Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Ja już wcześniej zacząłem z PA ale usystematyzowane techniki w koncepcję S/D pozwoliły mi zaoszczędzić potężną ilość czasu ... koncepcja S/D skondensowała wszystko to o czym wiedziałem od dawna - i od razu stała się czymś co pozwoli mi osiągać lepsze rezultaty przy mniejszym ryzyku i mniejszym obsuwach w drodze do TP. Bardzo mniejszym ryzyku i obsuwach.

Tak tradując teraz precyzyjnie i zyskownie stwierdziłem, że ELLIOT miał rację i to nie mrzonki dla pewnej grupy fascynatów jego teorii. Ja omijałem szerokim łukiem jak wielu to robi. Te fale i podfale...jak cholera mi to leży w PRICE ACTION które stosuję. ELLIOTOWSKA koncepcja może być świetnym stelażem który z tradingu robi JESZCZE WIĘKSZĄ wygodę i pozwala kontrolować emocje a negatywne zamieniać w siłę skupienia (tu już techniki Buddyjskie) :).

Dzisiaj ziew, wbijam do firmy, robię swoje, otwieram KABLA...patrzę na D1, H4...o, presja na odbicie, byki walczą, wsparcie jest...schodzę na M5 a tam piękna rzecz- cudny DEMAND...1 lot odpalam przy takim scalpie, 25 pips zgarniam i do widzenia...Muszę dalej swoje robić bo jestem w ramach firmy...trading kiedy chcę. Ale to się skończy. Marzenia kiedyś się spełni i moją "pracą" stanie się trading i uwielbiony FX.

W piątek 200 pipsów wpadło na rutynie.

PS. Nie mogę zamieścić teraz screena z braku czasu. Później umieszczę.
PS2. Co do Elliota to ja nie piszę, żeby bezpośrednio docelowo wykorzystywać tamte reguły w tradingu...mówię o stelażu. Tylko. Reszta to o kant tyłka rozbić. Po co mi cokolwiek skoro gdzie rynek się nie obróci tam koszę go na +. To musi wejść w krew (6 lat swoje robi).
PS3. Widziałem, że ADMKOWAL kombinuje coś z motylkami...dobrze kombinuje...ale ta falowość i podfale fal...to działa jak cholera i wpisuje się w S/D...nie wiem jeszcze jak ale czuję i widzę że tak jest. Czas zacząć dalej się szkolić i konsolidować wiedzę.

Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Spekulant83 pisze:ADMKOWAL kombinuje coś z motylkami
admkowal jak szybko zaczął kombinować z motylkami tak szybko skończył
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

admkowal pisze:
Spekulant83 pisze:ADMKOWAL kombinuje coś z motylkami
admkowal jak szybko zaczął kombinować z motylkami tak szybko skończył
Ja miałem zawsze trudności z wyłapaniem o co tam chodzi tzn. nie chciało mi się mierzyć - za skomplikowane. W proste PA tkwi siła :) Chodziło mi, że dobrze kombinujesz, że szukasz stelażu.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Spekulant, mogłbys konkretnie napisać co z Teorii Eliota tak bardzo przydaje Ci się w w graniu na S/D? Próbowałem kiedys zgłębić tą teorię ale wymiękłem w trakcie...

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

Chyba pierwszy topik z PA ktory w jakis sposob nieco wyjasnil mi co przez co i za co... Poogladam w domku sobie wykresy.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

witam

mam pytanie o interpretację tej metody gry. W załączonym jpg wyznaczyłem poziom z którego teoretycznie może nastąpić odbicie, rozumiem to jako miejsce startu dynamicznej fali mam rację?

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=euroq.gif&s=197&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>Obrazek</noscript>
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

No ciekawie mnie opinia fachowców, przyznam ze podglądam z szalonym zaciekawieniem tą metodę (ukłony dla Adama) też liczyłem na ten poziom dziś :)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

krótko mówiąc (właściwe pisząc) ja tam nic ciekawego nie widzę. Same wicki. Może na niższym interwale coś jest. Zaraz wejde na euro to napiszę co dziś grałem.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek
Obrazek

zaznaczyłem kilka poziomów. Same poziomy to dopiero część sukcesu bo trzeba się zdecydować jak wejść a później, co ważniejsze, jak wyjść. Wybór zostawiam Wam. :wink:
Obrazek

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

admkowal pisze:zaznaczyłem kilka poziomów. Same poziomy to dopiero część sukcesu bo trzeba się zdecydować jak wejść a później, co ważniejsze, jak wyjść. Wybór zostawiam Wam.
zaznaczyłeś jeden z poziomów na H4 o którym pisałem wcześniej więc mam pytanie na czym polega ta metoda inwestowania? :) bo chyba czegoś nie kumam jeśli mógłby mi ktoś wytłumaczyć w miarę prosto:) będę zobowiązany
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

ODPOWIEDZ