AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

skalpel_szczecin pisze:dzisiaj na edku otworzylem pozycje 1 lotem - za otwarcie 19,95 i za zamkniecie 19,95 - to tego spread

jesli transakcja nie przyniesie minimum 50 zł zysku w zasadzie broker zżera cały zysk

fakt - do skalpingu dobry broker to nie jest ale cos za cos

zlecenia wchodza blyskawicznie i tak samo są zamykane

ani razu nie mialem rekwoty czy czegos takiego
Ale cały czas korzystasz jeszcze z promocji, która trwa 2 miesiące od otwarcia rachunku prawda?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

alinoe pisze:Ja na to nie liczę, zz
alinoe pisze: Jedyną szansą jest stworzenie dużego brokera, który wyjdzie z ofertą w świat, zostanie otwartych tysiące nowych rachunków, zwiększą się obroty i wtedy będzie z czego zejść jeśli chodzi o prowizje. Problem w tym, że na to się nie zanosi
alinoe jest trochę inaczej,moim zdaniem się zanosi i Alior Bank konsekwentnie stawia na najwyższy profesjonalizm w tej dziedzinie ..// zresztą nie ma wyjścia banki które nie pójdą tą drogą nie będą miały racji bytu..///
Aby Tobie uzmysłowić skalę ,na razie w ciągu miesiąca Alior wyłapał drobnicę a już kręci niewyobrażalnie duże obroty ok. 100 milonów $,aby to lepiej zrozumieć pamiętam czasy gdy na całym rynku między bankowym w Polsce obroty sięgały 250 milionów $.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 16:13 przez zz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

nie 50 zł ,,tylko" 69 zł - wszystko powyzej tej sumy moge sobie juz zabrać

no coz - taka cena za jakosc

no narazie jest promocja - troche sie obawiam co bedzie po promocji ale narazie mimo wszystko jestem raczej zadowolony

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

zz pisze:duże obroty ok. 100 miliardów $

a skąd ty to wziąłeś??

Dodano po 2 minutach:

w artykule w fx week była mowa o 100 MLN dziennie, to jednak troche mniej :) bo wychodzi 2 MLD miesiecznie :D

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ramaso pisze:w artykule w fx week była mowa o 100 MLN dziennie, to jednak troche mniej Smile bo wychodzi 2 MLD miesiecznie Very Happy
Poprawka, masz rację ponad 100 milionów $ dziennie , to ponad dwa mld $ miesięcznie...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MegaInfinitus
Uczestnik
Uczestnik

nie moge zainstalować tej platformy

Nieprzeczytany post autor: MegaInfinitus »

nie mogę zainstalować tej platformy ani tej net fx potrzebnej wstępnie ani serwis pack 2
czyli alior dupa odpada

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

MegaInfinitus faktycznie, alior nie dla Ciebie, skoro nawet platformy nie potrafisz zainstalować..

Dodano po 1 minutach:

ale oczywiście to ich wina, że ty nie umiesz zainstalować :D

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

Witam serdecznie
Na początku zaznaczę że testuję platformę DEMO, a poza tym jestem początkującym w temacie inwestowania na FOREX.
Rozumiem że DEMO jest inne od real ale może jeszcze takie problemy gdzieś się przewijają.
Dla informacji przeczytałem wszystkie 100 stron tego tematu i wiem że te problemy nie były zgłaszane.

1 czasami linie wyrysowane przy pomocy narzędzi fibo po zmianie interwału czasowego zauważalne zawsze z większego na niższy zmieniają kierunek. nie mówię o przesunięciu linii (było zgłaszane w tym temacie) tylko o całkowitej zmianie kierunku o 90 stopni. problem nie dotyczy przejścia z interwału mniejszego na większy

2 czasami się trafi że nie można zamknąć pozycji kombinacją ALT + C zauważyłem że problem polega na tym iż po zaznaczeniu zlecenia lub zleceń do zamknięcia myszkę przesunąłem na główny ekran wykresu (ale nie klikałem myszką). ponowne zaznaczenie pozycji do zamknięcia i klikniecie alt+c załatwia sprawę.

3 mając uruchomiony wskaźnik jako oddzielne okno i zwinięty na wykresie mając włączoną "łapkę" do przesuwania wykresu nie mogę rozwinąć wskaźnika. Wielokrotne klikanie wywołuje jedynie właściwości danego wskaźnika. Dopiero odhaczenie łapki pozwala na rozwijanie wskaźnika z dolnego wykresu (czasami mimo wszystko jeszcze przez chwilę jest problem).
Podobna sprawa jest z wskaźnikami dodanych do wykresu mam problem z przesuwaniem ich jeśli jest więcej i nie mieszczą się na pasku nad wykresem.
(A może to tylko problem po stronie mojego kompa?)
Problem zauważalny na 2komputerach z XP i 1 WIN7

4 Z oandy brakuje mi (chyba ze nie znalazłem takiej możliwości) zmiany kolorów w PARABOLIC SAR by wzrostowe miały np kolor zielony a malejące czerwony. No i to co było już kiedyś pisane w tym temacie czy w realu jest już wprowadzona możliwość szybkiego mierzenia odległości pipsów "linijka" tak jak w MT4?

