http://www.financialtransactiontax.eu/
Brak słów

Cala nadzieja w City

Myślę że problem jest w tym że te pseudo prawicowe rządy to wyrosły z dzieci kwiatów i skrajnych lewackich ugrupowań np. żona prezydenta Francji mówi to wprost...mrk pisze:No prosze, nawet jakaś kampania promocyjna na rzecz FTT jest:
http://www.financialtransactiontax.eu/
Brak słów Rolling Eyes Gdyby faktycznie coś takiego przeszło w wysokości 0,005%(nie mowiac juz o 0,05% jak chca na tej stronie Shocked bo to malo realistyczne), to mamy np na e/u dodatkowo okolo 1,5 pipsa kosztow za runde.
Cala nadzieja w City Wink Ludzie sobie nie uswiadamiaja jakie to bedzie miec skutki dla calej gospodarki, a tym samym dla nich.
Chłopaki, ja o jabłkach, Wy o gruszkach. Czy ja gdziekolwiek użyłem wyrażenia ECN? Czy ja pisałem o tego typu platformach? Aż sprawdziłem czy nie zrobiłem błędu. Pisałem o MM, które są po prostu umową między nimi a klientem. Więc jakim cudem nie mam racji w tym, o czym w ogóle nie wspominałem? Bo zaraz się dowiem, że według mnie kursy giełdowe losowane są w lotto lub coś w tym stylu.zz pisze:Grzesiu nie masz racji.
Jest kolega na forum który przez platformę ECN Currenex Viking ruszył rynki na mniej płynnych walutach np.USD/MXN na wszystkich platformach ECN na świecie.,więc jest o czym myśleć....
Moje zdanie znasz.
Pozdrawiam.
1. Czy broker tupu MM, choćby jeden z polskich brokerów, jest uczestnikiem rynku wymiany walut?Grzegorz pisze: Chłopaki, ja o jabłkach, Wy o gruszkach. Czy ja gdziekolwiek użyłem wyrażenia ECN? Czy ja pisałem o tego typu platformach? Aż sprawdziłem czy nie zrobiłem błędu. Pisałem o MM, które są po prostu umową między nimi a klientem. Więc jakim cudem nie mam racji w tym, o czym w ogóle nie wspominałem?
Na pewno odpowiada obu stronom? Państwa (partie rządzące) mogą tymi podatkami chcieć częściowo odzyskać to, co wpompowały w banki, a banki mogą chcieć na to przystać. Taka niepisana (wirtualna? wymyślona?) umowa, zawarta jakiś czas temu. Biorąc pod uwagę obecne problemy dot. długu publicznego, które (o dziwo) doszły nawet na pierwsze strony niektórych gazet, to taki podatek dzisiaj mógłby przejść.Grzegorz pisze: Ten podatek miałby dotyczyć "dużych", a ja chciałbym zobaczyć na własne oczy co by się stało jakby im to zakomunikowali. Ale byłaby zabawa. Wybiliby im to z głowy na kolejne 100 lat, albo nawet dłużej.Państwa nie mają szans w starciu z potężnym scalonym kapitałem. Zapomnijcie o tym. Teraz jest umowa jedni straszą choć wiedzą, że nie mogą nic więcej, drudzy się uśmiechają patrząc na dobre przedstawienie. Taka niepisana umowa, która odpowiada obu stronom. Za dużo jest do stracenia.
Jaki cel ma pisanie takich złotych myśli? To ma przestraszyć czy co?A tak w ogóle jak już tu kiedyś pisałem, to taki ustawowy podatek i tak byłby śmiesznie niski w stosunku do podatku jaki nałożyłoby na Ciebie "miasto". Pewnie tylko nieliczni zrozumieją to zdanie, ale w nim jest wszystko co trzeba tu powiedzieć.
No jakie ? Jakby było 3% to by było koniec spekulacji.. i byłoby normlanie.. nikt by sie nie trapil ze mozna wichrowac kursami itd.. HFT goodbay..mrk pisze:Cala nadzieja w City Wink Ludzie sobie nie uswiadamiaja jakie to bedzie miec skutki dla calej gospodarki, a tym samym dla nich.