AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
glaca38 pisze:zauwazylem ze spred na edku miedzy godzina 23 do teraz byl pare razy okolo 5 pips,czy to mozliwe?? :shock:
Alior Trader ma najniższy spread rynkowy.
W tym samym czasie Admiral Markets miał 15 pispów (screenshot), a w FxSalt spread rozjechał się na 7 pipsów.

Niestety godzina 23 rządzi się swoimi prawami, ponieważ płynność jest najniższa w tym czasie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

korzystajac z okazji spytam ,czy wystepujace rozlaczenia dlugo jeszcze beda mialy miejsca? ,czy pracujecie caly czas nad tym problemem ,miedzy 23 a 23 30 rozlaczylo mnie juz 2 razy
Pozdr.

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Kolejna ciekawostka.
Domyślne ustawienie Tr. stop (w pips) nie działa na parach kwotowanych do 3 miejsc po przecinku (np. pary z /JPY). W takim przypadku domyślnie zawsze jest wstawione 0,001 :(

Nie pamiętam też dokładnie kiedy, ale zdarzyło mi się rownież że mimo ustawienia "Ostrzeż, gdy ilość > (lot)" na swoją wartość, po restarcie ustawiało się znów na 100. A na dodatek nie działa to poprawnie, bo przy ustawieniu 1,0 powinien zgłaszać dopiero od 1,1 (zgodnie ze znakiem ">") a krzyczy już od pełnego 1,0.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

glaca38 pisze:miedzy 23 a 23 30 rozlaczylo mnie juz 2 razy
Nie łączysz się przypadkiem przez neostradę?
Jeżeli tak, to codziennie w godzinach wieczornych połączenie jest automatycznie zrywane i nawiązywane ponownie. Ja tak mam o 21:30 i 22:00 - codziennie.

tomekwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekwis »

chce zagrac pod dane i zlozyc zlecenia w dwie strony powiedzmy 10 pipsow od ceny rynowej przed danymi.
skladam na poczatek zlecenia malym lotem i daleko od ceny aby potem recznie te zlecenia dostoswac do ceny na wykresie poprzez przestawianie strzałek i zwiekszenie lotow, po pierwsze tzreba powtarzac czynnosci kilka razy aby to zrobic bo nie lapie za pierwszym ani za drugim ani za tzrecim, po drugie kiedy juz bylo za pozno aby modyfikowac zlecenia chcialem je anulowac gdyz poprzez problemy z modyfikacjami nie moglem ich przesunac w poblize ceny wiec nie zostaly aktywowane. anulacja byla niemozliwa, ani poprzez panel zlecenia bierzace ani poprzez klikniecie na wykresie, wyskakiwal komunikat 'order cannot be deleted because it was executed' , jak bylo executed jak bylo oczekujace? . klikanie anuluj zlecenie , anuluj wg rachunku i wg instrumenty pozostawalo bez odpowiedzi.
z czym sa zwiane problemy ze platforma nie lapie prostych polecen jak anulowanie zlecenia oczekujacego?

zeby bylo wiadome to sytuacja miala miejsce przed chwila na gbp/jpy przed publikacja pmi, 50pips zistało na stole dlatego ze nie mozna bylo poprzesuwac strzałek....

po jablkach jeszcze pare prob i zlecenie daje sie wkoncu najpierw z ciekawosci zmodyfikowac a poyem anulowac,,

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Czy na platformie Alior Trader istnieje możliwość przeprowadzenie następująej czynności:

otwieram np. 0,2 Lota , za jakiś czas zamykam 0,1 Lota a pozostałe 0,1 Lota ustawia mi się automatycznie na zdefiniowanej wcześniej pozycji np. BE+2pips.

Może jakoś za pomoca klawiszy?

Czy jednak jest do tego potrzebny EA ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

indiglo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: indiglo »

Spotkał się ktoś z takim oto problemem, że po uruchomieniu platformy nie wczytują się w ogóle świeczki? Standardem jest, że 2 razy muszę uruchamiać, lecz ostatnio zdarza się nawet i 5,6. Często też np. w jednym oknie jest wykres, a w drugim już nie i zostały same kreski po AT.

tomekwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekwis »

tomekwis pisze:chce zagrac pod dane i zlozyc zlecenia w dwie strony powiedzmy 10 pipsow od ceny rynowej przed danymi.
skladam na poczatek zlecenia malym lotem i daleko od ceny aby potem recznie te zlecenia dostoswac do ceny na wykresie poprzez przestawianie strzałek i zwiekszenie lotow, po pierwsze tzreba powtarzac czynnosci kilka razy aby to zrobic bo nie lapie za pierwszym ani za drugim ani za tzrecim, po drugie kiedy juz bylo za pozno aby modyfikowac zlecenia chcialem je anulowac gdyz poprzez problemy z modyfikacjami nie moglem ich przesunac w poblize ceny wiec nie zostaly aktywowane. anulacja byla niemozliwa, ani poprzez panel zlecenia bierzace ani poprzez klikniecie na wykresie, wyskakiwal komunikat 'order cannot be deleted because it was executed' , jak bylo executed jak bylo oczekujace? . klikanie anuluj zlecenie , anuluj wg rachunku i wg instrumenty pozostawalo bez odpowiedzi.
z czym sa zwiane problemy ze platforma nie lapie prostych polecen jak anulowanie zlecenia oczekujacego?

zeby bylo wiadome to sytuacja miala miejsce przed chwila na gbp/jpy przed publikacja pmi, 50pips zistało na stole dlatego ze nie mozna bylo poprzesuwac strzałek....

po jablkach jeszcze pare prob i zlecenie daje sie wkoncu najpierw z ciekawosci zmodyfikowac a poyem anulowac,,

przy raporcie adp wszytsko zadziałało jak nalezy ale mam nadzieje ze zbadacie problem bo juz kilka razy zdarzało sie tak wczesniej (problemy z modyfikacja zlecen oczekujacych badz ich anulowaniem)

I jeszcze pytanie, moze ktos bedzie wiedzial, jakiego rozjazdu spreadu mozemy sie spodziewac na usd/jpy usd/chf podczas piątkowego nfpr ?

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

witam wszystkich
mam problem z przetestowaniem konta DEMO i to juz na samym poczatku, mam juz maila z danymi do logowania i jestem po sciagnieciu aplikacji demo. po wlaczeniu Alior Trader DEMO pojawia sie okienko "New connection". i nie wiem co tam wpisac. "Name" pewnie moge nazwac polaczenie jak chce ale co dac w polu "URL" oraz czy opcja "Secure" ma byc wtedy zaznaczona ?

EDIT:
do usuniecia. przewertowalem wszystkie strony od poczatku i znalazlem, szkoda ze pod koniec ;-)

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Para GBP/CHF konto real.
Postawcie gdzieś zlecenie oczekujące i ustawcie SL.

Obrazek

Obrazek

Teraz w oknie wykresu spróbujcie zmienić SL na Trailing Stop
Obrazek

I zobaczcie co się pokaże w oknie zlecenia w polu SL

Obrazek

Obrazek

Jak dla mnie to mało intuicyjne i wygląda jak jakiś błąd.

ODPOWIEDZ