Harmonic Trading
Gold
Istnieje taka formacja (sesje remisowe są pomijane).
Nison twierdzi, że Japończycy nazywają tą formację "szkieletem Szakata".
Formacja mówi, że po 8 lub 10 sesjach rekordowych nalezy spodziewać się przesilenia i wejścia w trend boczny lub w ogóle w odwrócenie trendu.
Pieprzu dodaje fakt, że gdyby złoto przebiło poziom 1600 o parę dolarów może dojść do realizacji formacji Motyla.
Nison twierdzi, że Japończycy nazywają tą formację "szkieletem Szakata".
Formacja mówi, że po 8 lub 10 sesjach rekordowych nalezy spodziewać się przesilenia i wejścia w trend boczny lub w ogóle w odwrócenie trendu.
Pieprzu dodaje fakt, że gdyby złoto przebiło poziom 1600 o parę dolarów może dojść do realizacji formacji Motyla.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gold
Przeanalizowałem dokładniej wykres tygodniowy i zmieniłem zdanie.
Wykres tygodniowy mówi tak naprawdę co się działo z kursem przez parę miesięcy.
Otóż pojawiła się tu formacja objęcia bessy, powstał opór. Potem testowano nowe wsparcie, które wytrzymało, obecnie przełamano opór, zanegowano formację objęcia bessy, złoto może dalej rosnąć.
Nie chcę się z takimi świecami zmierzyć, a domniemana formacja harmoniczna dziwacznie wygląda i chyba się nie zrealizuje. Sorry
Wykres tygodniowy mówi tak naprawdę co się działo z kursem przez parę miesięcy.
Otóż pojawiła się tu formacja objęcia bessy, powstał opór. Potem testowano nowe wsparcie, które wytrzymało, obecnie przełamano opór, zanegowano formację objęcia bessy, złoto może dalej rosnąć.
Nie chcę się z takimi świecami zmierzyć, a domniemana formacja harmoniczna dziwacznie wygląda i chyba się nie zrealizuje. Sorry
czerwinek pisze:mógłbyś wrzucić zrzut ekranu jak widzisz te formacje o których piszesz bo ja jakoś nic niewidzę na swojej platformie
Proszę bardzo poniżej zrzuty. (Jak się robi żeby tak nie uciekały na prawo ?)
Chyba w to wejdę gdy przetnie linie trendu, dodatkowo wesprę się Vegasem i OzFx
Co na to szanowne grono ?