Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

lugosi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lugosi »

Mam na Dukasie rachunek w EUR. Robiłem przelew SEPA na 1000 EUR z polskiego rachunku (prowadzonego w EUR) i do Dukasa dotarło tylko 980. Czy to jest ok? Tyle bierze ich bank za odbiór takiego przelewu?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bank UBS do którego idzie przelew nie pobiera żadnych opłat za przyjęcie przelewu SEPA, a sam koszt wypłaty od nich w ten sposób to ok. 5 EUR. Radziłbym Ci skontaktować się ze swoim bankiem by sprawdził kto dokładnie pobrał dodatkową opłatę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

witam, testuje platforme ProTrader u Dukasa, jaka najwieksza pozycje w lotach mozna otworzyc majac na koncie 1000$? domyslna wartosc lota mam ustawiona na 0,1 ale raz otwiera mi 0,06 pozniej 0,04, chyba nie mozliwe jest aby przy koncie 1000$ mozna bylo maksymalnie otworzyc 0,06 lota?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To zależy od dźwigni na rachunku oraz pary walutowej. W dodatku uważaj na jednostki, może to 0.06 mln, czyli 0.6 lota?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sponn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sponn »

Dwa pytanka tylko bo mysle o otworzeniu rachunku

1. Minimalna wartosc transakcji to 0,01 lota ?
2. Czy jest mozliwosc inwestowania za pomoca MT4 (interesuje mnie to bo mam EA ktorego potrzebuje do przestawiania SL jak spie) a jezeli tak to czy nie ma z nia problemow (widze ze sa jakies testy czy cos takiego) ?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sponn pisze:1. Minimalna wartosc transakcji to 0,01 lota ?
Tak, czyli 1000 jednostek waluty bazowej. Górnego ograniczenia oczywiście nie ma... ;)
sponn pisze:2. Czy jest mozliwosc inwestowania za pomoca MT4 (interesuje mnie to bo mam EA ktorego potrzebuje do przestawiania SL jak spie) a jezeli tak to czy nie ma z nia problemow (widze ze sa jakies testy czy cos takiego) ?
Samo MT4 nie jest dostosowane do modelu ECN by handlować za jego pomocą bezpośrednio. Beta-testy już dawno się zakończyły i właśnie taki był z nich wniosek. Jednak istnieje coś takiego jak most MT4-JForex, który przekazuje sygnały z tej platformy do na aplikację Dukascopy. Wyślę Ci link w prywatnej wiadomości, gdzie możesz o tym poczytać i zobaczyć filmik jak to działa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze: Samo MT4 nie jest dostosowane do modelu ECN by handlować za jego pomocą bezpośrednio. Beta-testy już dawno się zakończyły i właśnie taki był z nich wniosek
raposo może wiesz coś więcej o MT-5 podobno starają się mocno aby był ECN.
Jest Twoim zdaniem na to szansa ?.
Z tego co ja słyszałem na razie gubią się im zlecenia...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zz pisze:raposo może wiesz coś więcej o MT-5 podobno starają się mocno aby był ECN.
Jest Twoim zdaniem na to szansa ?.
Z tego co ja słyszałem na razie gubią się im zlecenia...
Nie znam dokładnie szczegółów więc nie jestem w stanie ocenić szans. Jak będzie to fajnie, jak nie to dla mnie żadna wielka strata, bo MT5 jakoś mnie nie urzeka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

sponn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sponn »

Wyglada ciekawie... odezwe sie jak dojde do jakichs wnioskow rozsadnych. Dzieki za informacje

A jak to wyglada w fxpro ? Bo widze ze niby metatrader jest dosteny ale pewnie tylko do rachunkow MM.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sponn pisze:A jak to wyglada w fxpro ? Bo widze ze niby metatrader jest dosteny ale pewnie tylko do rachunkow MM.
Dokładnie. Dla kont ECN jest inna platforma - cTrader. Polskojęzyczna instrukcja dostępna na naszej stronie w dziale Download.

Most radzę potestować sobie na demie, bo bardzo przyjemnie działa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