Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'
- Mighty Baz
- Pasjonat
dla przeciwstawnych będzie 0. Więc pytanie jaka jest przewaga dla techniki którą stosujesz od SL oprócz oszukiwania samego siebie?Mighty Baz pisze:znowu nie odpowiedziales na pytanie? Czy to jakis problem, by policzyć ile wynosi swap dla dwóch przeciwstawnych symetrycznych zlecen o wart 10 lot dla róznicy -30 pips na platformie ECN?
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
- Mighty Baz
- Pasjonat
przykład z 500k jest więcej niż wymowny, by jednak 2x pomyśleć nad zamknięciem ze stratą na SL. Nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że lepiej oddać grubym rybom 250k i jakoś probować się odkuć z połową depo, niż wyjść na plus, powiedzmy ze extra 50% do poczatkowego depo. ( przyklad wskazywal ze gracz zagral po bandzie)admkowal pisze: takie głodne kawałki zostaw na koniec jeśli uda ci się udowodnić że SL jest groszy od zleceń przeciwstawnych. .
Dodano po 42 sekundach:
zatem koronny argument odpada, że koszty swapu czy innych takichadmkowal pisze:dla przeciwstawnych będzie 0. Więc pytanie jaka jest przewaga dla techniki którą stosujesz od SL oprócz oszukiwania samego siebie?Mighty Baz pisze:znowu nie odpowiedziales na pytanie? Czy to jakis problem, by policzyć ile wynosi swap dla dwóch przeciwstawnych symetrycznych zlecen o wart 10 lot dla róznicy -30 pips na platformie ECN?

czyli uważasz że jak otworzysz zlecenie przeciwstawne i będzie miał margin na -250k to nie oddałeś nic grubym rybom?przykład z 500k jest więcej niż wymowny, by jednak 2x pomyśleć nad zamknięciem ze stratą na SL. Nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że lepiej oddać grubym rybom 250k i jakoś probować się odkuć z połową depo, niż wyjść na plus, powiedzmy ze extra 50% do poczatkowego depo. ( przyklad wskazywal ze gracz zagral po bandzie)
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
- Mighty Baz
- Pasjonat
to ile oddałem? Jestes w stanie tez policzyć?admkowal pisze:czyli uważasz że jak otworzysz zlecenie przeciwstawne i będzie miał margin na -250k to nie oddałeś nic grubym rybom?przykład z 500k jest więcej niż wymowny, by jednak 2x pomyśleć nad zamknięciem ze stratą na SL. Nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że lepiej oddać grubym rybom 250k i jakoś probować się odkuć z połową depo, niż wyjść na plus, powiedzmy ze extra 50% do poczatkowego depo. ( przyklad wskazywal ze gracz zagral po bandzie)
heh Ty nadal w innym świecie. To Twoim zadaniem jest udowodnić wyższość zleceń przeciwstawnych nad zwykłym SL. Póki co udowodniłeś że nawet swap który jest dodatni nie działa na Twój plus. Więc udowodniłeś że nie ma żadnej różnicy a uważałeś że była.Mighty Baz pisze:zatem koronny argument odpada, że koszty swapu czy innych takich Laughing
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
- Mighty Baz
- Pasjonat
przecież napisałem już wcześniej nieskosumowana strata to nadal strata. Na jakiej podstawie zakładasz ze za drugim razem nie powiększysz margina na stratę, w końcu już dwa razy się pomyliłeś. Ty natomiast uważasz że jak dołożysz to już tylko na plus. Równie dobrze możesz cały czas prowadzić margin na coraz większy minus. Ponosisz takie samo ryzyko co przy używaniu SL'a.Mighty Baz pisze:to ile oddałem? Jestes w stanie tez policzyć?
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
- Mighty Baz
- Pasjonat
nadal migasz sie z odpowiedzią, ile oddałem brokerowi, jak w ostatnim przykładzie?admkowal pisze:przecież napisałem już wcześniej nieskosumowana strata to nadal strata. Na jakiej podstawie zakładasz ze za drugim razem nie powiększysz margina na stratę, w końcu już dwa razy się pomyliłeś. Ty natomiast uważasz że jak dołożysz to już tylko na plus. Równie dobrze możesz cały czas prowadzić margin na coraz większy minus. Ponosisz takie samo ryzyko co przy używaniu SL'a.Mighty Baz pisze:to ile oddałem? Jestes w stanie tez policzyć?
już odpowiedziałem teraz odnieś się do tego co napisałem:Mighty Baz pisze:odpowiedz na ostatnie pytanie
i odpowiedz na to proste pytanie:admkowal pisze:To Twoim zadaniem jest udowodnić wyższość zleceń przeciwstawnych nad zwykłym SL. Póki co udowodniłeś że nawet swap który jest dodatni nie działa na Twój plus. Więc udowodniłeś że nie ma żadnej różnicy a uważałeś że była.
Uważasz że stawianie zleceń przeciwstawnych daje Ci jakąkolwiek przewagę nad zwykłym używaniem SL?
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK