Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

GLOBALDIRECT pisze:Do rysunków i zdjęć są pewne nazwy użyte (wtrącone) po angielsku.
Do którego rysunku/wykresu?

Co do angielskiego jak nie znasz to:
http://translate.google.com/#auto|pl|
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

Ode mnie do poczytania.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kuba1111 »

Świetna robota riddle!
Jestem początkującym, dopiero co zajrzałem na wasze forum i jestem mile zaskoczony, nigdzie nie ma tak wiele informacji w tak przejrzystym wydaniu.
Mysle że zostane z wami na dłuzej, a póki co chciałbym sie ze wszystkimi przywitac, więc:

Witam wszystkich! :)

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

GLOBALDIRECT pisze:Do rysunków i zdjęć są pewne nazwy użyte (wtrącone) po angielsku. Mógłby któryś z wiedzących wyjaśnić co poeta miał na myśli?
Tak samo jeśli chodzi o rysunki biało - czarne składające się ze świec. Są tam nazwy które nie za bardzo są zrozumiałe do tego co widzę. Bo jeśli mam szukać tego na wykresach to jest ale jeśli się człowiek skupi - nie każdy jednak może regułką się tam posłużyć.
Można o te krótkie wyjaśnienia?
Możesz skorzystać z translatora tak jak radzi Tig3r badź możesz napisać tutaj wyrazy, których nie rozumiesz to je Tobie przetłumaczymy.

Kuba1111 pisze:Świetna robota riddle!
Jestem początkującym, dopiero co zajrzałem na wasze forum i jestem mile zaskoczony, nigdzie nie ma tak wiele informacji w tak przejrzystym wydaniu.
Mysle że zostane z wami na dłuzej, a póki co chciałbym sie ze wszystkimi przywitac, więc:

Witam wszystkich!
Witamy !
świece to jeden z tematów, który będzie Ci pośrednio towarzyszył przez cały okres tradingu więc na pewno warto się z nimi zapoznać. W razie czego śmiało pytaj oraz zamieszczaj screeny.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

Ok, rozumiem. Tylko teraz po przeczytaniu dość znacznej części niektórych wątków zacznym się gubić w jakich miejscach to się znajduje. Zapewne czas tak upłynie, że zanim to się stanie, z pewnością skojarzę nazwy i znaczenie niekórych rzucanych wyrazów.
Jeśli dobrze kojarzę to widniało to w pisach kiedy ktoś relacjonował to co zrobił. Najczęściej były to skróty myślowe przedstwawiający jakiś opis sytuacji na której oczywiście ugrał kilkadziesiąt pipsów.
Ale znajdę to będę pytać na bierząco.

Niemniej jednak dziękuję z góry za pomoc
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

W przypadku formacji kontynuacji trendu, jaką jest: "uderzenie trójki hossy" po utworzeniu trzech swiec wzrostowych z coraz to wyższymi high, ostatnia swieca, w tym przypadku swieca spadkowa musi miec high powyzej poprzedniej swiecy (wzrostowej), a co z low? Czy moze to byc tak jak na załączonym screnie, czy jednak musi ten low swiecy spadkowej obejmowac pozostałe low trzech swiec wzrostowych?
Analogicznie to sie ma do formacji uderzenia trójki bessy.
Banalne pytanie, ale nie doszukałem sie nigdzie jasnej odpowiedzi.

Link do screnu:
http://imageshack.us/photo/my-images/11/2222td.png/

Drugie pytanie, dlaczego ta formacja nie działa? Link do screnu poniżej:
To również formacja uderzenia trójki bessy, wiem ze nei zawsze formacje sie sprawdzaja, ale ta należy do jednej z najbardziej przewidywalnych i potwierdzanych, moze to ja źle interpretuje tą formacje?

http://imageshack.us/photo/my-images/59/3333oa.png/

Oba przypadki są z TF dziennego na eur/usd.
"Nie narzekaj że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt."

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Kuba1111 pisze:W przypadku formacji kontynuacji trendu, jaką jest: "uderzenie trójki hossy" po utworzeniu trzech swiec wzrostowych z coraz to wyższymi high, ostatnia swieca, w tym przypadku swieca spadkowa musi miec high powyzej poprzedniej swiecy (wzrostowej), a co z low? Czy moze to byc tak jak na załączonym screnie, czy jednak musi ten low swiecy spadkowej obejmowac pozostałe low trzech swiec wzrostowych?
Analogicznie to sie ma do formacji uderzenia trójki bessy.
Banalne pytanie, ale nie doszukałem sie nigdzie jasnej odpowiedzi.

Link do screnu:
http://imageshack.us/photo/my-images/11/2222td.png/

Drugie pytanie, dlaczego ta formacja nie działa? Link do screnu poniżej:
To również formacja uderzenia trójki bessy, wiem ze nei zawsze formacje sie sprawdzaja, ale ta należy do jednej z najbardziej przewidywalnych i potwierdzanych, moze to ja źle interpretuje tą formacje?

http://imageshack.us/photo/my-images/59/3333oa.png/

Oba przypadki są z TF dziennego na eur/usd.
Moj drogi 1 ! za formacje swiecowe.:)
Jezeli mowisz o ,,trojce hossy bessy,, to fakt, jest to formacja kontynuacji, i dla zaistnienia formacji potrzebujemy trend i odpowiedni impuls,ktorego nie wyznaczyles, i zapewne nie przefiltrowales na oscylatorze tej formacji.
Poza tym na wskazanych wykresach nic nie ma.

Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

Drogi Zeussie...
...dla zaistnienia formacji potrzebujemy trend i odpowiedni impuls,ktorego nie wyznaczyles, i zapewne nie przefiltrowales na oscylatorze tej formacji.
Co mas zna mysli pisząc impuls? Jak sie go wyznacza, filtruje... no i ten oscylator, wskaż mi prosze drogę, chyba jest o tym gdzies na forum tyle że sie dokopac nei moge :) W każdym razie jak mam to przefiltrowac przez RSI czy Momentum?
Poza tym na wskazanych wykresach nic nie ma.
na wykresach które umiesciłem pionowymi liniami zaznaczyłem obszar w którym, moim zdaniem jest dana formacja aby pokazac mój tok rozumowania i uzyskac najlepszą odpowiedź :)
"Nie narzekaj że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt."

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

witam

zrobilem sobie kiedys fajnego jpg...duzo formacji, wyrazne, wraz z nazwami, a wszystko w odpowiednim rozmiarze na kartke papieru A4....nic tylko drukowac i wieszac sobie kolo monitora hehe

nie pamietam juz z jakiego opracowania to bylo bo troche czasu minelo.
na gorze formacje odwrocenia, na dole pod kreska formacje kontynuacji

jak komus pomoze to bardzo sie ciesze
PS. w formacie RAR dlatego zeby sie zmiescilo w zalaczniku
:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Kuba1111 pisze:
...dla zaistnienia formacji potrzebujemy trend i odpowiedni impuls,ktorego nie wyznaczyles, i zapewne nie przefiltrowales na oscylatorze tej formacji.
Co mas zna mysli pisząc impuls? Jak sie go wyznacza, filtruje... no i ten oscylator, wskaż mi prosze drogę, chyba jest o tym gdzies na forum tyle że sie dokopac nei moge :) W każdym razie jak mam to przefiltrowac przez RSI czy Momentum? :)
Mowiac ,,trojka bessy,,mam na mysli impuls spadkowy, ktorego sie nie wyznacza, on musi zaistniec.Odwrotnie z ,,trojka hossy,, impuls wzrostowy ,dluga biala swieca, trzy szpulki,i ponownie dluga biala.

Filtrowanie FŚ
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=30

ODPOWIEDZ