FX-Trader.pl

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

Przejrzałem tą stronę i oceniam to przedsięwzięcie jako test naiwności i niewiedzy forumowiczów. Zdumiewa mnie brak informacji czy stosowana strategia jest mechaniczna , uznaniowa, podążająca za trendem czy przeciwnie, brak informacji o optymalizacji ((ile stopni swobody, oraz czy jest prowadzona optymalizacja krocząca) brak pełniejszej informacji o wynikach strategii. Można podejrzewać , że jest mechaniczna , ale brak informacji o zasięgu backtestów i forwardtestów. Pokazane wyniki śmierdzą na kilometr dopasowaniem co nie gwarantuje a właściwie wyklucza zarabianie w przyszłości. Już nie chodzi nawet o okazanie kilkuletnich wyników z realu. Każdy , kto zajmuje się tworzeniem solidnych systemów mechanicznych, wie, że szybciej przekonać się można o ich wartości tworząc w oparciu o 2 pule danych. Pierwsza część służy do budowy systemu w tym nawet optymalizacji druga do przekonania się o wartości strategii w forwardtestach. Ale skąd mają to wiedzieć odkrywcy swiętego Graala.

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Godfather »

Godfather pisze:Ja zauważyłem, że firmom oferującym analizy zawsze pogarszają się wyniki w momencie uruchomienia ich sprzedaży.
Tak jest też w tym przypadku. Średnia za 2010 rok to prawie 260 pips na miesiąc. W tym roku już ledwo połowa z tego ...
Zobaczymy jak będzie dalej ...
Dalej było jak zwykle...

Dodano po 7 minutach:
xsuchyx pisze:Witam, jestem jednym z traderów firmy FX-Trader.pl i miło mi widzieć naszą firmę na tym forum. Dla upewnienia się, że zarabiamy i jesteśmy wiarygodni w wynikach, polecam przejrzeć sobie statement z jednego z moich kont - w stopce MyFxbook.
Chyba facet to napisał w jakimś złym momencie.
Od chwili jak to napisał już przestali zarabiać ... a konto skasowane ..
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Godfather pisze:Dalej było jak zwykle...
Troszkę upraszczasz tym stwierdzeniem. Tworzysz niedobre skróty myślowe.
Kodujesz ludziom informacje że tak jak zwykle oznacza że tak będzie zawsze.
I każdy następny będzie wtapiał kasę ludzi.
Duże fundusze też dają d.....
Cóż byłby to za wolny rynek jakby wszyscy musieli zarabiać?
Sztuką jest umiejętnie wybrać takiego.
Tutaj już dzielimy skórę na niedźwiedziu, znaczy się kopiemy leżącego.
Bez względu na intencje autorów to niestety muszę powiedzieć że mówienie o nich że są do d..... jest kompletnie nietrafione.
Hanibal oni wyszli na tym jak fundusze - oni zarobili a to klienci mieli pecha. :D
Biznes wypalił mimo wszystko, otworzą pewnie następny.
A nasze ujadanie tutaj nic nie zmieni.
Klient "inwestując" ma świadomość no risk no fun. :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

czyli jednym słowem zainwestowałeś w to i teraz płacz bo straciłeś...mogę ci tylko współczuć
Sprawa chyba wygląda kiepsko. Na stronie nie ma nic o stratach systemu, nawet xsuchyx zwinął myfxbooka
właśnie najbardziej przygnębiające jest to że zawsze jest tak samo.....te same mechanizmy zachowań...manipulacje....i ten sam koniec.
a&z pisze:Przejrzałem tą stronę i oceniam to przedsięwzięcie jako test naiwności i niewiedzy forumowiczów

Jeżeli ktokolwiek czytał moją stopkę ze zrozumieniem i wyciągał z niej wnioski nie powinien mieć problemu.......

Pozdrawiam.
Godfather pisze:Godfather napisał:
Ja zauważyłem, że firmom oferującym analizy zawsze pogarszają się wyniki w momencie uruchomienia ich sprzedaży.
Tak jest też w tym przypadku. Średnia za 2010 rok to prawie 260 pips na miesiąc. W tym roku już ledwo połowa z tego ...
Zobaczymy jak będzie dalej ...

Dalej było jak zwykle...

Dodano po 7 minutach:

xsuchyx napisał:
Witam, jestem jednym z traderów firmy FX-Trader.pl i miło mi widzieć naszą firmę na tym forum. Dla upewnienia się, że zarabiamy i jesteśmy wiarygodni w wynikach, polecam przejrzeć sobie statement z jednego z moich kont - w stopce MyFxbook.

Chyba facet to napisał w jakimś złym momencie.
Od chwili jak to napisał już przestali zarabiać ... a konto skasowane ..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
WIELKIXJAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WIELKIXJAN »

MaRCHeW pisze: Poza tym trochę to nie fair w stosunku do użytkowników forum. Jak szło dobrze to wyniki były pokazywane, a jak przestało iść to wszystko znika lub jest tuszowane.
Wyniki nie znikają, ani nie są tuszowane. Wyniki na stronie są aktualizowane pod koniec miesiąca. Cały czas jest podgląd do firmowych kont PAMM i to je proszę obserwować.
matka pisze:
a&z pisze:Zdumiewa mnie brak informacji czy stosowana strategia jest mechaniczna , uznaniowa, podążająca za trendem czy przeciwnie, brak informacji o optymalizacji ((ile stopni swobody, oraz czy jest prowadzona optymalizacja krocząca) brak pełniejszej informacji o wynikach strategii.
Jeśli znasz miejsce gdzie tak szczegółowe dane są podawane to ja chętnie bym je poznał ;)
Też bym z chęcią poznał inne strony strony, które zamieszczają takie informacje.
hannibal pisze:czyli jednym słowem zainwestowałeś w to i teraz płacz bo straciłeś...mogę ci tylko współczuć
Jak mnie pamięć nie zawodzi, to wieszasz psy na mnie, bo kiedyś sam wtopiłeś pieniądze na Pammach i teraz każdy Pamm to Twój wróg.