5 bo tego po prostu nie wiem. Chodzi mi o ustawienie handlu automatycznego z visual advisor ustawienia wprowadzam mając wykres na H1 np
pozycja ma być zamknięta gdy np wskaźnik ADX +DI przetnie -DI i tak go uruchamiam. w miedzy czasie przejdę na 30M czy 15M to VISUAL Advisor jakim interwałem będzie się kierować czy tym przy którym był tworzony czy przy którym jest w danej chwili wykres.
kolejna sprawa co do Visual Advisor trzeba uważać przy budowaniu takiego zlecenia warunkowego z automatu. Podczas podawania np zlecenia kupna przenosi nas do okna market gdzie określa się wielkość pozycji jednak nie koniecznie musi być to do pary na której teraz mamy otwarte okno i można się wtopić że zadziała AV ale nie dla pary którą chcieliśmy (myślę że w tym przypadku powinna sie ustawiać automatycznie para która jest aktywna na wykresie). Poza tym czasami AV działa prawidłowo wg zaplanowanych działań a czasami nie mimo że wszystkie warunki są spełnione.

6 Próbowałem też stworzyć własną kolumnę zysk ale realny czyli
"niezrealizowany zysk - prowizja-prowizja " w końcu trzeba też mieć na uwadze że od razu jest pobierana prowizja i na zamknięcie pozycji (trzeba o tym ciągle pamiętać - dlatego w ten sposób to robiłem by wiedzieć czy dana pozycja jest już na 0rzyczywiste a nie na 0 - 2x prowizja. No i kolumna działa na pierwszy odczyt jaki dokonała a potem sie zwiesza i mimo zmiany kwoty niezrealizowanego Z/S nowa kolumna nie zmienia się.
Może robię coś źle??
obliczenie realnego Z/S robię wg wzoru:
operand ->rachunek demo->niezrealizowany Z/S - operand->tabela> prowizje -operand->tabela> prowizje
i jeśli nie pojawi się detected mistake: LexicalError to i tak później nie działa.

7 no i już znana sprawa przewijana wykresy historyczne. ale ja to rozwiązuję problem podpierając się MT4 :)
i powiązane z tym pytanie. było pisane wcześniej że za każdym razem platforma od początku pobiera dane historyczne. czy to ma sens? przecież wyniki sprzed godziny na 1H już się nie zmienią. czy nie dało by się zrobić by platforma raz ściągniętą historię danego przedziału czasowego zapisywała sobie do pliku a później tylko aktualizowała go? przyspieszyło by to zdecydowanie wczytywanie wykresów o dłuższych czasach i nie było by wrażenia "zawieszenia platformy" która po prostu po raz kolejny ściągą cały pakiet danych historycznych.

8 przynajmniej na demo nie wiem jak w przypadku programu do reala bywa tak ze po uruchomieniu programu nie ma ostatniej pary walutowej otwartej tylko np złoto czy innej pary walutowej. Zmienia się też czasem po zmianie interwału czasowego. Juz się naciąłem że zawarłem transakcję patrząc na wykres (nie zwróciłem uwagi że to nie jest edek i z menu bocznego sprzedałem i się zdziwiłem że rynek podąża z moimi oczekiwaniami a mi kasa ucieka :) cieszę się że to było na demo ale czy takie przypadki też bywają na realnym. wolałbym wiedzieć czy mam za każdym razem po uruchomieniu programu lub zmianie interwału sprawdzać czy na pewno pokazuje właściwą parę.

9 z wielkim bólem przeczytałem wiadomość ze za bardzo nie da się "odchudzić" apetytu platformy na transfer. Mam neta na kartę 2GB miesięcznie ale to co potrzebuje program to starczy góra na 4 dni :/ zostaje albo zainwestować w stałe łącze lub działać tylko z pracy :/

A poza tym wszystkim muszę przyznać że sama platforma bardzo mi przypadła do gustu. Dla porównania mam co prawda skromne doświadczenia tylko na OANDzie i MT4 ale zawsze to coś.

Pozdrawiam

PS
trochę tego wyszło ale wolałem najpierw przeczytać cały temat niż się powtarzać z pytaniami :)
przepraszam że to mój pierwszy post i taki długi :)

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

mario80r pisze:obliczenie realnego Z/S robię wg wzoru:
operand ->rachunek demo->niezrealizowany Z/S - operand->tabela> prowizje -operand->tabela> prowizje
i jeśli nie pojawi się detected mistake: LexicalError to i tak później nie działa.
ProfitUSD - Comission - Comission - Swap

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mario80r pisze:Witam serdecznie ....
Dzięki za informacje :) Chwilkę to potrwa zanim przeanalizuję wszystkie Twoje uwagi i sprawdzę je na demo i realu. W razie pytań będę się z Tobą kontaktował na PM, a pełną odpowiedź przedstawię tu na forum.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

PS. Na jedno z Twoich pytań już otrzymałeś odpowiedź od faflik'a.

ODPOWIEDZ