AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

MaRCHeW pisze:Witam.

mario80r napisał:
Witam serdecznie ....

Dzięki za informacje Chwilkę to potrwa zanim przeanalizuję wszystkie Twoje uwagi i sprawdzę je na demo i realu. W razie pytań będę się z Tobą kontaktował na PM, a pełną odpowiedź przedstawię tu na forum.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

PS. Na jedno z Twoich pytań już otrzymałeś odpowiedź od faflik'a.
My również ze swojej strony postaramy się ustosunkować do tego jak najszybciej.
Gordon Geco pisze:Czy ktoś z forumowiczów wie kto oprócz admirala ma w swej ofercie index dolara
Instrument ten niedługo pojawi się na naszej platformie.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

skalpel_szczecin pisze:ani razu nie mialem rekwoty czy czegos takiego
U brokerów ECN i STP nie możesz mieć rekwotowań. Conajwyżej poślizgi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

mario80r pisze:1 czasami linie wyrysowane przy pomocy narzędzi fibo po zmianie interwału czasowego zauważalne zawsze z większego na niższy zmieniają kierunek. nie mówię o przesunięciu linii (było zgłaszane w tym temacie) tylko o całkowitej zmianie kierunku o 90 stopni. problem nie dotyczy przejścia z interwału mniejszego na większy
Czy problem dotycyz wszystkich narzędzi Fibo czy wybranych ?

Dodano po 2 minutach:
mario80r pisze:2 czasami się trafi że nie można zamknąć pozycji kombinacją ALT + C zauważyłem że problem polega na tym iż po zaznaczeniu zlecenia lub zleceń do zamknięcia myszkę przesunąłem na główny ekran wykresu (ale nie klikałem myszką). ponowne zaznaczenie pozycji do zamknięcia i klikniecie alt+c załatwia sprawę.
Niestety nie możemy powtórzyć tego błędu, ale będziemy to mieli na uwadze na przyszłość

Dodano po 7 minutach:
mario80r pisze:3 mając uruchomiony wskaźnik jako oddzielne okno i zwinięty na wykresie mając włączoną "łapkę" do przesuwania wykresu nie mogę rozwinąć wskaźnika. Wielokrotne klikanie wywołuje jedynie właściwości danego wskaźnika. Dopiero odhaczenie łapki pozwala na rozwijanie wskaźnika z dolnego wykresu (czasami mimo wszystko jeszcze przez chwilę jest problem).
Podobna sprawa jest z wskaźnikami dodanych do wykresu mam problem z przesuwaniem ich jeśli jest więcej i nie mieszczą się na pasku nad wykresem.
(A może to tylko problem po stronie mojego kompa?)
Problem zauważalny na 2komputerach z XP i 1 WIN7
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to na Windows Vista nie mamy takich problemów.
Wykonaliśmy takie kroki:
1) Otwarcie okna wykresu
2) Dodatnie wskaźnika w oknie dodatkowym
3) Zwienięcie wskaźnika poprzez opcję "Minimalizuj dolne okno"
4) Aktywowanie "łapki" (przesunięcie wykresu)
5) Maksymalizuj dolne okno
I wszystko działa poprawnie

Dodano po 2 minutach:
mario80r pisze:4 Z oandy brakuje mi (chyba ze nie znalazłem takiej możliwości) zmiany kolorów w PARABOLIC SAR by wzrostowe miały np kolor zielony a malejące czerwony. No i to co było już kiedyś pisane w tym temacie czy w realu jest już wprowadzona możliwość szybkiego mierzenia odległości pipsów "linijka" tak jak w MT4?
Możemy zgłosić taką funkcjonalność do PFSoft. Jeżli uznają ją za przydatną, zostanie wprowadzona.
Linijka jak najbardziej jest narzędziem dostępnym zarówno w plaftormie DEMO jak i Rzeczywistej. Analiza techniczna --> Linie --> Linia typu Info

Dodano po 26 minutach:
mario80r pisze:5 bo tego po prostu nie wiem. Chodzi mi o ustawienie handlu automatycznego z visual advisor ustawienia wprowadzam mając wykres na H1 np
pozycja ma być zamknięta gdy np wskaźnik ADX +DI przetnie -DI i tak go uruchamiam. w miedzy czasie przejdę na 30M czy 15M to VISUAL Advisor jakim interwałem będzie się kierować czy tym przy którym był tworzony czy przy którym jest w danej chwili wykres.
VA działa na danych Tickowych, nie czeka na zamknięcie świeczki.
mario80r pisze:kolejna sprawa co do Visual Advisor trzeba uważać przy budowaniu takiego zlecenia warunkowego z automatu. Podczas podawania np zlecenia kupna przenosi nas do okna market gdzie określa się wielkość pozycji jednak nie koniecznie musi być to do pary na której teraz mamy otwarte okno i można się wtopić że zadziała AV ale nie dla pary którą chcieliśmy (myślę że w tym przypadku powinna sie ustawiać automatycznie para która jest aktywna na wykresie). Poza tym czasami AV działa prawidłowo wg zaplanowanych działań a czasami nie mimo że wszystkie warunki są spełnione.
System podstawia domyślny instrument, który został wybrany w USTAWIENIACH. System może nie podstawić automatycznie instrumentu, który jest na wykresie ponieważ otwierane okno nie jest połączone z innymi. Zgłosimy sugestię,aby instrument w oknie składania zlecenia przez VA był ten sam instrument co na wykresie

Dodano po 7 minutach:
mario80r pisze:9 z wielkim bólem przeczytałem wiadomość ze za bardzo nie da się "odchudzić" apetytu platformy na transfer. Mam neta na kartę 2GB miesięcznie ale to co potrzebuje program to starczy góra na 4 dni zostaje albo zainwestować w stałe łącze lub działać tylko z pracy
Niestety obecnie nie ma możliwości "odchudzenia" przesyłanych danych.

Dodano po 1 minutach:
mario80r pisze:8 przynajmniej na demo nie wiem jak w przypadku programu do reala bywa tak ze po uruchomieniu programu nie ma ostatniej pary walutowej otwartej tylko np złoto czy innej pary walutowej. Zmienia się też czasem po zmianie interwału czasowego. Juz się naciąłem że zawarłem transakcję patrząc na wykres (nie zwróciłem uwagi że to nie jest edek i z menu bocznego sprzedałem i się zdziwiłem że rynek podąża z moimi oczekiwaniami a mi kasa ucieka cieszę się że to było na demo ale czy takie przypadki też bywają na realnym. wolałbym wiedzieć czy mam za każdym razem po uruchomieniu programu lub zmianie interwału sprawdzać czy na pewno pokazuje właściwą parę
Problem może leżeć w linkowaniu paneli "kolorami". Dotychczas nie spotkaliśmy się z tym, żeby instrumenty zmieniały się samoczynnie. Tak jak wcześniej napisałem, będziemy to obserwowali
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

marcin121
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marcin121 »

Witam, bardzo podoba mi się ta platforma. Testuję ją jako początkujący w wersji demo. Niestety spotkałem się z niemiłą niespodzianką.
Już drugi raz uruchamiam program następnego dnia i są tam otwarte pozycje których ja nie otwierałem. Ciężko się nauczyć czegoś jak ktoś inny gra za mnie.
Czy spotkaliście się z czymś takim?
Mam takie niejasne uczucie że tak jest dla kont demo. Bo jeśli tak byłoby także dla kont realnych to byłaby to niezła porażka platformy.
Różne pomysły mi przechodzą przez głowę, może demo traktują tam jako zabawę, ale to nie jest zabawne.

Awatar użytkownika
ahanook
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ahanook »

Czy wiadomo moze juz keidy bedzie wlaczony modul EA ? Albo moze juz jest, a ja mam jaka starsza wersje sciagnieta...?

ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ronin091 »

zz pisze:Aby Tobie uzmysłowić skalę ,na razie w ciągu miesiąca Alior wyłapał drobnicę a już kręci niewyobrażalnie duże obroty ok. 100 milonów $
Czyli około 700 lotów dziennie na parze EURUSD. Rzeczywiście niewyobrażalne obroty :D :D

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Dariusz Wiśniewski pisze:
Czy problem dotyczy wszystkich narzędzi Fibo czy wybranych ?
mi się trafiło przy użyciu retrenchment i phi chanel dosłownie 2 razy na każde narzędzie. Niestety wtedy nie pomyślałem o zrobieniu scrina.

