Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Osobiście spotkałem się tylko z filmami po ang. Ewentualnie możesz poczytać ebooki - są po polsku - opisują to samo co Nison opisuje na szkoleniach.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

marek666
Uczestnik
Uczestnik

swiece na forex-info24.pl

Nieprzeczytany post autor: marek666 »

fajne wykresy ze swiecami ma stronka www.forex-info24.pl korzystam z nich od dluzszego czasu i porownuje. troche szkoda ze juz easy-forex.com jest do nich przyssal ale chyba z czegos musza zyc 8)

sandez
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sandez »

Witam
Ma ktos moze namiary na kurs "Stock Trading Success" z udziałem Steva Nisona?

pozdrawiam
Nawet jeśli wygrasz wyścig szczurów- nadal jesteś tylko szczurem!

wojtek_ea
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek_ea »

zapytaj wujka G tak: "Stock Trading Success" "Stev Nison"

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

,,Kiedy pin bar nie działa''
Bardzo niebezpieczna sytuacja techniczna istnieje obecnie na parze eurusd dla korzystających z formacji świecowych.
Dlaczego??
Po trwających kilka miesięcy spadkach od poziomu 1,42-1,26 doczekaliśmy się korekty tego ruchu.
Na unterwale D1 utworzył się potocznie mówiąc ,,pin bar'' (nie nawidzę tego określenia :) ) a tak naprawdę pierwsza z dwuświecowej wymagającej potwierdzenia formacji,,spadającej gwaizdy'' zapowiadającej krótkoterminowe odwrócenie kierunku.
Bardzo łatwo w takiej sytuacji można ulec wrażeniu, że skoro jest ,,pin bar'' na dziennym to cena musi zawrócić. Dobrze wiemy, że nie musi.I tutaj pojawiają się obiektywne wątpliwości przeczytane z wykresu oraz z przeszłości co do tej zmiany kierunku.
Silne ( bo ponad 40) wartości linii ADX wskaznika siły trendu DMI (wskażnik ruchu kierunkowego) zalecane ustawienia 6, który świetnie nadaję się do filtrowania formacji świecowych.Dopoki linia ADX nie zacznie opadac nie warto odwracac czy otwierac pozycji.
Pokonanie poziomu oporu 1,30827 przez dużą świecę wzrostową oraz poziomu 23,60% zniesienia wewnętrznego Fibo spadków 1,42-1,26.
Dodatkowo oscylator stochastyczny wolny znajduje się w strefie wyprzedania ( co normalnie sugeruje możliwość spadków), ale w połączeniu z wysokimi wartościami histogramu MACDH nie potwierdza spadków.(technika z oscylatorami jest kapkę bardziej skomplikowani, więc musicie uwierzyc mi na słowo)
To wszystko nasuwa wątpliwości i skłania do wstrzymania się z krótką pozycją do zamknięcia świecy potwierdzającej ,,Gwiazdę''.
Gdyby udało się zamknąć sesję ponad najwyższą ceną ,,gwiazdy'' następnym miejscem do odwrotu może być dołek z listopada 1,324400 jest zarazem 38,20% wewnętrznego zniesienia Fibo ostatnich spadków

Obrazek

Awatar użytkownika
gianicolo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gianicolo »

Powiem tak książkę Steva Nisona trzeba znać na pamięć i umieć zastosować zawarte w niej informacje.Pokażę przykładową transakcję opartą tylko o interpretacje świec i jeden wskaźnik.

Można nazwać ją idealną pozycją.

Obrazek

Po dwóch godzinach od wejścia zamyka się nasza świeczka H4.Wyglądała ona następująco.

Obrazek

Po dwunastu godzinach na wykresie D1 sytuacja tez jest bardzo czytelna.

Obrazek

Na transakcji trwającej półtora dnia można było zebrać około 350 pipsów.

Pozdrawiam

Dodano po 9 minutach:
zeuss pisze:Bardzo niebezpieczna sytuacja techniczna istnieje obecnie na parze eurusd dla korzystających z formacji świecowych.
Dlaczego??
Po trwających kilka miesięcy spadkach od poziomu 1,42-1,26 doczekaliśmy się korekty tego ruchu.
W ogóle się nie mogę z tym zgodzić.Proszę popatrzeć na wykres miesięczny.
Dla mnie to zmiana trendu.

Obrazek

Może to także być początek tworzenia drugiego ramienia odwróconej formacji głowy z ramionami ,gdzie linia szyi biegnie w okolicach 1.4785 ,a koniec formacji 1.5675.

Gdyby nie wyświetlały się obrazki należy odświeżyć obrazki .

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

gianicolo pisze:
zeuss pisze:Bardzo niebezpieczna sytuacja techniczna istnieje obecnie na parze eurusd dla korzystających z formacji świecowych.
Dlaczego??
W ogóle się nie mogę z tym zgodzić.Proszę popatrzeć na wykres miesięczny.
Dla mnie to zmiana trendu.

Może to także być początek tworzenia drugiego ramienia odwróconej formacji głowy z ramionami ,gdzie linia szyi biegnie w okolicach 1.4785 ,a koniec formacji 1.5675.
Ja nie rozumiem z czym się nie zgadzasz, z tym, że ta sytuacja jest niebezpieczna, czy z tym, że mamy korektę spadków??
Nie wiem po co mam patrzeć na wykres miesięczny skoro omawiam dzienny i w dodatku nie pod kątem trendu tylko formacji świecowych, bo taki jest wątek.
Co do formacji świecowych na twoich wykresach to fakt, że zapowiadają one krótkotrwałą zmiane kierunku, ale niestety inaczej się nazywają.
Twoja ,,formacja przenikania'' to ,,równe dno'', a tzw ,,doji'' to ,,szpulka''.

Ale jak juz zacząłeś z trendami to zapytam się jaki jest trend, bo nic nie wspomniałeś oprócz tego, ze się zmienia.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Bardzo, bardzo fajne. Brawo.

stapik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stapik »

Zeus
Twój wykres jest kompletnie nie zrozumiały, jak dla mnie. I nie wiem o który pin bar ci chodzi.

ODPOWIEDZ