Witam.
mario80r pisze:mam pytanko
zauważyłem od wczoraj iż dane historyczne cały czas się wczytują tzn nie ważne że ja wpisuję iż chcę mieć na wykresie np 300 słupków i tak dalej ściąga. co chwile przeładowuje wykres i z tego wszystkiego jest problem przybliżyć wykres. zrzut w załączeniu. Czy tak ma być ze wczytują se dane historyczne?? trwa to już 30 minut

przez te kilka minut już mam 22000 słupków na wykresie 5 minutowym.
a może trzeba pozwolić platformie raz ściągnąć dane i będzie już dobrze??
pozdrawiam
Dodano po 1 godzinach 33 minutach:
filmik obrazujący problem z oknami po włączeniu "łapki"
http://www.youtube.com/watch?v=DKWY35OMHqc
mam nadzieję że teraz będzie jasne o co mi chodziło
pozdrawiam
Czy masz te problemy na demo czy na realu?
Sprawdziłem wszystko na demo i problem ze słupkami nie występuje. Także nie mam problemu z minimalizowaniem wskaźników, a uruchomiłem dokładnie te same co masz na wykresie. Dodatkowo uruchomiłem 4 advisory, zmieniłem szerokość wykresu, uruchomiłem, pasek rysowania oraz panel zlecenia. Wszystko dziąła bez zarzutu.
Jedyne co mogę Ci doradzić, to zamknij całkowicie bieżący pulpit, następnie utwórz nowy pulpit i zobacz czy nadal masz te problemy. Daj mi proszę znać czy problemy nadal występują po utworzeniu nowego pulpitu.
Jeżeli utworzenie nowego pulpitu nie pomoże, prześlij mi swój plik z ustawieniami pulpitu na adres:
karol.marchewka@hoga.pl
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 11 minutach:
Witam.
marcin121 pisze:Witam, bardzo podoba mi się ta platforma. Testuję ją jako początkujący w wersji demo. Niestety spotkałem się z niemiłą niespodzianką.
Już drugi raz uruchamiam program następnego dnia i są tam otwarte pozycje których ja nie otwierałem. Ciężko się nauczyć czegoś jak ktoś inny gra za mnie.
Czy spotkaliście się z czymś takim?
Mam takie niejasne uczucie że tak jest dla kont demo. Bo jeśli tak byłoby także dla kont realnych to byłaby to niezła porażka platformy.
Różne pomysły mi przechodzą przez głowę, może demo traktują tam jako zabawę, ale to nie jest zabawne.
A nie ustawiłeś zleceń oczekujących? Zawsze sprawdzaj panel "Zlecenia bieżące", ponieważ tam są widoczne zlecenia oczekujące.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 4 minutach:
Witam.
ahanook pisze:Czy wiadomo moze juz keidy bedzie wlaczony modul EA ? Albo moze juz jest, a ja mam jaka starsza wersje sciagnieta...?
Kilka postów wcześniej odpowiadałem na podobne pytanie:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=980
Pozdrawiam
Karol Marchewka