AliorTrader - ECN.
Na platformie real mam wykresy jak na załączonych screenach.
EURUSD - podwójne świeczki z tymi samymi datami,
AUDUSD - luka na D1 i brak luki na H1.
Zgłosiłem problem na infolinii 21 bm i ponownie dzisiaj. Odzwoniono do mnie a Aliora z prośbą o podanie wersji aplikacji i obietnicą pomocy w rozwiązaniu problemu.
Póki co boję się otwierać jakichkolwiek pozycje bo nie wiem czy to co widzę to rynek czy jakieś losowe rysunki...
Czy ktoś z Was ma podobne problemy?
Pozdrawiam
PS
COM.SILV D1 - daty świeczek nie po kolei...
Otrzymałem ponowny telefon i maila z AT z zaleceniem, żeby odinstalować platformę, usunąć folder i zainstalować ponownie. Bałagan narobił się podobno na skutek zerwania połączenia w czasie wczytywania danych.
Zastosowałem się do zaleceń - pomogło.
Wnioski dwa:
- z mobilnym internetem przy słabym zasięgu platforma raczej działać nie będzie bo łącze się rwie a nie ma weryfikuje jakie dane ma już ściągnięte,
- czas reakcji pomocy przydługi, prosiłem o pomoc 21-go a odsiecz nadeszła 25-go po ponownej interwencji
EURUSD - podwójne świeczki z tymi samymi datami,
AUDUSD - luka na D1 i brak luki na H1.
Zgłosiłem problem na infolinii 21 bm i ponownie dzisiaj. Odzwoniono do mnie a Aliora z prośbą o podanie wersji aplikacji i obietnicą pomocy w rozwiązaniu problemu.
Póki co boję się otwierać jakichkolwiek pozycje bo nie wiem czy to co widzę to rynek czy jakieś losowe rysunki...
Czy ktoś z Was ma podobne problemy?
Pozdrawiam
PS
COM.SILV D1 - daty świeczek nie po kolei...
Otrzymałem ponowny telefon i maila z AT z zaleceniem, żeby odinstalować platformę, usunąć folder i zainstalować ponownie. Bałagan narobił się podobno na skutek zerwania połączenia w czasie wczytywania danych.
Zastosowałem się do zaleceń - pomogło.
Wnioski dwa:
- z mobilnym internetem przy słabym zasięgu platforma raczej działać nie będzie bo łącze się rwie a nie ma weryfikuje jakie dane ma już ściągnięte,
- czas reakcji pomocy przydługi, prosiłem o pomoc 21-go a odsiecz nadeszła 25-go po ponownej interwencji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uważam że stabile łącze to podstawa....,jeżeli zrywa polączenia .. to nic nie podziałamy...MOCKBA pisze:z mobilnym internetem przy słabym zasięgu platforma raczej działać nie będzie bo łącze się rwie
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Fesiek pisze:Przepraszam, może czegoś nie doczytałem. Męczę się z interfejsem aliora i mam prośbę. Duże wszystko oprócz wykresu. Chciałbym by pewne elementy na platformie były mniejsze a jednego by wcale nie było. Jak to zrobić?
a więc tak górny pasek możesz zminimalizować.
W lewym górnym rogu masz logo twarz aliora potem 3 znaki "wtyczka; ?; i; " a potem taki znaczek mały kliknij w niego i zaznacz minimalizuj wstążkę.
2. cyfry z kwotą przy wykresie.
W dolnym prawym rogu masz 3 kwadraciki klikasz w pierwszy od prawej a potem okienko z wykresem. po prawej stronie masz wszystkie ustawienia do tego panela. znajdź słowo "TEKST" a pod nim masz przycisk z "..." kliknij tam i ustaw taką czcionkę jaka by Ciebie satysfakcjonowała.
jeśli chodzi o to że nie widać pewnych elementów z większego okresu na mniejszym to może być spowodowane:
odległość na H1 wygląda na małą (czasem że rysujesz po świeczkach) jednak tam może być nawet 30-50pipsów i trzeba bardzo zwężać wykres na 5m żeby dane linie były widoczne. Lub masz błąd który ja mam na DEMO (ale tylko czasami) ze to co jest narysowane na większym okresie wyskakuje zupełnie gdzie indziej (np 500pipsów wyżej/ niżej lub kilka dni wstecz i do tego odwrócone o jakiś kąt niż go narysowałeś wcześniej) np na 1H jest to bardzo uciążliwe dlatego już żadnej analizy nie robię na alioru tylko na MT4 za wiele nerw mnie to kosztowało

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lip 2011, 11:13 przez mario80r, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie - wątpliwość. Proszę przedstawiciela Aliora o wyjaśnienie.
Zakładam (czy słusznie?), że zlecenie SL jest zleceniem typu Market.
Jeśli tak, to czy jak ustawię Margines np. 10 pips a rynek przeskoczy o 15 pips to znaczy, że zostanę z otwartą pozycją?
A może Margines działa (jak sugerował Pan z infolinii AT) tylko przy otwieraniu pozycji?
Z instrukcji (poniżej wklejam fragment) nie potrafię tego jednoznacznie wywnioskować.
"Użyj marginesu w zleceniach typu Market - opcja daje Inwestorowi możliwość ustawienia maksymalnego marginesu (odchylenia)
ceny realizacji zlecenia od ceny z momentu składania zlecenia typu Market. Domyślna wartość marginesu (odchylenia)
ustawiona jest na 10 pipsów, przy czym Inwestor może dowolnie ustalać wielkość marginesu."
Pozdrawiam
Zakładam (czy słusznie?), że zlecenie SL jest zleceniem typu Market.
Jeśli tak, to czy jak ustawię Margines np. 10 pips a rynek przeskoczy o 15 pips to znaczy, że zostanę z otwartą pozycją?
A może Margines działa (jak sugerował Pan z infolinii AT) tylko przy otwieraniu pozycji?
Z instrukcji (poniżej wklejam fragment) nie potrafię tego jednoznacznie wywnioskować.
"Użyj marginesu w zleceniach typu Market - opcja daje Inwestorowi możliwość ustawienia maksymalnego marginesu (odchylenia)
ceny realizacji zlecenia od ceny z momentu składania zlecenia typu Market. Domyślna wartość marginesu (odchylenia)
ustawiona jest na 10 pipsów, przy czym Inwestor może dowolnie ustalać wielkość marginesu."
Pozdrawiam
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Opcja Range jest wykorzystywana jedynie przy zleceniach typu Market, otwierających nową pozycję.
Ustawiając tę wartość, ustawiamy maksymalny poślizg jaki może wystąpić pomiędzy momentem złożenia zlecenia przez Klienta, a wysłaniem zlecenia przez nasz serwer do partnerów realizujących zlecenie Klienta.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Ustawiając tę wartość, ustawiamy maksymalny poślizg jaki może wystąpić pomiędzy momentem złożenia zlecenia przez Klienta, a wysłaniem zlecenia przez nasz serwer do partnerów realizujących zlecenie Klienta.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
-
- Uczestnik