Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kuba1111 »

Dzięki zeuss :)

PS. skor juz pisze podziękowania, pomyślałem ze wypytam was w jeszcze jednej kwestii:
Jeśli chdozi o poziomy fibo...
Czym różni się zniesienie kierunkowe od pozostałych?

Sory ze w tym temacie o to pytam, ale to tak przy okazji :)
"Nie narzekaj że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt."

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Kuba1111 pisze:Dzięki zeuss :)

PS. skor juz pisze podziękowania, pomyślałem ze wypytam was w jeszcze jednej kwestii:
Jeśli chdozi o poziomy fibo...
Czym różni się zniesienie kierunkowe od pozostałych?

Sory ze w tym temacie o to pytam, ale to tak przy okazji :)
Nie ma sprawy :) Nie wiem co to jest zniesienie kierunkowe.Znam tylko zniesienia wewnętrzne,zewnętrzne i rozszeszenia fibo.

Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

Zeuss, zobacz ten link:

http://www.almanachinwestora.pl/analiza ... bonacciego

Tam jest wszystko opisane, w srodku opisu masz linki do zniesien, niby łądnie opisane wszystko,a le mi jakos to ciężko wchodiz i nei moge zrozumiec ostatniego... zniesienia kierunkowego.
Moze Ty zrozumies zo co chodzi, byłbym wdzięczny.

Mi się wydaje ze kierunkowe rózni się bazą wyjsciową, a generalnie spekulujemy o długosci tego samego odcinka co w zewnętrznym.... tyle ze za pominieciem korekty. CZy dobrze rozumiem ?

Z góry jeszcze raz dzięki :)

PS.
Moze ma ktos jakies fajne i konkretne czytanki o zniesieniach fibo oraz fibo w czasie?

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Kuba jest już na forum temat o fibo i książkach z nim związanych. Odnośnie Twojego pytania to pierwszy raz spotykam się z pojęciem zniesienia kierunkowego.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

eur/chf , usd/chf interwal miesieczny:) czekamy do konca miesiaca moze zamknie sie prowzrostowo, takie pinbary moglyby odwrocic kazdy trend a potem juz tylko tysiace pipsow, z jednej strony zbyt piekne, z drugiej na tym interwale kazdy jest w stanie to zobaczyc i moze samo sie to bedzie napedzac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

ciekawa sytuacja techniczna na sp500.Potencjalne podwójne dno.Pierwszy dołek z objęciem bessy,drugi dołek z jeszcze nie potwierdzona poranna gwiazdą.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

przewartościowany funt

Awatar użytkownika
Kuba1111
Stały bywalec
Stały bywalec

Już wszystko mam :)
Dzięki wam serdecznie za pomoc :)

no i przepraszam ze narobiłem tyle bałaganu-faktycznie nie ten temat wybrałem w związku z fibem :)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli się nie mylę to nie mamy opracowanego tematu ,,wsparć i oporów'' dla świec, a zauważyłem, że wiele osób-a zwłaszcza początkujących-ma z tym problemy.Czy wszyscy którzy używają wykresów świecowych potrafia określic ,,wsparcia i opory''
dla różnych interwałów czasowych, i które z nich są ważniejsze?!Czy ważniejsze są poziomy poziome czy skośne?!
Czy jest potrzeba omawiania tego tematu
:?:

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

zeuss pisze:Czy jest potrzeba omawiania tego tematu
oczywiscie ze jest, bez dobrego zrozumienia tego co wymieniles swiece sa praktycznie bez znaczenia :wink:

ODPOWIEDZ