To nie jest koniec FX-Tradera jak wielu sądzi. Ten projekt nie powstał by kogokolwiek oszukać, cokolwiek manipulować itp. System stosowany jest przez nas już długi czas, dlatego postanowiliśmy go skomercjalizować. Zapewne wyjście z tego DD zajmie nam kilka miesięcy, nie wiem czy zostaną wtedy z nami jeszcze nasi klienci. Najwyżej dużo więcej czasu zajmie nam odbudowa zaufania.

pozdrawiam

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

stwarzanie atmosfery profesjonalizmu i panowania nad sytuacją to też manipulacja.........to szeroki temat :mrgreen: ......a z resztą skąd ta pewność że "teraz już może być tylko lepiej"

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

WIELKIXJAN pisze:
matka pisze:uot;]
a&z pisze:Zdumiewa mnie brak informacji czy stosowana strategia jest mechaniczna , uznaniowa, podążająca za trendem czy przeciwnie, brak informacji o optymalizacji ((ile stopni swobody, oraz czy jest prowadzona optymalizacja krocząca) brak pełniejszej informacji o wynikach strategii.
Jeśli znasz miejsce gdzie tak szczegółowe dane są podawane to ja chętnie bym je poznał ;)
Też bym z chęcią poznał inne strony strony, które zamieszczają takie informacje.
Bardzo proszę, mówisz masz:
http://www.collective2.com/cgi-perl/sys ... 1#longdesc
http://www.rentasignal.com/signal/view/21849
Na obu portalach masz niezwykle drobiazgową statystykę i analitykę systemu oraz opisy systemów. Nie rozumiem jak można położyć na stole własne , ciężko zarobione pieniądze nie mając tak niezbędnych informacji jak tam publikowane.
Nie zarzucam ci oszustwa czy próbę wyłudzenia. Zarzucam ci zachłyśnięcie zoptymalizowanym systemem. Przeżyłem taki etap 5 lat temu i do dziś pamiętam podekscytowanie kiedy sobie policzyłem ile na nim zarobie, ale do głowy by mi nie przyszło to sprzedawać.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

matka pisze:Z przykrością muszę stwierdzić, że całe Twoje podejście w komercyjnych wątkach jest nietrafione. Ci klienci to użytkownicy forum, które moderujesz. Często nie mają doświadczenia i warto im zwracać uwagę na niektóre sprawy. Twoje usprawiedliwianie każdej formy przedsiębiorczości przywołuje niezbyt przychylne skojarzenia.
Ja już taki przekorny z natury jestem, lubię spojrzeć z perspektywy której inni nie widzą.
Z natury też nie jestem paranoikiem widzącym wałki na każdym kroku i stada jeleni idących na rzeź.
Nie ma bezpiecznych i pewnych form zarabiana które obiecują takie zyski.
Gdyby tak było to po co byłyby obligacje lokaty etc.
Od siebie mogę jeszcze dodać że teraz to można się przyglądać im bliżej.
Bo popełnili błędy i mają pojęcie jak te błędy wyglądały.
Teraz z tym doświadczeniem i chęcią odbudowy zaufania wiem że będą się starali bardziej.
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

daromanchester pisze:Bo popełnili błędy i mają pojęcie jak te błędy wyglądały.
Teraz z tym doświadczeniem i chęcią odbudowy zaufania wiem że będą się starali bardziej
Obym się mylił lecz obawiam się że żadnych wniosków nie wyciągneli.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz na jakiej podstawie tak sądzisz?
Jakieś konkretne przesłanki masz ku temu czy tylko swoje przeczucie?

Panowie ja nie mam zamiaru tutaj nikogo bronić ani atakować.
Staram się żeby wątek był trochę bardziej merytoryczny.
Wytknijcie błędy, doradźcie żeby potem na przyszłość pozostali userzy mogli z czegoś czerpać wiedzę.
A biznes był legalny z tego co pamiętam więc autorzy są znani.
Jeśli ktoś z was dopatrzył się nieprawidłowości czy też tzw. wałka.
To zawiadomienie do prokuratury z podejrzeniem popełnienia przestępstwa.
Tylko pamiętajcie że oni mają blokadę antyspamową, czyli można odpowiedzieć karnie za fałszywe zgłoszenia. :)
Więc zamiast narzekać i mówić "a nie mówiłem" wypracujcie jakieś rozwiązania na przyszłość żeby takiego czegoś uniknąć.
Pod kątem klienta jak i osoby świadczącej taką usługę.
Myślę że użytkownicy w przyszłości będą wam wdzięczni za wasz wkład.

Pozdrawiam
Darek

ODPOWIEDZ