mario80r pisze:1 czasami linie wyrysowane przy pomocy narzędzi fibo po zmianie interwału czasowego zauważalne zawsze z większego na niższy zmieniają kierunek. nie mówię o przesunięciu linii (było zgłaszane w tym temacie) tylko o całkowitej zmianie kierunku o 90 stopni. problem nie dotyczy przejścia z interwału mniejszego na większy
Czy problem dotycyz wszystkich narzędzi Fibo czy wybranych ?
Dodano po 2 minutach:
mario80r pisze:2 czasami się trafi że nie można zamknąć pozycji kombinacją ALT + C zauważyłem że problem polega na tym iż po zaznaczeniu zlecenia lub zleceń do zamknięcia myszkę przesunąłem na główny ekran wykresu (ale nie klikałem myszką). ponowne zaznaczenie pozycji do zamknięcia i klikniecie alt+c załatwia sprawę.
Niestety nie możemy powtórzyć tego błędu, ale będziemy to mieli na uwadze na przyszłość
Dodano po 7 minutach:
mario80r pisze:3 mając uruchomiony wskaźnik jako oddzielne okno i zwinięty na wykresie mając włączoną "łapkę" do przesuwania wykresu nie mogę rozwinąć wskaźnika. Wielokrotne klikanie wywołuje jedynie właściwości danego wskaźnika. Dopiero odhaczenie łapki pozwala na rozwijanie wskaźnika z dolnego wykresu (czasami mimo wszystko jeszcze przez chwilę jest problem).
Podobna sprawa jest z wskaźnikami dodanych do wykresu mam problem z przesuwaniem ich jeśli jest więcej i nie mieszczą się na pasku nad wykresem.
(A może to tylko problem po stronie mojego kompa?)
Problem zauważalny na 2komputerach z XP i 1 WIN7
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to na Windows Vista nie mamy takich problemów.
Wykonaliśmy takie kroki:
1) Otwarcie okna wykresu
2) Dodatnie wskaźnika w oknie dodatkowym
3) Zwienięcie wskaźnika poprzez opcję "Minimalizuj dolne okno"
4) Aktywowanie "łapki" (przesunięcie wykresu)
5) Maksymalizuj dolne okno
I wszystko działa poprawnie
Dodano po 2 minutach:
mario80r pisze:4 Z oandy brakuje mi (chyba ze nie znalazłem takiej możliwości) zmiany kolorów w PARABOLIC SAR by wzrostowe miały np kolor zielony a malejące czerwony. No i to co było już kiedyś pisane w tym temacie czy w realu jest już wprowadzona możliwość szybkiego mierzenia odległości pipsów "linijka" tak jak w MT4?
Możemy zgłosić taką funkcjonalność do PFSoft. Jeżli uznają ją za przydatną, zostanie wprowadzona.
Linijka jak najbardziej jest narzędziem dostępnym zarówno w plaftormie DEMO jak i Rzeczywistej. Analiza techniczna --> Linie --> Linia typu Info
Dodano po 26 minutach:
mario80r pisze:5 bo tego po prostu nie wiem. Chodzi mi o ustawienie handlu automatycznego z visual advisor ustawienia wprowadzam mając wykres na H1 np
pozycja ma być zamknięta gdy np wskaźnik ADX +DI przetnie -DI i tak go uruchamiam. w miedzy czasie przejdę na 30M czy 15M to VISUAL Advisor jakim interwałem będzie się kierować czy tym przy którym był tworzony czy przy którym jest w danej chwili wykres.
VA działa na danych Tickowych, nie czeka na zamknięcie świeczki.
mario80r pisze:kolejna sprawa co do Visual Advisor trzeba uważać przy budowaniu takiego zlecenia warunkowego z automatu. Podczas podawania np zlecenia kupna przenosi nas do okna market gdzie określa się wielkość pozycji jednak nie koniecznie musi być to do pary na której teraz mamy otwarte okno i można się wtopić że zadziała AV ale nie dla pary którą chcieliśmy (myślę że w tym przypadku powinna sie ustawiać automatycznie para która jest aktywna na wykresie). Poza tym czasami AV działa prawidłowo wg zaplanowanych działań a czasami nie mimo że wszystkie warunki są spełnione.
System podstawia domyślny instrument, który został wybrany w USTAWIENIACH. System może nie podstawić automatycznie instrumentu, który jest na wykresie ponieważ otwierane okno nie jest połączone z innymi. Zgłosimy sugestię,aby instrument w oknie składania zlecenia przez VA był ten sam instrument co na wykresie
Dodano po 7 minutach:
mario80r pisze:9 z wielkim bólem przeczytałem wiadomość ze za bardzo nie da się "odchudzić" apetytu platformy na transfer. Mam neta na kartę 2GB miesięcznie ale to co potrzebuje program to starczy góra na 4 dni zostaje albo zainwestować w stałe łącze lub działać tylko z pracy
Niestety obecnie nie ma możliwości "odchudzenia" przesyłanych danych.
Dodano po 1 minutach:
mario80r pisze:8 przynajmniej na demo nie wiem jak w przypadku programu do reala bywa tak ze po uruchomieniu programu nie ma ostatniej pary walutowej otwartej tylko np złoto czy innej pary walutowej. Zmienia się też czasem po zmianie interwału czasowego. Juz się naciąłem że zawarłem transakcję patrząc na wykres (nie zwróciłem uwagi że to nie jest edek i z menu bocznego sprzedałem i się zdziwiłem że rynek podąża z moimi oczekiwaniami a mi kasa ucieka cieszę się że to było na demo ale czy takie przypadki też bywają na realnym. wolałbym wiedzieć czy mam za każdym razem po uruchomieniu programu lub zmianie interwału sprawdzać czy na pewno pokazuje właściwą parę
Problem może leżeć w linkowaniu paneli "kolorami". Dotychczas nie spotkaliśmy się z tym, żeby instrumenty zmieniały się samoczynnie. Tak jak wcześniej napisałem, będziemy to obserwowali