AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
dargoth pisze:Cieszę się widząc, że nasz rynek jednak się rozwija......
Miło posłuchać jak ktoś mądrze prawi :) Jak to mówią "Nigdy nie mów nigdy". Dzisiaj na rynku wyszystko się może wydarzyć.
Jeżeli taka fuzja byłaby z korzyścią dla klientów, czyli nastąpiło by zwiększenie obrotów i spadłyby prowizje to ja jestem jak najbardziej na Tak.
Tylko, że wtedy powstałby praktycznie monopolista na polskim rynku forex.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Jak sam wiesz ten rynek niespecjalnie przejmuje się granicami. Monopol byłby to jedynie pozorny. Jeśli nawet zdominowali by rynek krajowy, co z dużym prawdopodobieństwem można założyć, to mieli by dobrą bazę do konkurowania na rynku europejskim i walkę z dużo silniejszymi rywalami niż w naszej podwórkowej lidze. Los lidera rynku, będącego MM jest niepewny w dłuższej perspektywie. Łatwo może stracić pozycję lidera, a później to już z górki (a raczej mocno pod górkę). Natomiast odebranie pozycji liderowi, będącemu ECNem jest znacznie mniej prawdopodobne. Korzyści dla klientów powinny być wymierne. Efekt skali zadziała. Korzyści dla firm będą jeszcze większe, ale to w dłuższej perspektywie. Pierwszą i najważniejszą korzyścią było by zapewnienie sobie dostatniego bytu na dekady. Moim zdaniem MM takiej gwarancji nie daje, a ECN mozolnie budowany od zera może się doczekać silnej konkurencji, która wejdzie na rynek z "przytupem" i wtedy będzie znacznie trudniej. Teraz jest dobry czas do tworzenia bazy. Przyszłość to fuzje i połączenia, bo duzi będą mogli dać klientowi więcej. Małym będzie coraz ciężej.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

ku przestrodze. Może to się zmieni, ale tymczasem jest słabo. BARDZO. W poniedziałek rozłączyło mnie 35 razy! ile? może 5? nie, 15? nie. trzydzieści pięć smsów z kodem dostępu, cała skrzynka zapchana. Wróce tam jak się poskładają do kupy bo jak na razie to jest amatorka nie ecn.

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

rosiambor pisze:3.) Rynek międzybankowy a ECN to 2 różne bajki. Tylko na rynku międzybankowym można ruszyć rynkiem, na ECNie są ruchy kopiowane tak jak u Market makera i nieważne jaką kasę byśmy mieli to nie ruszumy rykiem. Ceny na rynku ECN oferowane przez banki są wstawiane do arkusza na podstawie tego co się dzieje na rynku międzybakowym.
na rynku międzybankowym kupujesz realnie walutę bez dźwigni, a tutaj się poprostu zakładasz, więc jak Ty zyskujesz to bank traci, dlatego nie lubią graczy, którzy wyrywają im kasę
Mam pytanie teoretyczne: to prawda że choć bym miał miliard dolców to na ECN nie ruszyłbym rynkiem np. USD/PLN ??????????
Byłem przekonany że ECN to zawieranie tranzakcji jak na giełdzie masz kase dużoooo kasy to pompujesz kurs?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Krzysztof1978 pisze:Mam pytanie teoretyczne: to prawda że choć bym miał miliard dolców to na ECN nie ruszyłbym rynkiem np. USD/PLN ??????????
Byłem przekonany że ECN to zawieranie tranzakcji jak na giełdzie masz kase dużoooo kasy to pompujesz kurs?
Rozumowanie Kolegi jest słuszne.Dokładnie tak jest.
Pamiętam sytuacje żę rynek USD/PLN można było ruszyć parunastoma milionami.
Radzę Koledze trzymać się najpłynniejszych rynków na świecie.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

mam pytanko
zauważyłem od wczoraj iż dane historyczne cały czas się wczytują tzn nie ważne że ja wpisuję iż chcę mieć na wykresie np 300 słupków i tak dalej ściąga. co chwile przeładowuje wykres i z tego wszystkiego jest problem przybliżyć wykres. zrzut w załączeniu. Czy tak ma być ze wczytują se dane historyczne?? trwa to już 30 minut :/
przez te kilka minut już mam 22000 słupków na wykresie 5 minutowym.
a może trzeba pozwolić platformie raz ściągnąć dane i będzie już dobrze??