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to na Windows Vista nie mamy takich problemów.
Wykonaliśmy takie kroki:
1) Otwarcie okna wykresu
2) Dodatnie wskaźnika w oknie dodatkowym
3) Zwienięcie wskaźnika poprzez opcję "Minimalizuj dolne okno"
4) Aktywowanie "łapki" (przesunięcie wykresu)
5) Maksymalizuj dolne okno
I wszystko działa poprawnie
ten problem niestety jest u mnie dość częsty (2-3 razy dziennie). Nie jest to ciągły problem. Zawsze po odhaczeniu łapki można dalej działać. Nie zauważyłem analogi do innych wykonywanych czynności.

Dziś przeinstalowałem program wraz z aktualizacją na win XP. jutro z samego rana zamieszczę screeny (mam niestety w komputerze w pracy) jakie hopki wyskoczyły ze wskaźnikami.

Pozdrawiam
Mario

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ronin091 pisze:Tobie już na naukę za późno, tylko modlitwa o zdrowie... Very Happy Very Happy
Nauczycielka do ronin091:
- Przyznaj się, ściągałeś od Małgosi!
- Skąd pani to wie?
- Bo obok ostatniego pytania ona napisała: "nie wiem", a ty napisałeś: "ja też".
Jaki z tego wniosek?
Na teoretyczną naukę nigdy nie jest za póżno .
Na naukę praktyczną z takim podejściem już dla Ciebie za póżno....
:P

Dodano po 5 minutach:

PS proszę MODA o usunięcie mojego postu oraz ronin091 ponieważ nic nie wnoszą do tematu.
drawiam.
Poz
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Viollka25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viollka25 »

Witam
pytanko: czy bedzie w ofercie kukurydza?

dzieki
Trejdować każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej.

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Witam
Jak pisałem wyżej wstawiam screeny wykresu po przeinstalowaniu programu i zaktualizowaniu go.
1. http://zapodaj.net/e66c2872bc4d.bmp.html
w tym przypadku jak widzimy wskaźniki są włączone jednak nie są widoczne.
Problem wystąpił od razu po uruchomieniu i wrzuceniu wskaźników dla wykresu 5m i przejściu na dowolny inny przedział czasowy. Wskaźniki były widoczne tylko i wyłącznie na przedziale czasowym w którym były od początku wprowadzone na wykres.

2. http://zapodaj.net/3dda12ea7180.bmp.html
tym razem wystąpiło po zrestartowaniu platformy po błędzie pkt1.
Po uruchomieniu pojawił się wykres 5M z prawidłowo pokazanymi wskaźnikami. po przełączeniu na inny czas wykres przyjął formę jak na zdjęciu. czyli wskaźniki pozostały z wykresu 5M a wykres pokazuje 30M

podczas tych problemów nie było możliwości przełączenia wykresu na 1H i więcej. Menu nie rozwijało się. Dodatkowo wykresy nie były aktualizowane do czasu poruszania myszką na oknie wykresu. zatrzymanie myszki = zatrzymanie aktualizacji wykresu.
Ponieważ miałem otwartą pozycję to widziałem w oknie otwartych pozycji iż cena zmieniała się na bieżąco
.
Zrestartowanie 5 krotne platformy rozwiązało problem.

Jeszcze jedna sprawa którą zapomniałem napisać w pierwszym poście. Mianowicie od około 2 tygodni nie ma szans by zalogować się do systemu za pierwszym razem. dopiero druga próba połączenia wypada pozytywnie.
Sytuacja powtarza się na łączach 1megowych (WIN7) 4 megowych (WIN XP) i 10 megowych. (WIN XP). wszystkie komputery mają dość wysokie parametry a parametry łączy są na bardzo przyzwoitym poziomie.

Pozdrawiam

PS
Dziś niestety jest ten sam problem co w pkt. 2 nie da się całkowicie dokonywać transakcji. brak płynności zmiany wykresu i nie pokazuje wskaźników na innych przedziałach czasowych. A do tego wyskakuje okno żeby zaktualizować pogram (od wczoraj już jest nowa wersja??) niestety nie da się zaktualizować ponieważ występuje błąd instalacja nie powiodła się. A wczoraj wszytko ładnie się zainstalowało bez problemów.
Może są prowadzone jakieś prace na serwerze i dlatego są takie problemy? Jeszcze z takimi problemami nie spotkałem się na tej platformie.
a może w komputerze trzeba co innego przeinstalować a nie program??

ODPOWIEDZ