grunt ,że jesteś szczęśliwyvan pisze:Myślę że przy wynikach prezentowanych na stronce ,nie będzie to żadnym problememhannibal pisze:no.....teraz muszą zarobić 33% żebyś wyszedł na zero .....pozdrawiam
FX-Trader.pl
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec

Witam
Niestety sprawdził się scenariusz którego staraliśmy się uniknąć, mianowicie DD jaki wystąpił w 2009 i z którego wychodziliśmy kilka miesięcy. Nie jest on nam na rękę i zapewne budzi niepokój wśród naszych inwestorów. Decyzja należy do klientów, czy dalej z nami zostać. Od siebie dodam, że każdy system ma lepsze i gorsze okresy, które wystawiają na próbę system jak i tradera. Nieraz przez to przechodziliśmy, więc i teraz się nie poddamy. System ma naprawdę spory potencjał, w przeszłości dał dużo zarobić więc i teraz z tego wyjdzie.
pozdrawiam
Niestety sprawdził się scenariusz którego staraliśmy się uniknąć, mianowicie DD jaki wystąpił w 2009 i z którego wychodziliśmy kilka miesięcy. Nie jest on nam na rękę i zapewne budzi niepokój wśród naszych inwestorów. Decyzja należy do klientów, czy dalej z nami zostać. Od siebie dodam, że każdy system ma lepsze i gorsze okresy, które wystawiają na próbę system jak i tradera. Nieraz przez to przechodziliśmy, więc i teraz się nie poddamy. System ma naprawdę spory potencjał, w przeszłości dał dużo zarobić więc i teraz z tego wyjdzie.
pozdrawiam
Witam. Mam u Was konto jakiś (niedługi) czas i fajnie że daliście informację co się dzieje i jak sprawy wyglądają. Mam jednak pytanie. Przeglądnąłem właśnie wyniki z maja 2009 (bo o tym okresie jest chyba mowa) i tam tendencja spadkowa trwa cały miesiąc a teraz minęło dopiero pół miesiąca. Macie jakieś zabezpieczenie żeby obecna kwota nie spadała jeszcze bardziej i tak drastycznie jak to miało miejsce w tym tygodniu? Bo w takim tempie jak obecnie za kilka dni może nie być już z czego odrobić. Od razu zaznaczam również, że nie mam zamiaru podejmować pochopnych i nagłych ruchów ani zniechęcać obecnych i przyszłych klientów - jednak też trochę się boję... (z tego względu zdecydowałem się tu zarejestrować i napisać w tym temacie). Pozdrawiam.WIELKIXJAN pisze:Witam
pozdrawiam
Aha prosiłbym o odpowiedź kogoś z grupy FX-Trader a nie użytkowników szukających sensacji. Dzięki.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

Naiwny.shevc pisze:a nie użytkowników szukających sensacji
Bez urazy oczywiście. Stare prasłowiańskie powiedzenie "Nie kopać leżącego" na forum się nie sprawdza.
Aż się cieszę że przez ten weekend nie będę musiał zaglądać tutaj.
Oszczędzi mi to sporo nerwów.
Do zobaczenia w poniedziałek.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec

Nie zdarzyło nam się jeszcze by tyle zleceń pod rząd było stratnych. Ten tydzień był naprawdę pechowy, do Take Profitów brakowało kilku pips, jak również łapało SL 1-2 pipsami i szło dalej w założonym przez nas kierunku, z tymże już bez naszych zleceń, tak jakby rynek wiedział gdzie mamy ustawione Stopy.
Przy stracie nie zwiększamy wartości następnych pozycji w celu "odrobienia", gdyż może to być niebezpieczne. Chronimy kapitał i składamy zlecenia z niższym lotem, adekwatnym do kapitału.
pozdrawiam
Przy stracie nie zwiększamy wartości następnych pozycji w celu "odrobienia", gdyż może to być niebezpieczne. Chronimy kapitał i składamy zlecenia z niższym lotem, adekwatnym do kapitału.
pozdrawiam
Trzeba docenić że chłopcy starają się coś robić,aby tylko wyciągneli z tej lekcji jakieś wnioski ,wtedy się będą rozwijać.hannibal pisze:daromanchester.....nie można kopać leżącego w tym przypadku gdyż on był leżący od zawsze
Niestety uważam że jest za dużo błędów,za duża dżwignia, brak rynku pieniężnego,brak rynku dłużnego,brak pracy na trendzie długoterminowym np. na forwardach ,opcjach itp.
Moim subiektywnym zdaniem niedopuszczalne jest powierzenie wszystkiego systemom ,w najgordzym razie można zrobi pół na pół czyli pół systemy,a pół trader manualnie.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

Plus dla Firmy za kontakt i odpowiedzi na maile, natomiast niepokojący jest fakt niezamieszczania od jakiegoś czasu ( od strat ) bieżących wyników na stronie. Do tego dziwnie wysokie koszty konta PAMM a wyniki słabe. Wynik ze strony z tego roku podzielić przez ilość dni i widać ile wychodzi średnia dzienna.