Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Osek22 pisze:Czy DUKA nie robi przypadkiem juz testow na MT4?
Już dawno raczej zakończył dochodząc do tego samego wniosku co pozostali - MT4 nie jest przystosowane do modelu ECN. Nie wiem czemu jesteście tak zapatrzeni w tę platformę... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FallTo4Feet
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: FallTo4Feet »

Witam!
Mam może głupie pytanie ale każdy kiedyś zaczynał przygodę z Fx.
Potrzebuję pomocy przy obsłudze MT4 a mianowicie gdy składam zlecenie (wciskam F9) to jak ustawić aby z automatu wskakiwało mi np SL 10 TP 30
bo klikanie muszką lub ręczne wpisywanie trwa zbyt długo i uciekają mi ciekawe wejścia.
Teraz radzę sobie przez F9+Enter a po chwili modyfikuję zlecenie dodając TP i SL (przy małym depo mogę sobie na to pozwolić ale jak wpłacę depo 10.000 i przy takim ustawianiu padnie mi net lub prąd to zesr... się ze strachu :roll: :lol:

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

luktom visual order.... te 3 slowa to rozwiązanie twojego problemu :)
Pieniądze są krwią tego świata...

Tomek572
Uczestnik
Uczestnik

zlecenia

Nieprzeczytany post autor: Tomek572 »

witam. jestem nowy na tym forum, i zaczynam malymi kroczkami uczyc sie o forexie... mam pytanie skierowane do osob ktore posiadaja realny rachunek u jakiegos brokera ECN... dokladnie chodzi mi szybkosc dokonywania zlecen, wiem ze forex to bardzo plynny rynek ale chcial bym sie dowiedziec ile mniej wiecej czasu zajmuje dokonanie zlecienia, czy jest to w granicach kilku godz, min czy nawet sec... podkreslam ze pytanie kieruje do osob ktore maja doswiadczenie lub jaki kolwiek kontakt z rynkiem poprzez brokera ECN:)

Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak trwa to więcej niż kilka sekund to już tragedia... ;) Z reguły odbywa się to natychmiastowo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Tomek572
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Tomek572 »

mhm... rozumiem:) i nie ma na to wplywu broker, szybkosc łacza i jeszcze jakies inne czynniki??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mhm... rozumiem:) i nie ma na to wplywu broker, szybkosc łacza i jeszcze jakies inne czynniki??
Oczywiście, że ma ale zakładamy, że połączenie jest dobrej jakości, sprzęt nie przeszkadza itd. Klikasz - kupione - tak to powinno się odbywać. Jeśli jest inaczej to należy kombinować lub zmieniać brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
underart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: underart »

witam ponownie :)
jakie strategie polecili byście mi do grania w taki dzień jak piątek na edku gdzie rynek był niezdecydowany i krążył w ograniczonej strefie jednocześnie tworząc fałszywe wybicia ?
szczególnie interesuje mnie w jaki sposób wykorzystać ruchy jakie się tworzyły od 6:30 do 13:40
co obrać za punkt wejścia i za pomocą czego je lokalizować grając na niskich skalpowych interwałach M15 M5 M1

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Ja jestem zdania, że niektóre sytuacje na rynku się po prostu omija. Nikt Cie nie może zmusić do zawieraia transakcji. A jeśli Ty sam nauczysz sie w niektórych momentach nie zawierac transakcji to będzie sukces. Najgorsze jest przekonanie, że musisz grać za wszelką cenę, bo tak po prostu, bo nie masz otwartej transakcji lub poprostu Ci sie nudzi.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
underart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: underart »

nie jestem typem człowieka który musi grać bez względu na warunki , zawieram średnio 2 transakcje dziennie a czasami wcale ale jeżeli już siedzę przed tym komputerem bo tak czy siak taki obrałem swój zawód to czemu tego nie wykorzystać o ile są na to jakieś dobre patenty, lepiej nauczyć się czegoś nowego niż grać w wow heh

ODPOWIEDZ