Maksymalizacja zysków z ruchu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

Jak na żywo? Kamerę mam ustawić przy biurku ? Podłączyć elektroencefalogram do głowy i inne bajery, żeby pokazać poziom stresu? :-)
A nie może być MT4Stats?

Dodano po 7 minutach:
Halflife pisze:Od poniedzialku zaczne testy.
Daj znać jak będzie Tobie szło.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Może być Mt4Stats, chodzi o to, że już teorii zostało napisane aż nadto i trzeba to w praktyce pokazać. No i bardziej pisałem o tym, że to ja pokażę, choć najlepiej jakby we dwóch taką weryfikację przeprowadzić.

polbanda

Myślałem bardziej, że masz na myśli coś takiego:
"Skończ polbanda pier**** i pokaż to, co tak Ci łatwo na kartce malować".
No to już jestem ja, Ty Szwajcar i Halflife.

Najważniejsze, to nie szukać okazji na siłę. Okazja z definicji jest wyjątkiem od reguły.
Obrazek

Dodano po 16 godzinach 48 minutach:

EURUSD wejście nr 1 [inny rachunek; real]. SL = 19 pips. Ryzyko 1,9%

Dodano po 6 godzinach 14 minutach:

Kabel, Stop z pierwszej pozycji podciągnięty (aktualne ryzyko to około 1,5%). Na Edku czekam na jakąś korektę po impulsie.

Dodano po 28 minutach:

Będę się od jutra uczył formacji harmonicznych, ale już widzę, że mogą być genialną wskazówką i pomocą przy zawieraniu transakcji łatwych do spiramidowania. Wydaje się, że realizacja takich formacji jest impulsywna, tzn. szybki ruch, który na mniejszych interwałach jest genialny do piramidowania.

Dodano po 20 minutach:

Edek. Dodana pozycja. Aktualne ryzyko: 2,2%
Kabel. Dodana pozycja. Aktualne ryzyko: około 2% (bo mam pozycje ciut mniejsze od wyliczeń kalkulatora).
To, co widać po lewej, to lot dla ryzyka 100% przy SL=1000 pips. Więc każde 10 pips SL to 1% ryzyka.

Dodano po 1 godzinach 12 minutach:

EU. SL podsunięte na 1,4360

Dodano po 1 godzinach 11 minutach:

kabel wycinka. 0% straty, 0% zysku;
oczekiwanie na kolejną okazję

Dodano po 2 minutach:

edek czyni chyba cos takiego
plik "eurusd_budowanie_piramidy3.1"

Dodano po 1 godzinach 25 minutach:

edek zamkniety. 1% zysku. na dzis nici z piramidy

Dodano po 1 minutach:

kabel zamkniety. 1,3% straty.

Dodano po 1 godzinach 48 minutach:

kabel. trzecie dziś wejście na M15. ryzyko 2%. byk trafiony w gardlo. prze do gory. zostawiam i czekam na m15stce na korekte potem dołożę.

Dodano po 2 godzinach 28 minutach:

Powiem tak. Jak dla mnie, to muszę wyzbyć się świec, żeby dobrze piramidować. Od tej pory obserwuję tylko słupki. Dziś z dobrego trejdu na drugim koncie zrobiłem gówno bo wpadłem we własną pułapkę grania pod świece z niskiego interwału. Chrzanić to, lepiej zamiast sugerowac się świecami zagrywać pod najbliższe wsparcie wsparcia, co pokazałem na obrazku.

Kabel. Dokładka. part4. Ryzyko: +3,2% (wycinka oznacza zysk).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Fajnie działasz ale dlaczego nie piszesz kolejnych postów. Byłoby bardziej przejrzyście a moja łepetyna zmęczona po całym dniu nie wyrabia teraz kombinować od której strony czytać te załączniki :)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

polbanda

Jak dodaję nowy post to się złącza z poprzednim. Coś nowego do forum chyba zaimplementowano bo w starszych topikach tak nie ma.
P.S.
załączniki od dołu do góry :)

Jeszcze apropos jak sobie tłumaczę nieużywanie świec anymore.
Świeca przedstawia skutek minonego okresu czasowego. Z samej zasady ich stosowania, przeszkadzają nam one wejść w pozycję w jej LOW bo wszędzie mówi się o tym, by grać po zamknięciu świecy. Gracza powinny interesować wyłącznie ceny, a nie kolorki jakichś tam prostokącików zwanych świecami. ;) [,,,ironia...]

W poniższym załączniku mały przykład, kiedy to agresywny gracz patrzący tylko na poziomy mógłby uzyskać lepszą cenę wejścia w LONGA kierując się intuicją, sprytem, zimną krwią i pewnością siebie niż zastraszony amator świeczek. [o ile jeszcze ów amator nie kupiłby po tym odwróconym młocie po długiej świecy spadkowej i nie zaczepiłby SL'a pod tym doji; rezultat: wielka frustracja]

I na koniec mały cytacik z Freuda:
Iluzja nie jest tym samym, co błąd. Cechą iluzji jest to, że pochodzi ona z pragnień człowieka.
Ja mógłbym dopowiedzieć tylko: Iluzja bogactwa jest pierwszym krokiem do bankructwa.

Dodano po 14 godzinach 48 minutach:

Wsparcie wsparcia zadziałało.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

polbanda mozez opisac dokladniej o co chodzi z tym wsparciem wparcia i jak na to zagrywasz? To jest ostatnie HL przed przebiciem oporu przez cene?

polbanda

Mniej więcej tak: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=39964

Dodano po 23 godzinach 44 minutach:

Dziś była dobra okazja, ale od rana nie było mnie niestety w domu.
Do tego http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=40026 poziomu można było sprzedawać jak głupi. Ehhh.
To samo, wpadłem na UJku przez głupiego stopa, a cenka ładnie popędziła do góry. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=40004

Ale widzę, że szykuje się krótkoterminowa zmiana trendu na edku http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=40028 . Rozpoczynam budowlę http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=40029

Ogłoszenie parafialne:
od tej pory linki będę umieszczał w tekście, żeby potem nie szukać załączników, jak będę robił aktualizacje.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 15:13 przez polbanda, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Ja podobnie, nie miałem dziś czasu a rano wyglądało tak.

polbanda

Widzę, regularne odległości. Pięknie to zrobiłeś. Wszystko to były sell stopy bez SL i bez TP ?

Choć przyznam, że sam taki eksperyment zrobiłem na testowym rachunku na Aussie'm. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 07_425.png

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Szwajcar pisze:Ja podobnie, nie miałem dziś czasu a rano wyglądało tak.
Cześć

Czy mógłbyś pokazać, która korekta była podstawą do wyznaczenia odległości pomiędzy zleceniami?

BTW - gratki, całość zagrania bardzo udana

pozdro
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