AliorTrader - ECN.
Hehe jednak ktoś popatrzał w te screeny. Punkt dla ciebie dokładnie spread był minusowyadmkowal pisze:o ile dobrze widzę to bid była bez większych zmian a to cena ask tak spadła więc miałeś idealną sytuację do arbitrażu, kup taniej sprzedaj po normalnej

Arbitraż - łatwo się mówi po czasie, jak coś takiego widzisz to nie tykasz się rynku - bo albo coś z połączeniem u ciebie i kwiatki lecą a nie normalna cena, lub jak dowalili takie kwotowania to co może być na bidzie za chwile, albo po paru dniach kasa z zysku zniknie bo ktoś po drugiej stronie taśmy złoży reklamacje.
Jednak wole bez niespodzianek niż takie promocje, bo tomekwis'a to przycięli ale w druga stronę, co ciekawe na też na tym nieszczęsnym gbp/chf.
Po kilku dniach obcowania z rachunkiem real, potwierdzam wcześniejsze wnioski ( takie się pojawiały chyba ) , że analiza techniczna na platformie Aliora to - pomyłka
Non stop, widuje jakieś błędy, kosmiczne odchylenia na wykresach z np. ichimoku, problemy z rysowaniem koledzy wcześniej przedstawili. W dodatku od dłuższego czasu dołuje mnie problem z "pulpitami". Robię przez dłuższy czas AT jakiejś pary, rysuję, rysuję, zapisuje jako nowy pulpit, nazwany swoją nazwą etc.. Wszystko fajnie, ale po ponownym uruchomieniu platformy i uruchomieniu mojego pulpitu wszystko wsiąkneło , i otworzył się standardowy pulpit z EUR/USD... Dodam , że to już nie pierwszy raz... Wybaczcie, ale musiałem się wyżalić, za bardzo mnie to irytuje już, sama platforma też się wiesza dość częstawo. Jak narazie mocno negatywne pierwsze wrażenia. 
Dodam jeszcze: zawsze występująca zwieszka przy zmianie pary walutowej na moim pulpicie co powoduje musowy restart, oraz że sam AT do najszybszych nie należy , że tak powiem... mimo niesłabego sprzętu w moim przypadku. Oby w przyszłości choć troche błędów zostało wyeleminiowane...

Dodam jeszcze: zawsze występująca zwieszka przy zmianie pary walutowej na moim pulpicie co powoduje musowy restart, oraz że sam AT do najszybszych nie należy , że tak powiem... mimo niesłabego sprzętu w moim przypadku. Oby w przyszłości choć troche błędów zostało wyeleminiowane...
fajnie fajnie, cenie sobie profesjonalizm Aliora w kwestii wyjasnienia tego przypadku, dostałem pare dni temu @ , ze jestescie w toku wyjasniania sprawy i jak tylko bedzie cos wiadomo to bedzie info.Dariusz Wiśniewski pisze:
Witam,
Chciałbym wrócić do sytuacji, która dotknęła użytkownika tomekwis.
W dniu dzisiejszym otrzymaliśmy potwierdzenie z banku, z którym wspomniana transakcja została zawarta o zmianie warunków transakcji na nie odbiegające od cen rynkowych w chwili poprzedzającej wystąpienie tej "anomalii".
Wszelkie zasadne skargi i reklamacje zgłoszone do Biuro Maklerskiego zostaną w miarę możliwości jak najszybciej rozpatrzone.
W imieniu Alior Banku mogę powiedzieć, iż każdą tego typu odbiegającą od warunków rynkowych transakcję sprawdzamy oraz staramy się wyjaśnić z naszymi LP. Jak widać może to odnieść pozytywny efekt.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
ciekawe czy kwotowanie bedzie przywrocone do oryginalnego sl czy moze bedzie roznica 10 a moze 200pips, zobaczymy...
stracenie 10-krotnosci ogryginalnej dopuszczonej straty to raczej słaba sprawa, tutaj sie chyba zgodzimy

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyslne załatwienie sprawy, zebym mogl dalej polecac wasze BM wsrod znajomych

A może warto zwrócić uwagę, żeby wszystkie okna miały taki sam kolor (taki kwadracik) oraz blokować pulpit przy pomocy kłódki w prawym górnym rogu? U mnie platforma zawsze odpala się tak jak się zamknęła, a zmieniając w jednym oknie parę walutową automatycznie zmienia wszystkie.Wszystko fajnie, ale po ponownym uruchomieniu platformy i uruchomieniu mojego pulpitu wszystko wsiąkneło , i otworzył się standardowy pulpit z EUR/USD... Dodam , że to już nie pierwszy raz...
tomekwis oczywiste jest że przywrócą do ceny rynkowej,zobacz jaka była i będziesz wiedział.SL nikt To bie nie gwarantuje.tomekwis pisze:ciekawe czy kwotowanie bedzie przywrocone do oryginalnego sl czy moze bedzie roznica 10 a moze 200pips, zobaczymy...
indiglo pisałem że Alior dwie sprawy musi dopracować,co do zawieszenia to podejrzewam że nie było zawieszenia tylko freezy datafeedu,w takiej sytuacji spróbuj składać zlecenia z klawiatury,mi pomogło.Po kilku dniach obcowania z rachunkiem real, potwierdzam wcześniejsze wnioski ( takie się pojawiały chyba ) , że analiza techniczna na platformie Aliora to - pomyłka Confused Non stop, widuje jakieś błędy, kosmiczne odchylenia na wykresach z np. ichimoku, problemy z rysowaniem koledzy wcześniej przedstawili. W dodatku od dłuższego czasu dołuje mnie problem z "pulpitami". Robię przez dłuższy czas AT jakiejś pary, rysuję, rysuję, zapisuje jako nowy pulpit, nazwany swoją nazwą etc.. Wszystko fajnie, ale po ponownym uruchomieniu platformy i uruchomieniu mojego pulpitu wszystko wsiąkneło , i otworzył się standardowy pulpit z EUR/USD... Dodam , że to już nie pierwszy raz... Wybaczcie, ale musiałem się wyżalić, za bardzo mnie to irytuje już, sama platforma też się wiesza dość częstawo. Jak narazie mocno negatywne pierwsze wrażenia. Wink
Dodam jeszcze: zawsze występująca zwieszka przy zmianie pary walutowej na moim pulpicie co powoduje musowy restart, oraz że sam AT do najszybszych nie należy , że tak powiem... mimo niesłabego sprzętu w moim przypadku. Oby w przyszłości choć troche błędów zostało wyeleminiowane..
To że AT do najszybszych nie należy to powinieneś się cieszyć i pod sufit z radości podskakiwać...Dlaczego ?.Dlatego że oznacza to że ceny są stabilne, a to jest najważniejsze.Co z tego że AT u brokera MM jjest szybsza skoro oznacza to że o tą różnicę broker MM nas okrada,po drugie na 80-90 % w takich przypadkach , w trendzie jeżeli AT u brokera MM jest szybsza od AT ECN to dostaniesz rekwota i nic nie kupisz..
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
zz pisze:indiglo pisałem że Alior dwie sprawy musi dopracować,co do zawieszenia to podejrzewam że nie było zawieszenia tylko freezy datafeedu,w takiej sytuacji spróbuj składać zlecenia z klawiatury,mi pomogło.
To że AT do najszybszych nie należy to powinieneś się cieszyć i pod sufit z radości podskakiwać...Dlaczego ?.Dlatego że oznacza to że ceny są stabilne, a to jest najważniejsze.Co z tego że AT u brokera MM jjest szybsza skoro oznacza to że o tą różnicę broker MM nas okrada,po drugie na 80-90 % w takich przypadkach , w trendzie jeżeli AT u brokera MM jest szybsza od AT ECN to dostaniesz rekwota i nic nie kupisz..
Pozdrawiam.
Tak tak, jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Jednak zwróciłem uwagę na szybkość działania platformy od strony "techniczno-komputerowo-software'owej" Tzn. o szybkość działania samego programu, natomiast co do kwotowań nie mam zastrzeżeń. Sądze, że aplikacja zbyt obciąża zasoby, w porównaniu do tego co robi. Tak abstrachując ,np. taki 3DSMax chodzi o niebo lepiej , ale sądze że to już tylko i wyłącznie subiektywne moje odczucia. Mimo wszystko liczę, że będzie mi się przyjemnie korzystać z platformy w przyszłości.
Pozdrawiam!
Pytanka do przedstawicieli Alior Banku:
1. Kiedy będzie dostępny jakiś raport, na którym będę mógł zobaczyć od razu jaki obrót w wybranym okresie wygenerowałem? Bo w tej chwili albo musiałbym robić dodatkowe obliczenia, albo muszę dzwonić na infolinię żeby się dowiedzieć.
2. Gdzie znajdę informację o tym na jaki procent prowizji zostałem od nowego miesiąca zakwalifikowany? (czy też znowu mogę tylko na infolinii się dowiedzieć, albo wyliczyć przy pierwszej transakcji) Odpowiednim miejscem na takie info byłoby chyba okienko "Rachunek", gdzie oprócz numerów, sald, depozytów, itp. było również pole "procent prowizji" i od razu byłoby widać.
3. Kiedy będzie można wykonać raport w formacie EXCEL również do OpenOffica, albo przynajmniej jakiś parametr, gdzie się będzie wpisywało z którego programu ma domyślnie korzystać (albo w ogóle po co otwierać coś domyślnie, zamiast tylko zapisać w formacie XLS, a ja sobie już otworzę w czym tylko zapragnę) ?
To chyba narazie tyle z początkiem nowego miesiąca. Miałem więcej pytań, ale jak już się przebiłem przez te ponad 100 stron, to na kilka już znalazłem odpowiedź w stylu "prace trwają, będzie w następnej stabilnej wersji", więc nie będę ich powatarzał tylko cierpliwie czekam
1. Kiedy będzie dostępny jakiś raport, na którym będę mógł zobaczyć od razu jaki obrót w wybranym okresie wygenerowałem? Bo w tej chwili albo musiałbym robić dodatkowe obliczenia, albo muszę dzwonić na infolinię żeby się dowiedzieć.
2. Gdzie znajdę informację o tym na jaki procent prowizji zostałem od nowego miesiąca zakwalifikowany? (czy też znowu mogę tylko na infolinii się dowiedzieć, albo wyliczyć przy pierwszej transakcji) Odpowiednim miejscem na takie info byłoby chyba okienko "Rachunek", gdzie oprócz numerów, sald, depozytów, itp. było również pole "procent prowizji" i od razu byłoby widać.
3. Kiedy będzie można wykonać raport w formacie EXCEL również do OpenOffica, albo przynajmniej jakiś parametr, gdzie się będzie wpisywało z którego programu ma domyślnie korzystać (albo w ogóle po co otwierać coś domyślnie, zamiast tylko zapisać w formacie XLS, a ja sobie już otworzę w czym tylko zapragnę) ?
To chyba narazie tyle z początkiem nowego miesiąca. Miałem więcej pytań, ale jak już się przebiłem przez te ponad 100 stron, to na kilka już znalazłem odpowiedź w stylu "prace trwają, będzie w następnej stabilnej wersji", więc nie będę ich powatarzał tylko cierpliwie czekam

Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.