SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Fakty sa takie:
1.wszedles na M30
2.nie bierzesz pod uwage SMA20

Wnioski sa takie:
1. Grasz SPGM-3 czyli brain
U mnie na stronie 15 jest napisane ze parą dla M30 jest D1 na ktorym wyznaczasz kierunek trendu. 20 maja na D1 z cala pewnoscia nie bylo UP.
2. Ten trejd to nie bylo SPGM.

I to jest wlasnie to co mnie wkurza w SPGM, w kazdej wersji sa inne pary TF'ow na ktorych wyznaczamy trend i moment wejscia.
Chyba po prostu trzeba sie na cos zdecydowac raz na zawsze bo czasem mam tak ze kombinacja H4 i H1 (SPGM-2) daje sygnal wejscia, ale jak sie spojrzy dodatkowo na M15 (SPGM-3) to juz nie bardzo, ale rzut oka na M5 (SPGM-5) znow daje zielone swiatlo.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

no dokładnie tak gram m30 dla D1. Na D1 patrzę na 2 poprzednie świece jak się układają na kablu 20 maja była 2 świecą rosnącą więc dlatego zrobiłem longa.

Dziś trejdowałem na parze USDJPY dałem na longa. Jeśli popatrzysz na Daily to jest byk, na m30 od powiedzmy 10 jest również. Zrobiłem wcześniej wejście - mój błąd, ale potem odbiło się i międzyczasie jeszcze pootwierałem 3 pozycje, które przyniosły fajny zysk;)

Teraz trochę mało mam czasu bo sesja się zbliża, ale muszę się zapoznać z linkiem, który basot (dzięki wielkie) wrzucił.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

baski pisze:Na D1 patrzę na 2 poprzednie świece jak się układają na kablu 20 maja była 2 świecą rosnącą więc dlatego zrobiłem longa.
Ale w Brainie kierunek wyznacza nam SMA5 a nie swiece. Zreszta gdybys spojrzal na MACD (wyznacznik trendu w SPGM 2) to byz zobaczyl ze i 20 i dzisuaj jest na S.

Dodano po 17 godzinach 48 minutach:

Na D1 jest S. A na H4 zblizamy sie do SMA 20. Bedzie odwrot?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

ma ktos ten system po polsku bo link z pierwszego postu nie dziala...

kobas8@wp.pl

dzieki

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

No to przelecialo przez SMA 20. Jesli dalej kierunek na S na D1 sie utrzyma to czekam na retest SMA 20 i otwarcie S gdy swieczka zamknie sie ponad SMA 5.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

iwan takie pytanie tychniczne jakie wartości stosujesz SL na parach na których grasz? stałe czy może różne dla danej pary?

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

SL stawiam tak jak jest napisane przez autora SPGM, czyli 10 pips ponizej/powyzej dolka/gorki.
Gram glownie na edku. Jak bede mial w zyciu troche czasu to przyjrze sie innym parom na ktorych gra autor
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Rocendroll
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rocendroll »

kobas8 pisze:ma ktos ten system po polsku bo link z pierwszego postu nie dziala...

kobas8@wp.pl

dzieki
Dołączam się , ma to ktoś może?

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Na D1 mamy Down.
Na H4 nastapilo przeciacie srednich w dól i nastenie drugi test sma20. Wedle teorii czekamy teraz na nowy LL. Dodatkowo korekta siegnelaq 38 Fibo.
Mam S od otwarcia obecnej szwieczki.

ODPOWIEDZ