Myślałem bardziej, że masz na myśli coś takiego:
"Skończ polbanda pier**** i pokaż to, co tak Ci łatwo na kartce malować".
No to już jestem ja, Ty Szwajcar i Halflife.
Najważniejsze, to nie szukać okazji na siłę. Okazja z definicji jest wyjątkiem od reguły.
Dodano po 16 godzinach 48 minutach:
EURUSD wejście nr 1 [inny rachunek; real]. SL = 19 pips. Ryzyko 1,9%
Dodano po 6 godzinach 14 minutach:
Kabel, Stop z pierwszej pozycji podciągnięty (aktualne ryzyko to około 1,5%). Na Edku czekam na jakąś korektę po impulsie.
Dodano po 28 minutach:
Będę się od jutra uczył formacji harmonicznych, ale już widzę, że mogą być genialną wskazówką i pomocą przy zawieraniu transakcji łatwych do spiramidowania. Wydaje się, że realizacja takich formacji jest impulsywna, tzn. szybki ruch, który na mniejszych interwałach jest genialny do piramidowania.
Dodano po 20 minutach:
Edek. Dodana pozycja. Aktualne ryzyko: 2,2%
Kabel. Dodana pozycja. Aktualne ryzyko: około 2% (bo mam pozycje ciut mniejsze od wyliczeń kalkulatora).
To, co widać po lewej, to lot dla ryzyka 100% przy SL=1000 pips. Więc każde 10 pips SL to 1% ryzyka.
Dodano po 1 godzinach 12 minutach:
EU. SL podsunięte na 1,4360
Dodano po 1 godzinach 11 minutach:
kabel wycinka. 0% straty, 0% zysku;
oczekiwanie na kolejną okazję
Dodano po 2 minutach:
edek czyni chyba cos takiego
plik "eurusd_budowanie_piramidy3.1"
Dodano po 1 godzinach 25 minutach:
edek zamkniety. 1% zysku. na dzis nici z piramidy
Dodano po 1 minutach:
kabel zamkniety. 1,3% straty.
Dodano po 1 godzinach 48 minutach:
kabel. trzecie dziś wejście na M15. ryzyko 2%. byk trafiony w gardlo. prze do gory. zostawiam i czekam na m15stce na korekte potem dołożę.
Dodano po 2 godzinach 28 minutach:
Powiem tak. Jak dla mnie, to muszę wyzbyć się świec, żeby dobrze piramidować. Od tej pory obserwuję tylko słupki. Dziś z dobrego trejdu na drugim koncie zrobiłem gówno bo wpadłem we własną pułapkę grania pod świece z niskiego interwału. Chrzanić to, lepiej zamiast sugerowac się świecami zagrywać pod najbliższe wsparcie wsparcia, co pokazałem na obrazku.
Kabel. Dokładka. part4. Ryzyko: +3,2% (wycinka oznacza zysk).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.