Pie
OK - to ja wytlumacze i przy okazji sprawdzicie czy dobrze rozumiem.
Przy kazdym zwrocie z duzym momentum pojawia nam sie poziom odbicia. Teraz dla tego poziomu sprawdzamy czey cena do niego wroci - oceniamy czy nadaje sie na wsparcie/opor i zajmujemy pozycje. SL ustawiamy na wicku swiecy przed swieca momentum.
Momentum czyli swieca z duzym korpusem.
Przy kazdym zwrocie z duzym momentum pojawia nam sie poziom odbicia. Teraz dla tego poziomu sprawdzamy czey cena do niego wroci - oceniamy czy nadaje sie na wsparcie/opor i zajmujemy pozycje. SL ustawiamy na wicku swiecy przed swieca momentum.
Dokładnie tak. Tu nie ma żadnych filozofii. Są odgięcia od reguł bo to wszystko bardziej przypomina sztukę niż matematykę. Trzeba spekulować, grać i inwestować (jak zwał tak zwał) i się dopasowywać do rynku. Wrzucajcie wejścia, widzę że już dużo osób się za to wzięło i na pewno chętnie Wam pomoże.Q600 pisze:Przy kazdym zwrocie z duzym momentum pojawia nam sie poziom odbicia. Teraz dla tego poziomu sprawdzamy czey cena do niego wroci - oceniamy czy nadaje sie na wsparcie/opor i zajmujemy pozycje. SL ustawiamy na wicku swiecy przed swieca momentum.
Co X głów to nie jedna!

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
NO ja zastanawiam sie jeszcze nad inna rzecza - majac S/D ktore np 2 swiece temu sie utworzylo - zastanawiam sie nad wejsciem w taki trejd od razu... musze tylko sprawdzic jak to wyglada w praktyce - czy warto szukac trejdow odwrotnych czy zgodnych z trendem - buystop/sellstop.
Np wczoraj tak zagralem na demo i gdybym nie zamknal NZDUSD na +10p, mialbym teraz +50.
Dla odmiany teraz pewnie juz mi wywalio stopa z S-ki na NZDUSD (jestem w pracy wiec nie moge pokazac zadnych trejdow)
Z racji fascynacji CCI zastanawiam sie czy nie zastsowac go (lub jego pochodnej, np TrendMagic) w swojej ogolnej strategii aby odwiltrowac sygnaly przeciw trendowi. Na 100 nie mialbym teraz wywalonego s ale na pewno mialbym juz wziete L na buystop.
ps. tak sobie ogladam na stooku - ten opor do ktorego kiwi doszlo jest jednak w miare istotny - 0,8200 troche odbic bylo, i trzeba bylo sie zastanowic, tym bardziej ze to "okragly poziom"
Np wczoraj tak zagralem na demo i gdybym nie zamknal NZDUSD na +10p, mialbym teraz +50.
Dla odmiany teraz pewnie juz mi wywalio stopa z S-ki na NZDUSD (jestem w pracy wiec nie moge pokazac zadnych trejdow)
Z racji fascynacji CCI zastanawiam sie czy nie zastsowac go (lub jego pochodnej, np TrendMagic) w swojej ogolnej strategii aby odwiltrowac sygnaly przeciw trendowi. Na 100 nie mialbym teraz wywalonego s ale na pewno mialbym juz wziete L na buystop.
ps. tak sobie ogladam na stooku - ten opor do ktorego kiwi doszlo jest jednak w miare istotny - 0,8200 troche odbic bylo, i trzeba bylo sie zastanowic, tym bardziej ze to "okragly poziom"
pod prąd? a co to jest prąd? dla jednego trend to świeczka H1 dla innego D1, jeszcze inny wrzuci MA200, kolejny pęk MA i uznaniowo wskaże: "O jaka fala. Mamy up". A skąd mamy mieć pewność że wchodząc z trendem nie pakujemy się właśnie w punkt zwrotny?Pablo78 pisze:czy się na tym systemie gra pod prąd ?
tu nie ma "gra się". Nic samo się nie robi. Po drugie nie ma odgórnych, świętych zasad. Te poziomy mają Ci pomóc podjąć decyzję.Pablo78 pisze:gra się
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
admkowal pisze:pod prąd? a co to jest prąd? dla jednego trend to świeczka H1 dla innego D1, jeszcze inny wrzuci MA200, kolejny pęk MA i uznaniowo wskaże: "O jaka fala. Mamy up". A skąd mamy mieć pewność że wchodząc z trendem nie pakujemy się właśnie w punkt zwrotny?
sam mam takie dylematy czy jak wchodze nie będzie przypadkiem odwrócenia trendu

rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu