytam bo może o czymś nie wiem
Pytam bo może o czymś nie wiem
Gółwnie elektronika

Witaj,
To pytanie musiało być zadane dawno temu
. Oczywiście w Dukascopy możliwy jest tzw. hedging, czyli otwarcie dwóch przeciwstawnych pozycji - taka informacja jest też na naszej stronie. Kiedyś tak nie było, potem uległo to zmianie.
Istnieje też możliwość złączenia tych dwóch pozycji w jedną (opcja "Merge") zamiast zamykać je osobno z prowizją.
To pytanie musiało być zadane dawno temu
Istnieje też możliwość złączenia tych dwóch pozycji w jedną (opcja "Merge") zamiast zamykać je osobno z prowizją.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
witam..
jestem tutaj nowy , sciagnalem demo Pamm i pierwsze pytanie brzmi o wielkosc zlecenia po przecinku, moze ktos powiedziec
1) ile ma tych cyferek 1lot..?
2)czy klikajac na zielony badz czerwony kwadracik z cena jest to zlecenie natychmiastowe..?
3) czy glebokosc rynku jest taka sama w real jak w demo..?
4)czy ktos moze gra w systemie Pamm...?
5)czy zlecenia wybierane z paska ( zaznaczane , badz nie) zamykane sa natychmiastowo...?
dziekuje za odpoiwedz
jestem tutaj nowy , sciagnalem demo Pamm i pierwsze pytanie brzmi o wielkosc zlecenia po przecinku, moze ktos powiedziec
1) ile ma tych cyferek 1lot..?
2)czy klikajac na zielony badz czerwony kwadracik z cena jest to zlecenie natychmiastowe..?
3) czy glebokosc rynku jest taka sama w real jak w demo..?
4)czy ktos moze gra w systemie Pamm...?
5)czy zlecenia wybierane z paska ( zaznaczane , badz nie) zamykane sa natychmiastowo...?
dziekuje za odpoiwedz
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Witaj,
Do wyboru jest:
Units (jednostki)
Thousands (tysiące)
Millions (miliony)
100 000 jednostek = 0.10 tysięcy = 0.1 miliona = 1 lot jaki znamy np. z MT4.
.
W Dukascopy nie operuje się wielkością lota z racji, że mamy możliwość wyboru jednostki w jakiej jest wyrażany wolumen w cyfrach.andy11 pisze:1) ile ma tych cyferek 1lot..?
Do wyboru jest:
Units (jednostki)
Thousands (tysiące)
Millions (miliony)
100 000 jednostek = 0.10 tysięcy = 0.1 miliona = 1 lot jaki znamy np. z MT4.
Nie. W ten sposób otworzysz zlecenie przeciwstawne (hedge). Można jednak je potem zbilansować (opcja Merge) i wtedy obie pozycje ulegną zamknięciu, o ile mają taki sam wolumen.andy11 pisze:2)czy klikajac na zielony badz czerwony kwadracik z cena jest to zlecenie natychmiastowe..?
Na demie są tylko wirtualne środki. Kwotowania, spready, głębokość rynku i wszystko inne to to samo co na realu.andy11 pisze:3) czy glebokosc rynku jest taka sama w real jak w demo..?
Nie ma żadnej różnicy w handlu między kontem normalnym a PAMM. Po prostu w PAMM wolumen jest proporcjonalnie rozdzielany między podłączone konta.andy11 pisze:4)czy ktos moze gra w systemie Pamm...?
Tu niestety nie wiem o co chodziandy11 pisze:5)czy zlecenia wybierane z paska ( zaznaczane , badz nie) zamykane sa natychmiastowo...?
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek