Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

OK - to ja wytlumacze i przy okazji sprawdzicie czy dobrze rozumiem.

Przy kazdym zwrocie z duzym momentum pojawia nam sie poziom odbicia. Teraz dla tego poziomu sprawdzamy czey cena do niego wroci - oceniamy czy nadaje sie na wsparcie/opor i zajmujemy pozycje. SL ustawiamy na wicku swiecy przed swieca momentum.

Momentum czyli swieca z duzym korpusem.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Q600 pisze:Przy kazdym zwrocie z duzym momentum pojawia nam sie poziom odbicia. Teraz dla tego poziomu sprawdzamy czey cena do niego wroci - oceniamy czy nadaje sie na wsparcie/opor i zajmujemy pozycje. SL ustawiamy na wicku swiecy przed swieca momentum.

Momentum czyli swieca z duzym korpusem.
Dokładnie tak. Tu nie ma żadnych filozofii. Są odgięcia od reguł bo to wszystko bardziej przypomina sztukę niż matematykę. Trzeba spekulować, grać i inwestować (jak zwał tak zwał) i się dopasowywać do rynku. Wrzucajcie wejścia, widzę że już dużo osób się za to wzięło i na pewno chętnie Wam pomoże.

Co X głów to nie jedna! :)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

wszedł ktoś w ten trade co wczoraj zarzuciłem?

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

NO ja zastanawiam sie jeszcze nad inna rzecza - majac S/D ktore np 2 swiece temu sie utworzylo - zastanawiam sie nad wejsciem w taki trejd od razu... musze tylko sprawdzic jak to wyglada w praktyce - czy warto szukac trejdow odwrotnych czy zgodnych z trendem - buystop/sellstop.

Np wczoraj tak zagralem na demo i gdybym nie zamknal NZDUSD na +10p, mialbym teraz +50.

Dla odmiany teraz pewnie juz mi wywalio stopa z S-ki na NZDUSD (jestem w pracy wiec nie moge pokazac zadnych trejdow)

Z racji fascynacji CCI zastanawiam sie czy nie zastsowac go (lub jego pochodnej, np TrendMagic) w swojej ogolnej strategii aby odwiltrowac sygnaly przeciw trendowi. Na 100 nie mialbym teraz wywalonego s ale na pewno mialbym juz wziete L na buystop.

ps. tak sobie ogladam na stooku - ten opor do ktorego kiwi doszlo jest jednak w miare istotny - 0,8200 troche odbic bylo, i trzeba bylo sie zastanowic, tym bardziej ze to "okragly poziom"

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

dz Q600 coś więcej rozjaśniło może jak się jeszcze jakieś foto pojawi to będzie git :) śledzę od niedawna wątek i zaciekawiło mnie takie podejście:)
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Czołem !

Dzisiejsze zagranie.

Poziom z H4.
Zamknięte na BE+18 (mogłem nie dawać tak nisko)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

mam prośbę wrzucajmy też wyższe TF żeby widzieć dlaczego w tym miejscu bo teraz to wygląda że się idzie pod prąd i czy się na tym systemie gra pod prąd ?

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Pablo78 pisze:czy się na tym systemie gra pod prąd ?
pod prąd? a co to jest prąd? dla jednego trend to świeczka H1 dla innego D1, jeszcze inny wrzuci MA200, kolejny pęk MA i uznaniowo wskaże: "O jaka fala. Mamy up". A skąd mamy mieć pewność że wchodząc z trendem nie pakujemy się właśnie w punkt zwrotny?

Pablo78 pisze:gra się
tu nie ma "gra się". Nic samo się nie robi. Po drugie nie ma odgórnych, świętych zasad. Te poziomy mają Ci pomóc podjąć decyzję.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: huzar76 »

ja weszlem w ten nocny ukladna edku , ale sam bez podgladania :)
... zawsze mozna zarobic, jesli mam czym obrocic...
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

admkowal pisze:pod prąd? a co to jest prąd? dla jednego trend to świeczka H1 dla innego D1, jeszcze inny wrzuci MA200, kolejny pęk MA i uznaniowo wskaże: "O jaka fala. Mamy up". A skąd mamy mieć pewność że wchodząc z trendem nie pakujemy się właśnie w punkt zwrotny?

sam mam takie dylematy czy jak wchodze nie będzie przypadkiem odwrócenia trendu :) wiadomo że dla jednego trend na M1 w danej chwili będzie spadkowy i będzie pod to grał. Zgadzam się ze stwerdzeniem, że są poziomy na których instytucje dokonują transakcji i będą się starały ich bronić. Nie staram się w tym systemie doszukiwać wad stram się go możliwie zrozumieć.

ODPOWIEDZ