System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY
no własnie, z tym myfxbookiem u Cyba może być problem, ale Go biore do druzyny, o ile ten mankament zostanie zaakceptowany, bo nie chciałbym, żeby został posadzony o oszustwo. Co do Twojego kumpla, najpierw proponuje rozmowę między nami w cztery oczy, chyba wiesz o co chodzi? A pomimo Twojego innego poziomu wiedzy mim wszystko widziałbym Cię w tej druzynie
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny
generalnie o srednich moi drodzy moge powiedziec tylko jedna rzecz - jest to podstawa opisu rynku i inna nie istnieje. Wielu ludzi uzywa przeroznych indykatorow z roznymi nazwami a tu sprawa sie sprowadza do usredniania wszystkiego w stosunku do ruch i okresow i przedstawienia tego w sposob graficzny. Tak wiec jesli uzywacie jakiegokolwiek wskaznika i tak sa to srednie, lub srednie pochodnych, lub pochodna srednich, calka sredniej itp itd.
sprawa polega na wychwyceniu pewnych regularnosci w chasie i nie mowie o przecieciach srednich bo to najwieksza bzdura jaka kiedykolwiek slyszalem. osobiscie sam gram na srednich z paroma innymi indykatorami ale to ciagle sa srednie i wiem ze generuja one sygnaly proste i 1000-ce w cigu dnia ( oczywiscie w zaleznosci od TF ). moja gra glownie opiera sie na TF 1m i 5m czyli jestem scalperem ktory dzieki temu lowi po 150 - 200 pipow w ruchu ceny ( oczywiscie nie w 1 dzien ) na 1 pozycji. A dzienny bilans utrzymuje na ratio 4-1
czyli 4 pipy zysku na 1 straconego.
jesli moge wrzucic kolejna uwage dla zicmara na ogolnym forum - moim zdaniem twoj marketing sprzedazy uslugi jest trosze zaniedbany i nie daje ( lub ty nie proponujesz ) klientowi/studentowi czegos wprostproporcjonalnie wymiernego - oczywiscie procz obietnic. pomysl prosze nad tym a na pewno znajdziesz tuziny chetnych.
pozdrawiam wszystkich pozytwnie zakreconych
sprawa polega na wychwyceniu pewnych regularnosci w chasie i nie mowie o przecieciach srednich bo to najwieksza bzdura jaka kiedykolwiek slyszalem. osobiscie sam gram na srednich z paroma innymi indykatorami ale to ciagle sa srednie i wiem ze generuja one sygnaly proste i 1000-ce w cigu dnia ( oczywiscie w zaleznosci od TF ). moja gra glownie opiera sie na TF 1m i 5m czyli jestem scalperem ktory dzieki temu lowi po 150 - 200 pipow w ruchu ceny ( oczywiscie nie w 1 dzien ) na 1 pozycji. A dzienny bilans utrzymuje na ratio 4-1
czyli 4 pipy zysku na 1 straconego.
jesli moge wrzucic kolejna uwage dla zicmara na ogolnym forum - moim zdaniem twoj marketing sprzedazy uslugi jest trosze zaniedbany i nie daje ( lub ty nie proponujesz ) klientowi/studentowi czegos wprostproporcjonalnie wymiernego - oczywiscie procz obietnic. pomysl prosze nad tym a na pewno znajdziesz tuziny chetnych.
pozdrawiam wszystkich pozytwnie zakreconych
To może ja inaczej 
Jako że biorę udział w eksperymencie, tak, zamieszczę trejda z dzisiaj który dał zarobić ładnych parę pipsów. Dopiero uczę się tego systemu i nie jest to wejście z tych idealnych, dokładny moment wejścia zaznaczyłem strzałką. Wyjście też nie było za cudowne bo patrząc po wyższych TF można to było trzymać, trudno. System ma ogromny potencjał co widać choćby dzisiaj, jak się z nim dobrze, albo lepiej, ogram to będzie bardzo dobrze. Tyle.
Pozdrawiam.

Jako że biorę udział w eksperymencie, tak, zamieszczę trejda z dzisiaj który dał zarobić ładnych parę pipsów. Dopiero uczę się tego systemu i nie jest to wejście z tych idealnych, dokładny moment wejścia zaznaczyłem strzałką. Wyjście też nie było za cudowne bo patrząc po wyższych TF można to było trzymać, trudno. System ma ogromny potencjał co widać choćby dzisiaj, jak się z nim dobrze, albo lepiej, ogram to będzie bardzo dobrze. Tyle.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Halo halo, z tego co mi wiadomo to lekko poniosło Ciebiejbm8 pisze:To może ja inaczej
Pozdrawiam.

Hehe... poniosło poniosło, wiesz wszystko rosło z pozostałych tf, zresztą, ja mam fatalne nawyki ze skalpa i widzę że trzeba to poprawić żeby łapać większe ruchy praktycznie od punktu zero ale to z czasem. Tym nie mniej, plus dla CiebieShadi pisze:Halo halo, z tego co mi wiadomo to lekko poniosło Ciebiejbm8 pisze:To może ja inaczej
Pozdrawiam.a/ wejście zaznaczone strzałką : bull shit - złe - chyba że zasady się zmieniły.. b/ wejście pokazane - spóźnione i tylko z jednego tf m1. Totalnie pomijam interpretacje wyższych tf.

m5/m15 i wyżej do 1h (dalej nie chciało mi się patrzeć:)) wzrostowe. M1 dobry setup i bazując na samej m1 jest ok. Jednakże patrząc po wyższych tf - musiałeś mieć sporo odwagi do zabrania tej pozycji. Nie wiem - ciągle mam wrażenie że zlecenia składane są pod prąd albo system zmienił się tylko ja jeszcze nie ogarnąłem kiedy:)jbm8 pisze:Trade z dzisiaj, było momentami 40 pipsów, cóż nastawiałem się na spadki dzisiaj, ale rynek zrobił swoje. Powoli do przodu.
Shadi pisze:m5/m15 i wyżej do 1h (dalej nie chciało mi się patrzeć:)) wzrostowe. M1 dobry setup i bazując na samej m1 jest ok. Jednakże patrząc po wyższych tf - musiałeś mieć sporo odwagi do zabrania tej pozycji. Nie wiem - ciągle mam wrażenie że zlecenia składane są pod prąd albo system zmienił się tylko ja jeszcze nie ogarnąłem kiedy:)jbm8 pisze:Trade z dzisiaj, było momentami 40 pipsów, cóż nastawiałem się na spadki dzisiaj, ale rynek zrobił swoje. Powoli do przodu.

Shadi teoretycznie masz rację, ale nie do konca, były przesłanki do wejścia w S i Mirek wykorzystał to w tym układzie bezbłędnie, troche przetrzymał pozycję, ale też nie widze w tym błędu. Nie wiem skąd znasz ten system, bo nie kojarzę Cię ze szkolenia, chetnie na ten temat z Toba porozmawiam, bo pomimo trafnych spostrzeżeń mam wrażenie, że nie do konca wiesz o co chodzi. Wnioski sa dwa, albo byłeś na tym szkoleniu pod innym nickiem i nie wytrwałeś do konca, albo mam sobowtóra...
Pozdrawiam Zicmar

Pozdrawiam Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny