Good Will Hunting [System MAX]

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

macche, tak jak już odpowiedział Ci Vanguard, taki stop to efekt przesunięcia SL-a na BE. Standardowo w tym wejściu miałem stopa na poziomie około 10 pipsów, kiedy byłem +15 to przesunąłem go na BE+ żeby w razie odwrócenia sytuacji coś urwać.

xmmm, bardzo chętnie bym tak robił ponieważ zaoszczędziłoby mi to sporo czasu, rzecz w tym że zupełnie nie wiem jak ustawić żeby w moich wynikach pokazywało mi wynik w pipsach, a nie w walucie. Jeśli ktoś mi powie jak to zrobić to na pewno chętnie będę tak robił, o wiele wygodniej jest mi zrobić screena niż przeklepywać wszystkie wyniki :wink:

Vanguard, wczoraj, patrząc po historii system wygenerował kilka wejść pod złapanie większych ruchów - około 200 pipsów było do wyjęcia spokojnie zarówno w górę jak i w dół. Nie ma na rynku ruchu, obojętnie w którą stronę, którego nie dałoby się przewidzieć na podstawie średnich. Skalpując i łapiąc wszystko co tylko się nawinie wczoraj można było zrobić znacznie lepszy wynik niż ja zrobiłem. Oczywiście wymaga to niemałego nakładu czasu, którego ja zwyczajnie wczoraj nie miałem. Zresztą dzisiaj też go za bardzo nie mam i nie wiem czy w związku z tym uda mi się złapać dziś coś równie fajnego.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

xmmm
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: xmmm »

Okazuje się że się przeliczyłem gdyż wiedziałem że w oknie handlu jest możliwość prezentacji wyników w pipsach więc myślałem że w historii transakcji także to jest a niema, rozwiązaniem może być nieukrywanie cen otwarcia i zamknięcia transakcji (do tej pory tego nie robiłeś) i podsumowanie ręczne pipsów.

edit: do podstawowej edycji obrazków polecam darmowy program IrfanView

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

Nie bardzo rozumiem w czym problem Panowie?

Przecież Good Will Hunting pochwalił się jakim depo gra:
Good Will Hunting pisze:W chwili obecnej mój kapitał wynosi 1132,84 zł, inwestując dość nieregularnie udało mi się go zbudować zaczynając kilka dni temu z poziomu 1000 zł.
Jaki problem pokazywać zatem historię w walucie?
Ile to będzie w pipsach każdy sobie chyba potrafi policzyć ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

xmmm, dzięki za rady, jestem dość dobrze zaznajomiony z obróbką grafiki więc z zamazaniem czego trzeba raczej nie powinno być problemu. Wynik z dnia dzisiejszego, dziś wieczorem bądź dopiero w weekend postaram się już wrzucić w formie graficznej.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Godfather »

Good Will Hunting pisze:Jeśli przykładowo mam wybór w stylu - obejrzeć jakiś fajny film z dziewczyną lub udokumentować wynik na forum, to zwyczajnie wybieram to pierwsze i nikt, kto ma dobrze poukładane w głowie, nie powinien się temu dziwić.
Podepnij myfxbook i będziesz miał problem z głowy.
Nie będziesz musiał tracić czasu na "dokumentowanie" wyników na forum i pisanie jaki to jesteś zajęty ...

Sam zapowiedziałeś, że to zrobisz, a teraz się migasz ...
Im bardziej się migasz, tym bardziej traci Twoja wiarygodność, zrozum ta prostą zależność.
Good Will Hunting pisze:do momentu w którym nie zdobędziesz się na minimum uczciwości i nie podpiszesz się tutaj swoim "pierwszym nickiem" (nie wiem jak to określić) nie zamierzam odpowiadać na żadne Twoje prowokacje
Mój pierwszy nick to Moonwalker. Teraz już podepniesz myfxbook?
Czy może jeszcze sobie życzysz dokładne dane z adresem, peselem nipem itd?
Good Will Hunting pisze:jestem dość dobrze zaznajomiony z obróbką grafiki więc z zamazaniem czego trzeba raczej nie powinno być problemu
To brzmi dość niepokojąco. Skoro jesteś dobry w obróbce grafiki, to pozmienianie czegoś w statemencie też chyba nie stanowi większego problemu?
Szkoda, że tego myfxboka nie potrafisz podpiąć ...
Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 09:14 przez Godfather, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damfry »

Godfather Człowieku idź na dwór, dotleń się, piękną pogoda jest, zamiast siedzieć i co raz się czepiać. Czemu w innych dziennikach nie jesteś tak aktywny jak tu? uczepiłeś się tego systemu i za wszelką cenę chcesz dowieść, że jest zły, cały czas jakieś próby podważania wiarygodności, każde osoby która o nim wspomni. Coś sobie uroiłeś czy co? a może Ci płacą za to?
Gdzie coś o systemie max tam pierwszy jego największy antyfan, a gdyby na prawdę był nic nie warty, to już dawno na forum był by temat, że to oszustwo. Nie przyszło Ci to jeszcze do głowy?
Good Will Hunting Pamiętaj, że to Twój dziennik, i masz prawo (jak inni posiadacze dzienników) tak go prowadzić jak uznasz za stosowne.
Pozdrawiam

