System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Godfather pisze:
MaRCHeW pisze:Różnimy się tylko tym, że ja uważam, że średnie są doskonałe do analizy zarówno historii jak i tego co się ma wydarzyć w przyszłości.
No cóż, byłbyś pierwszą osobą, która to pokaże ...
Do tej pory żaden z kursantów, ani nawet sam twórca systemu tego nie pokazał ...
Wszyscy pokazują tylko historię, wreszcie ktoś pokaże to, co będzie po prawej stronie wykresu ...
Nie wiem skąd wywnioskowałeś, że będę Ci coś pokazywał :) ale nawet jeżeli bym chciał to zrobić, to mając konto w Aliorze nie mam takiej możliwości (przy założeniu, że screenshoty z transakcji nas nie interesują) :)
Jak będzie możliwość podpięcia Alior Tradera do jakiegoś serwisu publikującego transakcje (PFSoft już nad tym pracuje) to rozważę Twoją propozycję ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

A wyjście na średnich Mike, tutaj M1 zanosiło się na korektę, więc out.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Godfather »

jbm8 pisze:A wyjście na średnich Mike, tutaj M1 zanosiło się na korektę, więc out.
No ale chyba M1, to już Twój "dodatek" do systemu. Jak ja byłem na szkoleniu, to najniżsym TF-em było M5 ...
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Godfather pisze:
jbm8 pisze:Na razie prawie 70 pipsów do przodu.
Gdzie system MAX przewiduje TP, lub wyjście z tej pozycji?
Nie analizowałem trejdu jbm8. Ale napiszę Ci gdzie ustawiać TP i SL grając tym systemem. Wchodząc zgodnie z trendem TP dla pozycji wychodzi po wybiciu kolejnego szczytu lub dołka.
Wchodząc przeciwko trendowi, TP ustawiasz na lini fioletowej średniej lub w momencie przebicia zółtej przez fioletową. Tutaj wszystko zależy od impetu rynku i od tego czy rynek zrobił małą korektę przy przebiciu czy też poszedł dalej ostro. Jednak ten TP jest ustawiany w zależności od TF'u na jakim wystąpił sygnał, dlatego TP dla trajdu może być np. fioletowa średnia na M5 lub M15 lub też na wyższych TF'ach.
Do tego celu używam średnich EMA - Zicmar ma tu inne zdanie niż ja :)

SL mam ustawione zawsze na 10 pips, czasami ustawiam większe ale to bardzo rzadko.

Analizując Twoje wypowiedzi Godfather dochodzę do wniosku, że jedyne czego Ci potrzeba by tradować tym systemem jest wiara w ten system i obserwacja samych średnich - jednak do tego trzeba czasu.
Przeczytaj sobie jeszcze raz Ewolucję tradera http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2148

Etap III - Eureka - jest tam napisane:
Pod koniec etapu drugiego zaczynasz dostrzegać że to nie system robi różnicę.
Zauważasz że możliwe jest zarabianie pieniędzy korzystając wyłącznie ze
średnich ruchomych. Jeśli będziesz przestrzegał zasad zarządzania
kapitałem i odpowiednio podejdziesz do sprawy.
Zaczynasz czytać książki na temat psychologii handlu i identyfikujesz się z
charakterami opisanymi w tych książkach

Nadchodzi moment w którym możesz krzyknąć - EUREKA!!!
Tej nazwy dlatego użyłem z powodu rewolucji która dokonała się w twoim
mózgu. Zaczynasz myśleć zupełnie inaczej niż wcześniej.
Ewolucja tradera bardzo dobrze oddaje etap w jakim teraz się znajdujesz - Etap II.

Dopóki nie przeskoczysz do Etapu III, żaden system nie będzie dla Ciebie dobry i zawsze będziesz szukał swojego Gralla.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

jbm8 rozumiem że zamiast skalpować postanowiłeś , zabrać się za dłuższe trejdy ( + 100 pips). Ale taka metoda pracy przy wykresie , wymaga zastosowania zasady - pozwól rosnąć zyskom. A jak zyski mogą rosnąć jak się gra przeciwko trendowi ? W takich sytuacjach czas jest twoim wrogiem , a nie przyjacielem. A powinno być odwrotnie , że przez kilkanaście godzin czas pracuje dla ciebie , a nie przeciwko twojej otworzonej pozycji. Sama umiejętność precyzyjnego wejścia niewiele pomoże, tutaj kluczowa jest umiejętność grania tylko z obowiązującym aktualnie trendem.

Zicmar tam nie było żadnego odwrócenia trendu, takiego zawsze szuka się dopiero po wyjściu ceny z kanału trendu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Godfather pisze:
MaRCHeW pisze:Godfather w moich wypowiedziach nie było żadnych uszczypliwości w Twoim kierunku
Przepraszam, to nie miała być uszczypliwość. Po prostu jestem w lekkim szoku.
Co Ty robiłeś przez 6 lat na FX, że nagle Cię zafascynowały średnie?
Ustawienia średnich jakie pokazał mi Zicmar są idealne do wejść. Do wyjść używam średnich EMA.
Godfather pisze:Ja od średnich zaczynałem .... i dzięki nim zacząłem zarabiać ...
Idąc Twoim tokiem rozumowania - podepnij konto pod myfxbook'a Wtedy zobaczymy na jakim etapie jesteś i ocenimy czy naprawdę znasz dobrze średnie :D (taka mała uszczypliwość z mojej strony) ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

sa pewne zaleznosci

Nieprzeczytany post autor: agusin »

wiecej na forum nie pokarze sreenow odnosnie tradingu na srednich ze wzgledu na uszanowanie do zicmara produktu, ktory sprzedaje. Choc uwazam ze zicmar kolumbem nie jest, ale skoro doszedl sam do pewnych spostrzezen i prawidlowosci to napewno spedzil troche czasu przy chartach. Nadmienie tylko ze gra na tym odbywa sie w sposob gry w orla i reszke stad pewni ludzie twierdza ze jest to bardzo uznaniowy styl gry. Po czesci jest to prawda i po czesci nie kwestia podejscia do zagadnienia o reszte pytajcie zicmara.
Zicmar pamietasz o co cie prosilem ????

ps. nie jestem zicmarem i nidgy nie bralem udzialu w jego treningu ze wzgledow raczej juz oczywistych

pozdrawiam wszysktich pozytywnie zakreconych na fx

jjmtom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jjmtom »

Witam.
Poniżej zamieszczam dzisiejszy trade oparty o średnie Zbyszka.
Wejście zgodnie z zasadami. Odpowiednie ułożenie wszystkich średnich na m1 i wyższych TF. Odnośnie wyjścia pozycja zamknięta z palca.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Dla tych wszystkich co się zastanawiają co tam u mnie ( w związku z systemem max ) chciałbym powiedzieć że wszystko ok. System jest na etapie intensywnych i ekstremalnych testów. Myślę że wszystko zostało dopracowane. W najbliższym czasie postaram się opublikować zagrania i wynik z konta real.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Dzisiejsze wejście. Najpierw SL, później TP.

Zablokowany