Harmonic Trading
EURUSD
Wczorajsze, bardzo bycze zachowanie euro (które mnie sporo kosztowało) dało mi wiele do myślenia.
A więc, kupno, bo... możliwy retest szczytów całego trendu., potem możliwy motyl..
TO oczywiście tylko hipoteza- telekineza-absurdeza-idioteza..
Fajnie, ciekawie jest na forum, sporo ludzi się udziela i w ogóle..
Lubię tak..
A więc, kupno, bo... możliwy retest szczytów całego trendu., potem możliwy motyl..
TO oczywiście tylko hipoteza- telekineza-absurdeza-idioteza..
Fajnie, ciekawie jest na forum, sporo ludzi się udziela i w ogóle..
Lubię tak..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
negacja formacji
Rynek brutalnie potraktował tą formację..
Wtopiłem....
Wtopiłem....

GBPUSD
Widać więc, że funt jest w trendzie spadkowym wobec dolara i ewentualna korekta to raczej możliwość sprzedaży.
Gdyby wierzyć HP, to potencjalny zasięg spadku funta może wynieść nawet jeszcze ok. 1000 pipsów. niemożliwe? Wszystko jest możliwe .
Wtedy mielibyśmy możliwość podwójnego dna i dużą, widzianą na tygodniowym wykresie formację motyla..
Gdyby wierzyć HP, to potencjalny zasięg spadku funta może wynieść nawet jeszcze ok. 1000 pipsów. niemożliwe? Wszystko jest możliwe .
Wtedy mielibyśmy możliwość podwójnego dna i dużą, widzianą na tygodniowym wykresie formację motyla..
-
- Gaduła
Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, ale to zależy jak mocno ortodoksyjnie patrzysz na formacje..szaman1977 pisze:Zbyszku - gdzie Ty tam widzisz motyla ? polozenie punktu B jest tak niedoskonale ze az boli (zamiast 78, 6 to tam chyba nawet 70 nie ma). To juz lepiej przyjac za X ten dolek na 42xx i probowac szukac netoperka lub kraba
Spróbuj odnaleźć na wieloletnim wykresie układ zmian cen przypominające formacje . Na edku (w przeciwieństwie do EURUSD, gdzie Gartley i Motyl bywa idealny) formacje są pernamentnie koślawe, ale czasem wchodzą... Punkt B jest do dupy - pełna zgoda..
EURUSD
Sonictune --- ale wizja ! , hmm...
niestety, gra nie na moją kieszeń...
Wiem, że to za wcześnie by o tym motylu EURUSD mówić, ale w ramach trendu bocznego nie wykluczyłbym takiej układanki
Warunek podstawowy = euro musiałoby oddać jeszcze około 100 pipsów, obronić wsparcie i pokonać 1.3700.
Uważam, że to prawdopodobny scenariusz...
niestety, gra nie na moją kieszeń...
Wiem, że to za wcześnie by o tym motylu EURUSD mówić, ale w ramach trendu bocznego nie wykluczyłbym takiej układanki
Warunek podstawowy = euro musiałoby oddać jeszcze około 100 pipsów, obronić wsparcie i pokonać 1.3700.
Uważam, że to prawdopodobny scenariusz...
A srebrne monety kolekcjonerskiezbyszek_w pisze:niestety, gra nie na moją kieszeń...

Czasami na aukcjach można wylicytować egzemplarze blisko ceny XAGPLN . Do ceny trzeba doliczyć ewentualne koszty transportu , ale za to nie ma swapu na longach . Ciężko ten sposób nazwać tradingiem , ale dywersyfikacja ... czemu nie

Nec hercules contra plures .