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

Damfry pisze:uczepiłeś się tego systemu i za wszelką cenę chcesz dowieść, że jest zły
Nie odwracaj kota ogonem człowieku. Ja nie chcę niczego dowieść.
Ja oczekuję, że ktoś kto zachwala, że coś jest bardzo dobre udowodni, że rzeczywiście takie jest ... to wszystko.
Damfry pisze:Gdzie coś o systemie max tam pierwszy jego największy antyfan, a gdyby na prawdę był nic nie warty, to już dawno na forum był by temat, że to oszustwo. Nie przyszło Ci to jeszcze do głowy?
Mogę Ci odpowiedzieć stosując dokładnie tą samą logikę.
Gdyby ten system na prawdę był coś warty, to już dawno na forum ktoś by pokazał jakiś dowód (statement, myfxbook itp), że system jest dobry. Nie przyszło Ci to jeszcze do głowy?

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaxRipper »

Godfather pisze:Gdyby ten system na prawdę był coś warty, to już dawno na forum ktoś by pokazał jakiś dowód (statement, myfxbook itp), że system jest dobry. Nie przyszło Ci to jeszcze do głowy?
Heh system to może być super-dobry - pytanie jaki jest trader w sytuacjach kryzysowych? :D Tu piję głownie do siebie samego ponieważ ja mam przykładowo zajebisty system a nie potrafię psychicznie wytrzymać elementów zaskoczenia :). Oczywiście pracuję nad tym ale to praca dłuższa niż praca nad samym systemem.

Godfather
Stały bywalec
Stały bywalec

MaxRipper pisze:ja mam przykładowo zajebisty system a nie potrafię psychicznie wytrzymać elementów zaskoczenia
No to sobie EA napisz pod swój system, a problem z psychiką zostanie rozwiązany..
Skoro jednak w Twoim zajebistym systemie występują "elementy zaskoczenia", to chyba nie do końca jest on taki zajebisty ...

P.S.
Tak się zastanawiam co może być "elementem zaskoczenia" - świeca w poprzek?

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damfry »

Godfather pisze:
Damfry pisze:uczepiłeś się tego systemu i za wszelką cenę chcesz dowieść, że jest zły
Nie odwracaj kota ogonem człowieku. Ja nie chcę niczego dowieść.
Ja oczekuję, że ktoś kto zachwala, że coś jest bardzo dobre udowodni, że rzeczywiście takie jest ... to wszystko.
Damfry pisze:Gdzie coś o systemie max tam pierwszy jego największy antyfan, a gdyby na prawdę był nic nie warty, to już dawno na forum był by temat, że to oszustwo. Nie przyszło Ci to jeszcze do głowy?
Mogę Ci odpowiedzieć stosując dokładnie tą samą logikę.
Gdyby ten system na prawdę był coś warty, to już dawno na forum ktoś by pokazał jakiś dowód (statement, myfxbook itp), że system jest dobry. Nie przyszło Ci to jeszcze do głowy?
Chcesz dowieść! tak sie przy***łeś jak jakiś nawiedzony :shock:
Człowieku czy Ty nie umiesz czytać, ze zrozumieniem jasno pisał powtarzał, to nie jest żadna reklama, a Ty wraz swoje. Zdejmij klapki z oczu i dopuść do świadomości, że chłop sobie dziennik założył. Jak każdy wpisał nazwę do nazwy dziennika, PA, Pie, harmonic itp żadne couda nic nowatorskiego zwyczajny dziennik, a Ty sobie usrałeś, że jest to reklama.
Gdyby Zicmar założył to się zgodzę mógłbyś tak myśleć, ale nie postronna osoba.

Swoją drogą tyle osób pochwaliło system co było na szkoleniu, że ma to ręce i nogi, (przecież mogli napisać ze to zwykłe badziewie gdyby tak było)a Ty wraz swoje z upartością urzędu skrablowego pokaż, pokaz, pokaż!!!
Daj żyć sobie i innym, nikt Cie nie zmusza ani do czytania ani do szkolenia, o co Ci chodzi? Za kogo się masz, że będziesz rozkazywał innym co mają robić? pokaż staty, albo nie bo jesteś grafikeim i będziesz podrabiał scirny... teraz jęczysz jak cyganka pod kościołem. Załóż boxa tylko czy na pewno to będzie Ci wystarczało? przecież można sobie każdego fxbooka podpiąć w stopce do linku i co wtedy? Obstawiam, że za chwile i take gadanie wyjdzie z Twojej strony, bo przecież nie masz gwarancji ze to jego fxbook.
To jest paranoiczne zachowanie z Twojej strony wielu ludzi Ci juz o tym pisze i daj sobie spokój wreszcie, tego badziewnego powtarzania sie czytać nie da :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zablokowany