Financial transaction tax

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

francja to najgorszy szkodnik ue, gigantomania nieskończona i oczywiście pazerni na kasę. Wspólna polityka rolna to był sposób aby niemcy płaciły im za nic pieniądze a teraz jest nowy sposób finansowania żabojadów, podatek od CO2 który najbardziej obiąża Polskę, przez naszą energetkę, oraz financial tax który jest skierowany aby to UK stało się największym płatnikiem a nasi platformiani buzek i lewandowski oczywiście ochoczo to popierają. Wszystko byleby francja nie była płatnikiem niczego, żadnych eurobonds, niemcy też swoje "żadnych transferów". Unia walutowa bez transforów, gratuluję, już argentyna i kraje bałtyckie pokazały jak działaja w takich warunkach stałe kursy.
Jedyna nadzieja teraz że to UK to uwali jako największe zagrożenie dla budżetu swojego kraju, City dostarcza 20% wpływów do budżetu państwa.

http://www.youtube.com/watch?v=1QpeoS-HLrY
ciekawy link, Farage to najmąrdzejszy facet w całej unii, precz z EU-krajem!

http://www.youtube.com/watch?v=TBnN6Ko4 ... re=related
to jest jeszcze lepsze, poznajcie mojego bohatera

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

reptile pisze:
TARKIN pisze:po drugie grając na D1 lub wyżej nawet 15 pipsow to nie tragedia
Pamiętaj, że twoja transakcja przekazywana dalej,czyli przekrywana jest transkacją brokera od której zapłacić może tax..
Zakładając 3-4 przeżuty wygląda to zabawnie.. piramida na taxie hehe.
idąc dalej
masz rachunek w funtach a handlujesz na euro jenie to następuje przewalutowanie - pierwsza transakcja
otwarcie pozycji właściwej druga transakcja
zamkniecie pozycji
przewalutowanie
itd
piramida Cheopsa się może zrobić

a tak wracając do meritum
to grożenie palcem wielkiej finansjerze
trzeba było coś niewygodnego zaproponować
aby w drodze negocjacji sie z tego wycofać
uzyskując coś w zamian
niezbyt wymyślna strategia negocjacyjna
ale skuteczna

<kerimb> w Polsce nikt nie ma złudzeń że opuścimy EU gdy staniemy sie płatnikami netto
a nam na rękę jest to aby się sam wcześniej rozpadł - mniejsze fopa polityczne będzie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Yenn pisze:Farage to najmąrdzejszy facet w całej unii, precz z EU-krajem!
Może nie na temat link(choć w zasadzie wszystko jest połączone), ale też lubię przemówienia tego gościa, tutaj z polskim akcentem:
http://www.youtube.com/watch?v=3Ip5lUDII9E
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz »

Kolejna zadyma na rynku i kolejny tekst o podatku spekulacyjnym. Który to już? Pewnie pierwsze wątki o tym już zniknęły z bazy forum. Kolejna miejska legenda. A tak na poważnie to czym Wy się w ogóle przejmujecie? Podatek jest od realnych transakcji, dużych, mających wpływ, a nie od zabawy w "zakłady" u MM. Tutaj raczej powinniście śledzić ustawy regulujące hazard, bo wpływu na kurs nie macie żadnego i nie dotyczy Was taki podatek.

Ten podatek miałby dotyczyć "dużych", a ja chciałbym zobaczyć na własne oczy co by się stało jakby im to zakomunikowali. Ale byłaby zabawa. Wybiliby im to z głowy na kolejne 100 lat, albo nawet dłużej. :D Państwa nie mają szans w starciu z potężnym scalonym kapitałem. Zapomnijcie o tym. Teraz jest umowa jedni straszą choć wiedzą, że nie mogą nic więcej, drudzy się uśmiechają patrząc na dobre przedstawienie. Taka niepisana umowa, która odpowiada obu stronom. Za dużo jest do stracenia.

A tak w ogóle jak już tu kiedyś pisałem, to taki ustawowy podatek i tak byłby śmiesznie niski w stosunku do podatku jaki nałożyłoby na Ciebie "miasto". Pewnie tylko nieliczni zrozumieją to zdanie, ale w nim jest wszystko co trzeba tu powiedzieć.

Życzę sukcesów!

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 15:15 przez mrk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

ale jesteś zabawny Grzegorz, 13 lat juz masz? w crysisa idź pograj a nie kozakuj o mieście .
Realne to tez ECN, MM też podepną, why not, albo nie będą się w ogóle miały platformy pod co podpiąć.
I duzi widać jak zareagowali, NYSE/Euronext akcje 11% w dół w pewnym momencie, ale to pewnie nawet nie sprawdziłeś.

