Ceny mieszkań

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

moim zdaniem ceny mieszkan powinny spasc z wielu powodow, ale jak widze ze pisza w gazetach o spadkach to cos mi sie wydaje ze moga mocno podrozec :D

Gringoss
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gringoss »

też o tym pomyślałem :D

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Ceny jesli spadna to do 7K/m2 w Wawie w mniej popularnych dzielnicach. Reszta pozostanie bez zmian.

Poprostu przestana budowac i tyle... zwiekszy sie popyt wzrosna ceny same :evil:
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

heh a firmy budowlane jak przestana budować to na czym będą zarabiać?
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

Gringoss
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gringoss »

Mario cykl budowy mieszkań jest znacznie dłuższy niż produkcja innego dobra, więc to nie jest takie proste

http://forsal.pl/artykuly/531792,rusza_ ... w_dol.html

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

mario83 pisze:Ceny jesli spadna to do 7K/m2 w Wawie w mniej popularnych dzielnicach.

Cena w miejscu które nie należy do specjalnie reprezentacyjnych , ale nie znajduje się też na końcu świata ( dobra komunikacja z centrum wawy ) , cena z tablicy na płocie budowy 5800 za m2. Na razie na budowie zaczynają prace koparki , zakończenie całości za 2 lata . Czyżby deweloper pomylił się z ceną , bo przecież u części obserwatorów rynku utrzymuje się pogląd że będzie drożeć co najmniej do miliona za metr kwadratowy ? Nie to rynek wraca do normalności , gdzie cena nie jest napędzana "darmowym kredytem " rozdawanym przez banki za słoną prowizją. Polecam sprawdzenie jak kształtują się ceny dopłat w kredycie
" Rodzina na swoim" po wejściu nowych zasad ( aktualnie czeka tylko na podpis prezydenta).

http://www.domkredytowy.pl/teksty/okiem ... m-13062011

Maksymalna cena metra kwadratowego w obecnym kwartale w programie Rodzina na Swoim obecnie i po zapowiadanych zmianach w Warszawie.
Przed zmianami rynek pierwotny:
9 816,10
Po zmianach rynek pierwotny:
7 011,50
Ceny po zmianach rynek wtórny :
5 609,20
Dodam tylko że rynek wtórny to również to co zostało wybudowane na górce cenowej , za kredyty tych którzy myśleli o odsprzedaniu z zyskiem . A jak ktoś ma odsprzedać z zyskiem kiedy kupił za 7-8 k , kiedy cena na rynku to 5800 za metr kwadratowy ? Dopiero teraz ruszy lawina ofert z rynku wtórnego , pogłębiając spadek cen mieszkań kilkuletnich, z ostatniej fazy wzrostu cen. Kto nie sprzeda teraz ze stratą umiarkowaną, sprzeda z jeszcze większa .
Taka jest psychologia tłumu którego zachowania są warunkowane przez chciwość i strach.To dlaczego w tym przypadku miało by być inaczej ?

Pozdrawiam

mario83
Gaduła
Gaduła

Panowie, dzieki za dobra lekture! Tydz temu poswiecilem cala sobote objezdzajac kilka inwestycji na ktore z zacisnieciem pasa wydawalo mi sie ze bedzie mnie stac..

dla przykladu:
- Jana Kazimierza... startujemy od 8K za sensowne mieszkanie 2 pokojowe, ale wiekszosc 8500-8900
- ochota wlodarzewska... bez 8500 nie ma co podchodzic, chyba ze parter...
- mokotow 8000m2 ale... obowiazkowe msc postojowe za 39000
- mokotow, reklama od 7200... dziura w ziemi az milo... cena 2 pokojowych od 8500 w gore

na koniec rarytas :)
- praga polnoc, stare rozpadajace sie kamieniczki dookola, okolica dramat wyjsc wieczorem... cena 7500 a 2 pokojowe z sesownym rozkladalem od 8200 w gore.
- praga poludnie 7500 w gore

wola tower, mieszkanie 56m2, 8pietro.... 2msce temu 468tys, tydz temu cena 485tys... za to samo mieszkanie.

Mam nadzieje, ze te analizy to nie tylko propaganda a poczatek nowego trendu! Mam dosyc placenia komus chorych pieniedzy za wynajem. Wole placic ale za swoje :?
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

mario83 a prowadziles jakies rozmowy? negocjacje ceny?

mario83
Gaduła
Gaduła

tak, w wola tower otrzymalem rabat 3000pln :lol: w większości przypadków jako odpowiedź słyszałem:

"mamy bardzo dobrą sprzedaż i nie widzimy konieczności obniżenia cen" -- Ciezko z tym dyskutowac. Nie mam duzego cisnienia, ale wciaz szukam I licze ze jednak spadna ceny
kupuj POLSKIE produkty

ODPOWIEDZ