Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W Dukascopy to samo... ;)

Co do narzekań na AM, dziwi mnie zdziwienie co poniektóych (z drugiej strony podziwiam wytrwałość), ponieważ w obu wątkach o tym brokerze już wielokrotnie ludzie wyrażali swoje opinie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

astra pisze:lukaszma napisał:
W w MT5???

nie wydaje mi się,
Będzie taka możliwość,jeden z dużych banków w polsce nad tym pracuje .

raposo pisze:W Dukascopy to samo... Wink
Dokładnie.Mamy Duka,Alior Bank,FX Pro..,myślę że niedługo jeszcze dwa polskie banki dojdą...,wreszcie mamy normalność.

Pozdrawiam.

Dodano po 35 minutach:

PS
zz pisze:Będzie taka możliwość,jeden z dużych banków w polsce nad tym pracuje .
Dostałem opierd....l,cicho sza...na razie to jest tajemnica!!!.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Zmiana warunków obrotu «Admiral.Standard» od dnia 03.07.2011
Jednocześnie, wraz ze zmianami w warunkach obrotu rachunku «Admiral.Standard» wprowadzony zostanie mechanizm automatycznego dopasowania wielkości dźwigni finansowej w odniesieniu do stanu rachunku Klienta.

Zmiana dźwigni wpływa wyłącznie na wielkość depozytu zabezpieczającego wymaganego dla otwarcia danej pozycji rynkowej. Im wyższy poziom dźwigni, tym bardziej efektywnie można zarządzać środkami finansowymi zdeponowanymi na rachunku – dana kwota pozwala na otwarcie większych pozycji rynkowych.
1:500 :arrow: czyli bardziej efektywnie można suszyć środki finansowe zdeponowane na rachunku...
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Konto AM Standard
faktycznie, poślizgi są tylko na moją niekorzyść - przy zleceniach z ręki - 1-2 pipsy
Pod wpływem Waszych postów zacząłem czujniej obserwować co i jak zamykam

w d... sobie mogą wsadzić teoretycznie niskie spready przy takiej egzekucji

AM tylko do gry pozycyjnej, krótkie piłki po 10 pips nie mają u nich sensu
Nigdy takich sytuacji nie miałem w O&A, IDM ani w nawet w zamierzchłych czasach w CMS
The irresistible force met the immovable object

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

quapi pisze:w d... sobie mogą wsadzić teoretycznie niskie spready
Spredy u brokera nie mają żadnego znaczenia.
Co z tego że jest 1 pip spredu jak przydzie do zamknięcia to w stosunku do ECN nawet jest gorsze zamknięcie o 30-50 pipsów .../ tak było.../
Co z tego że jeden pip spredu jak w stosunku do ECN zamykamy nawet 2-7 pipsów gorzej.
NAJWAŻNIEJSZE to wiarygodny partner oraz kwotowania w 1 sekundę 100-200 razy przez największe banki na świecie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
denaturaton
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: denaturaton »

Czyli rozumiem, że zachowania MM zachowaniami MM,
ale broker wiarygodny i na początek, nie do skalpowania jak najbardziej się nadaje?

Zacytuje jeden z postów na tym forum "jak ktoś nie wygrywa na MM to i na ECN nie bedzie"

Gdzieś trzeba zacząć a mikroloty, z polską walutą , dużą dźwignią oraz niewielkim depozytem kuszą aż miło :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Konto nie Pro jak nie chcesz skalpować jest ok, generalnie czy to na koncie Standard czy PRO problemów nie miałem, to samo z wypłatami itd, natomiast jeśli myślisz o skalpie to popatrz na ofertę FX-Salt, mają też zdaje się mikroloty.

Awatar użytkownika
denaturaton
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: denaturaton »

Microbi pisze:Konto nie Pro jak nie chcesz skalpować jest ok, generalnie czy to na koncie Standard czy PRO problemów nie miałem, to samo z wypłatami itd, natomiast jeśli myślisz o skalpie to popatrz na ofertę FX-Salt, mają też zdaje się mikroloty.
Mają mają. Zastanawiam się nad nimi, nawet otrzymałem odpowiedź, że w planach jest wprowadzenie waluty PLN jednak nie potrafią powiedzieć na razie kiedy.

Tak jak wspomniałem dopiero zaczynam i chciał bym mieć w miarę z górki przy rozliczeniach z US.

Salt w ogóle utrzymuje, ze działa jako ECN na MT4 na zasadzie bridge (??) a na pewno NDD, więc generalnie prawie idealnie :)

Jeszcze jednak poczytam i potestuję dema, a AM na początek kuszący jak już wyżej wspominałem

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Blackhole
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blackhole »

Hej!
Chciałbym zrezygnować z AM i wypłacić wszystkie, niewielkie środki (127.62 euro) przez przelew na rach. bankowy. Ile oni pobierają prowizji za to? Gdy wpisałem całą kwotę, to pojawił się błąd:
Brak wystarczającej ilości środków z uwzględnieniem prowizji.
mimo, że piszą, iż jeśli nie mam otwartych pozycji, to mogę wypłacić wszystko. Zjechałem już do kwoty 122.60 i cały czas to samo.
Beznadziejnie to rozwiązali. Mogli napisać, ile wynosi prowizja i pobrać ją automatycznie :x
"W Bogu wszelkie nasze bogactwo."

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

W polu "Rodzaj wypłaty" wybierasz typ wypłaty i obok waluty w nawiasie jest podana prowizja. Ja tam widzę dla PLN - 5 PLN, dla EUR - 10 PLN a dla USD - 50 PLN.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

ODPOWIEDZ