pozdrawiam

Dodano po 1 godzinach 33 minutach:

filmik obrazujący problem z oknami po włączeniu "łapki" choć w tym przypadku pomogło wyłączenie wszystkich narzędzi. oczywiście to nie jest ciągły problem tylko od czasu do czasu.

http://www.youtube.com/watch?v=DKWY35OMHqc

mam nadzieję że teraz będzie jasne o co mi chodziło :)

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
mario80r pisze:mam pytanko
zauważyłem od wczoraj iż dane historyczne cały czas się wczytują tzn nie ważne że ja wpisuję iż chcę mieć na wykresie np 300 słupków i tak dalej ściąga. co chwile przeładowuje wykres i z tego wszystkiego jest problem przybliżyć wykres. zrzut w załączeniu. Czy tak ma być ze wczytują se dane historyczne?? trwa to już 30 minut :/
przez te kilka minut już mam 22000 słupków na wykresie 5 minutowym.
a może trzeba pozwolić platformie raz ściągnąć dane i będzie już dobrze??

pozdrawiam

Dodano po 1 godzinach 33 minutach:

filmik obrazujący problem z oknami po włączeniu "łapki"

http://www.youtube.com/watch?v=DKWY35OMHqc

mam nadzieję że teraz będzie jasne o co mi chodziło :)

pozdrawiam
Czy masz te problemy na demo czy na realu?

Sprawdziłem wszystko na demo i problem ze słupkami nie występuje. Także nie mam problemu z minimalizowaniem wskaźników, a uruchomiłem dokładnie te same co masz na wykresie. Dodatkowo uruchomiłem 4 advisory, zmieniłem szerokość wykresu, uruchomiłem, pasek rysowania oraz panel zlecenia. Wszystko dziąła bez zarzutu.

Jedyne co mogę Ci doradzić, to zamknij całkowicie bieżący pulpit, następnie utwórz nowy pulpit i zobacz czy nadal masz te problemy. Daj mi proszę znać czy problemy nadal występują po utworzeniu nowego pulpitu.

Jeżeli utworzenie nowego pulpitu nie pomoże, prześlij mi swój plik z ustawieniami pulpitu na adres: karol.marchewka@hoga.pl

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 11 minutach:

Witam.
marcin121 pisze:Witam, bardzo podoba mi się ta platforma. Testuję ją jako początkujący w wersji demo. Niestety spotkałem się z niemiłą niespodzianką.
Już drugi raz uruchamiam program następnego dnia i są tam otwarte pozycje których ja nie otwierałem. Ciężko się nauczyć czegoś jak ktoś inny gra za mnie.
Czy spotkaliście się z czymś takim?
Mam takie niejasne uczucie że tak jest dla kont demo. Bo jeśli tak byłoby także dla kont realnych to byłaby to niezła porażka platformy.
Różne pomysły mi przechodzą przez głowę, może demo traktują tam jako zabawę, ale to nie jest zabawne.
A nie ustawiłeś zleceń oczekujących? Zawsze sprawdzaj panel "Zlecenia bieżące", ponieważ tam są widoczne zlecenia oczekujące.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 4 minutach:

Witam.
ahanook pisze:Czy wiadomo moze juz keidy bedzie wlaczony modul EA ? Albo moze juz jest, a ja mam jaka starsza wersje sciagnieta...?
Kilka postów wcześniej odpowiadałem na podobne pytanie: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=980

Pozdrawiam
Karol Marchewka

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Nadal jeszcze testuję demo a program był wczoraj i przedwczoraj przeinstalowany.

A więc tak: jak się teraz okazało nie mogę zapisać pulpitu do pliku wyskakuje błąd i zawiesza platformę "File EUR/USD is not a valid file name." szczegóły poniżej.

Utworzyłem nowy pulpit i zobaczę jak teraz to wszystko będzie działać.

at System.Windows.Forms.SaveFileDialog.RunFileDialog(OPENFILENAME_I ofn)
at System.Windows.Forms.FileDialog.RunDialogOld(IntPtr hWndOwner)
at System.Windows.Forms.FileDialog.RunDialog(IntPtr hWndOwner)
at System.Windows.Forms.CommonDialog.ShowDialog(IWin32Window owner)
at System.Windows.Forms.CommonDialog.ShowDialog()
at com.pfsoft.proftrading.gui.NetTrader.SaveWorkSpace(WorkSpace ws, Boolean saveAs, Boolean quietMode)
at com.pfsoft.proftrading.gui.NetTrader.saveasBI_Click(Object sender, EventArgs e)
at DevComponents.DotNetBar.BaseItem.RaiseClick(eEventSource source)
at DevComponents.DotNetBar.BaseItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg)
at DevComponents.DotNetBar.PopupItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg)
at DevComponents.DotNetBar.ButtonItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg)
at DevComponents.DotNetBar.BaseItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg)
at DevComponents.DotNetBar.ItemContainer.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg)
at DevComponents.DotNetBar.ItemControl.OnMouseUp(MouseEventArgs e)
at DevComponents.DotNetBar.RibbonBar.OnMouseUp(MouseEventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ContainerControl.WndProc(Message& m)
at DevComponents.DotNetBar.ItemControl.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

Po utworzeniu nowego pulpitu platforma przestała ciągle ściągać dane historyczne a sama platforma działa zdecydowanie szybciej. to tyle co zauważalne w pierwszych minutach pracy.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 08:53 przez mario80r, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MaRCHeW pisze:Witam.

marcin121 napisał:
Witam, bardzo podoba mi się ta platforma. Testuję ją jako początkujący w wersji demo. Niestety spotkałem się z niemiłą niespodzianką.
Już drugi raz uruchamiam program następnego dnia i są tam otwarte pozycje których ja nie otwierałem. Ciężko się nauczyć czegoś jak ktoś inny gra za mnie.
Czy spotkaliście się z czymś takim?
Mam takie niejasne uczucie że tak jest dla kont demo. Bo jeśli tak byłoby także dla kont realnych to byłaby to niezła porażka platformy.
Różne pomysły mi przechodzą przez głowę, może demo traktują tam jako zabawę, ale to nie jest zabawne.

A nie ustawiłeś zleceń oczekujących? Zawsze sprawdzaj panel "Zlecenia bieżące", ponieważ tam są widoczne zlecenia oczekujące.

Pozdrawiam

Mogło też być tak że wysiadły Tobie filtry i w takiej sytuacji znikają wszystkie zlecenia lub tylko część ,mogło tak być że miałeś niewidoczne i pomyślałeś że masz zamknięte , a one wisiały w systemie.
Jest jak pisze Karol ZAWSZE sprawdzaj Zlecenia bieżące.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
mario80r pisze:A do tego wyskakuje okno żeby zaktualizować pogram (od wczoraj już jest nowa wersja??) niestety nie da się zaktualizować ponieważ występuje błąd instalacja nie powiodła się. A wczoraj wszytko ładnie się zainstalowało bez problemów.
Może są prowadzone jakieś prace na serwerze i dlatego są takie problemy? Jeszcze z takimi problemami nie spotkałem się na tej platformie.
a może w komputerze trzeba co innego przeinstalować a nie program??
Najlepiej zrób tak:

1. Odinstaluj Alior Tradera.

2. Wykasuj z katalogu Program Files wszystko to co po nim zostanie.

3. Następnie wejdź do ukrytych katalogów:
C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika\Dane aplikacji\
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\
"Nazwa użytkownika" to jest Twoja nazwa podawana przy logowaniu do systemu.
Wykasuj w tych katalogach katalogi o nazwie Alior Trader i/lub Alior Trader DEMO.

4. Klikając w menu Windowsa przycisk Start-->Uruchom w oknie uruchamiania wpisz regedit i uruchom ten program. Wejdź do kluczy HKEY_LOCAL_MACHINE a następnie do kluczy SOFTWARE. W kluczach tych poszukaj kluczy o nazwie Alior Bank i klikając na nim prawym przyciskiem myszy usuń te klucze.
Dołączyłem screenshot obrazujący usuwanie kluczy za pomocą programu RegEdit.

5.Następnie pobież najnowszy plik instalacyjny Alior Tradera DEMO lub Alior Tradera REAL: http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... stalacyjny

6. Zainstaluj platformę i zobacz czy problemy nadal występują.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