Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Ja mam pytanie do doświadczonych graczy:
Jak daleko wstecz szukacie wsparć i oporów, i na jakich interwałach czasowych?
Czy jeden ekran wystarcza wam do ich znalezienia czy cofacie się jeszcze bardziej wstecz?

Co do ECN i platformy MT4, niby Mig Bank jest brokerem ECN i działa na MT4, ale teraz się tak zastanwiam czy to aby na pewno jest ECN....

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

xspojlerx pisze:Ja mam pytanie do doświadczonych graczy:
To ja, to ja :mrgreen:
To zależy od strategii tradera. Na kazdym interwale czasowym każdy może coś dla siebie znaleźć :wink: Zapraszam do działu systemy i strategie
Czy jeden ekran wystarcza wam do ich znalezienia czy cofacie się jeszcze bardziej wstecz?
Wystarczy jeden ekran bo są interwały czasowe.
Co do ECN i platformy MT4, niby Mig Bank jest brokerem ECN i działa na MT4, ale teraz się tak zastanwiam czy to aby na pewno jest ECN....
To pewnie STP a aspiracje mają na ECN xD MT4 nie ma warunków zeby ogarniac ECN. Trzeba poczekać na MT5
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

SzybkiSzmal pisze:
xspojlerx pisze:
To zależy od strategii tradera. Na kazdym interwale czasowym każdy może coś dla siebie znaleźć :wink: Zapraszam do działu systemy i strategie
Ja gram przeważnie na D1, dla potwierdzenia sygnałów schodzę na h1 i h4, i również na takich interwałach szukam wsparć i oporów, i właśnie chodzi mi o to czy mam się daleko wstecz cofać, i jeszcze, jak odróżnić te istotne od tych mniej istotnych?
SzybkiSzmal pisze:
xspojlerx pisze: To pewnie STP a aspiracje mają na ECN xD MT4 nie ma warunków zeby ogarniac ECN. Trzeba poczekać na MT5
Nie wiem, ale takowymi się ogłaszają :P A co na MT5 już będzie możliwość wprowadzenia ECN? MI się marzy Alior Trader na Meta Traderze, bo na tej ich platformie to nic nie mogę wyczytać z wykresu :P

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

xspojlerx pisze:Nie wiem, ale takowymi się ogłaszają A co na MT5 już będzie możliwość wprowadzenia ECN? MI się marzy Alior Trader na Meta Traderze, bo na tej ich platformie to nic nie mogę wyczytać z wykresu
Ogłaszają, ogłaszają... A jak poczytasz dokładnie to nagle robi się STP i już wiadomo o co chodzi. Nie ma prawdziwego brokera ECN z MT4 z przyczyn technologicznych. Na MT4 świat się nie kończy. Jest sporo innych ciekawych platform ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Fibo

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Cześć, rysuję sobie fibo i nie wiem, czy dobrze. Możecie zobaczyć?
Na 'Fibo1' widać, że były sobie wzrosty, po czym korekta na 61.8 i dalej wzrosty.
Na 'Fibo2' widać wzrosty, ale korekta nie doszła nawet do 23.6. Czy to jest źle narysowane fibo? Czy może to nie korekta? Jak to interpretować?

Najbardziej popularne poziomy, to 61.8 i 23.6?
Czy ma sens wchodzenie na korekcie 23.6 z SL nieco poniżej poziomu 61.8?

Czy jak rysuję Fibo, to zahaczam o knoty świec? Czy poziomy 0 i 100 powinno się ustalić np. tak żeby oparły się o korpusy świec?

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Ja wyznaczam fibo po linii trendu, którą mi rysuje wskaźnik ZigZag.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Chrisdot pisze:Czy jak rysuję Fibo, to zahaczam o knoty świec? Czy poziomy 0 i 100 powinno się ustalić np. tak żeby oparły się o korpusy świec?
Sam zawsze wyznaczałem używając knotów, czyli wykorzystując high i low. Tak zostałem nauczony i tak dla mnie jest okej ;).
xspojlerx pisze:Ja wyznaczam fibo po linii trendu, którą mi rysuje wskaźnik ZigZag.
ZigZag rysowany jest po knotach, czyli de facto robisz tak jak ja.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze: ZigZag rysowany jest po knotach, czyli de facto robisz tak jak ja.
Skoro tak jak Ty, to znaczy że dobrze :wink:

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Testując EA na danych historycznych nie ma możliwości uwzględnienia "news releases". Czyż tak? W realu jednak można EA przystopować na ten czas.
radical material simplification

Monia
Uczestnik
Uczestnik

Dla początkujących i nie tylko

Nieprzeczytany post autor: Monia »

Filmik na Youtube - najważniejsze info. na drodze sukcesu

http://www.youtube.com/watch?v=4BEaucCtbYw :D

ciekawe informacje są te na:

http://chomikuj.pl/?page=421273 :D

Pozdrawiam: Forex way of life

ODPOWIEDZ