Sola życiem jest kasa.

Nie twierdzę, że za dużo.personov pisze:Jednak wielkość spreadu ma tutaj większe znaczenie niz przypuszczałem.
W załączniku ten sam test tylko z 2 pipsowym spreadem.
Dodano po 20 godzinach 28 minutach:
Może 1850 transakcji tak strasznie wygląda, ale to tylko 20 transakcji dziennie. To chyba nie dużo ?259 pisze:Niektórzy brokerzy nie będą lubić takiego robota - będą go oskarżać o High Frequency Trading
Jeśli transakcje mają założone małe TP i SL to może zdarzyć się również, że w obrębie jednej świecy znajdą się oba te warunki.personov pisze:Nie mam transakcji które otwierają się i zamykają w obrębie jednej świecy - to dlaczego modelowanie ma miec jakieś znaczenie ?
Przecież mam cenę Op,Cl,Hi,Lo kazdej świecy i tyle wystarczy.
I teraz zaskoczenie. Zrobiłem test u innego brokera na taki sam okres i wykres idzie w dół.
Spread ma znaczenie. Tester ma tylko ceny bid, więc ask wylicza dodając do nich spread. A to wpływa na wszelkie transakcje wykonywane po tych cenach.personov pisze: Nieważne juz nawet jakie parametry wpiszę - bankrut.
Jakość modelowania również 25%.
Różnica jest jedna - pierwszy broker ma spread 1 pips, a drugi ma 2 pipsy.
Ale to też nie może miec aż takiego znaczenia, bo średnia transakcja to ok. 15 pipsów wiec ten 1 pips różnicy w spreadzie nie może powodować bankruta.
Nie mam pojecia co to może być.
Testy były roboine z depozytem początkowym 10000USD przy wolumenie stalym 1 lot, czyli ok. 15 % kapitału.Tymek pisze:Podaj stosunek zysku do inwestycji.
średnia zyskowna to 81 pips, a średnia stratna to 17 pips, ale tak jak pisalem - cała zasada EA polega na tym, że po wielu stratnych transakcjach następuje jedna wysokozyskowna.Tymek pisze:Ilość pipsów na plus na zlecenie.
Przy kapitale 10000 to transakcja 81 pips (1 lot) - to jakoś ponad 8%.Tymek pisze:Jaka jest średnia zmiana % po zamknięciu zlecenia na plus.