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Yenn pisze:francja to najgorszy szkodnik ue, gigantomania nieskończona i oczywiście pazerni na kasę. Wspólna polityka rolna to był sposób aby niemcy płaciły im za nic pieniądze a teraz jest nowy sposób finansowania żabojadów, podatek od CO2 który najbardziej obiąża Polskę, przez naszą energetkę, oraz financial tax który jest skierowany aby to UK stało się największym płatnikiem a nasi platformiani buzek i lewandowski oczywiście ochoczo to popierają. Wszystko byleby francja nie była płatnikiem niczego, żadnych eurobonds, niemcy też swoje "żadnych transferów". Unia walutowa bez transforów, gratuluję, już argentyna i kraje bałtyckie pokazały jak działaja w takich warunkach stałe kursy.
Jedyna nadzieja teraz że to UK to uwali jako największe zagrożenie dla budżetu swojego kraju, City dostarcza 20% wpływów do budżetu państwa.

Chcialem wlasnie powiedziec ze Farage szybko im wybije to z glowy, ale mnie uprzedziles. Szkoda ze nie ma takich ludzi u nas. Ciekawe co z tego wyjdzie, ale tez mi sie wydaje ze to tylko grozenie palcem, bo sami sobie ukreca sznurek na szyje jak im nagle wzrosna oprocentowania do splaty zadluzenia.
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
Grzegorz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz »

Słów mi zabrakło jak to przeczytałem, co tu napisałeś. Ale w sumie jesteśmy w Polsce, więc czemu tu się dziwić. Zauważasz różnicę pomiędzy tym co ja wcześniej napisałem, a tym co Ty odpowiedziałeś?

Każdy, nawet najbardziej kontrowersyjny pogląd można wyrazić, ale w sposób kulturalny. W przeciwnym wypadku nie zamierzam nawet wdawać się w dyskusję, bo jest to bezcelowe. Używając Twojego toku rozumowania musiałbym zacząć od tego, że nie zaczyna się zdań z małej litery, a zdania buduje w zgodzie z zasadami gramatyki. Tylko po co? Dowartościuje mnie to? Wniesie coś do dyskusji?

Kultura w naszym społeczeństwie jest na dnie. Nienawiść, małostkowość i zwyczajne chamstwo - to powoli staje się znakiem rozpoznawczym rodaków. Szczególnie w sieci, gdzie niektórym zbyt łatwo przychodzi wyrażanie opinii, bo w rzeczywistości odwagi brak.

Pozostaje mieć tylko nadzieję, że miałeś chwilę słabości, albo ja Cię źle zrozumiałem. Ale to tylko nadzieja...

A co do tematu, to jak życie pokazuje z większymi utrudnieniami sobie radzono i omijano ustawy. Wbrew pozorom im więcej ma się pieniędzy tym bardziej się jest od wielu czynników zależnym. Dzisiaj pełna niezależność to już egzotyka.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Grzegorz pisze: A tak na poważnie to czym Wy się w ogóle przejmujecie? Podatek jest od realnych transakcji, dużych, mających wpływ, a nie od zabawy w "zakłady" u MM. Tutaj raczej powinniście śledzić ustawy regulujące hazard, bo wpływu na kurs nie macie żadnego i nie dotyczy Was taki podatek.
Grzesiu nie masz racji.
Jest kolega na forum który przez platformę ECN Currenex Viking ruszył rynki na mniej płynnych walutach np.USD/MXN na wszystkich platformach ECN na świecie.,więc jest o czym myśleć....
Moje zdanie znasz.

Pozdrawiam.

Dodano po 28 minutach:
mario83 pisze:Jedyna nadzieja teraz że to UK to uwali jako największe zagrożenie dla budżetu swojego kraju, City dostarcza 20% wpływów do budżetu państwa.

Chcialem wlasnie powiedziec ze Farage szybko im wybije to z glowy, ale mnie uprzedziles. Szkoda ze nie ma takich ludzi u nas. Ciekawe co z tego wyjdzie, ale tez mi sie wydaje ze to tylko grozenie palcem, bo sami sobie ukreca sznurek na szyje jak im nagle wzrosna oprocentowania do splaty zadluzenia.

Dokładnie.Singapur już zaciera ręce i ma ubaw po pachy...z tych naszych niedouczonych bolszewików...
Singapur posunął się do tego stopnia że zalecił ich BC pomaganie gdy mają problemy,BC ma kupić w takiej sytuacji papiery czy waluty i odsprzedać je inwestorom w Singapurze... :P
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