Harmonic Trading
Dziwię się Raikart, że takie coś rozrysowujesz na M30 mogłoby to być na H1 lub mi tutaj starczyło nawet H4
...........................................................................................................................
nie wiem czy dobrze zrozumiałem
Ale na stronie 25 pokazałem to na h 1 h4
co do fibio xabcd to uczyłem się na podstawie Pawła Danielewicza, a tam było napisane ze może być małe nie dociągniecie ważne żeby formacja układał się dobrze z liczbami fibio ( nie koniecznie idelnie podręcznikow danej formacji)
...........................................................................................................................
nie wiem czy dobrze zrozumiałem
Ale na stronie 25 pokazałem to na h 1 h4
co do fibio xabcd to uczyłem się na podstawie Pawła Danielewicza, a tam było napisane ze może być małe nie dociągniecie ważne żeby formacja układał się dobrze z liczbami fibio ( nie koniecznie idelnie podręcznikow danej formacji)
A więc co do eur/usd .. to owszem był tam gartley i to bardzo ładny.
Na rysunku pokazałem 3 gartleye które były w ostatnim czasie na eur/usd.
Prostokąty pokazują nasz PRZ(Potential Reversal Zone).

Jeśli chodzi o formacje harmoniczne to polecam jednak Carney'a, bądź ewentualnie Kane'a. Danielewicz jest ok, dla rozpoczęcia przygody z tematem.
W formacjach harmonicznych ważne są też poziomy s/r czy sd, które są dobrym potwierdzeniem dla wejścia w pozycję.
pozdrawiam
Na rysunku pokazałem 3 gartleye które były w ostatnim czasie na eur/usd.
Prostokąty pokazują nasz PRZ(Potential Reversal Zone).

Jeśli chodzi o formacje harmoniczne to polecam jednak Carney'a, bądź ewentualnie Kane'a. Danielewicz jest ok, dla rozpoczęcia przygody z tematem.
W formacjach harmonicznych ważne są też poziomy s/r czy sd, które są dobrym potwierdzeniem dla wejścia w pozycję.
pozdrawiam
Trade what you see, not what you think!
-
- Gaduła