Fakty sa takie:
1.wszedles na M30
2.nie bierzesz pod uwage SMA20
Wnioski sa takie:
1. Grasz SPGM-3 czyli brain
U mnie na stronie 15 jest napisane ze parą dla M30 jest D1 na ktorym wyznaczasz kierunek trendu. 20 maja na D1 z cala pewnoscia nie bylo UP.
2. Ten trejd to nie bylo SPGM.
I to jest wlasnie to co mnie wkurza w SPGM, w kazdej wersji sa inne pary TF'ow na ktorych wyznaczamy trend i moment wejscia.
Chyba po prostu trzeba sie na cos zdecydowac raz na zawsze bo czasem mam tak ze kombinacja H4 i H1 (SPGM-2) daje sygnal wejscia, ale jak sie spojrzy dodatkowo na M15 (SPGM-3) to juz nie bardzo, ale rzut oka na M5 (SPGM-5) znow daje zielone swiatlo.
SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)
no dokładnie tak gram m30 dla D1. Na D1 patrzę na 2 poprzednie świece jak się układają na kablu 20 maja była 2 świecą rosnącą więc dlatego zrobiłem longa.
Dziś trejdowałem na parze USDJPY dałem na longa. Jeśli popatrzysz na Daily to jest byk, na m30 od powiedzmy 10 jest również. Zrobiłem wcześniej wejście - mój błąd, ale potem odbiło się i międzyczasie jeszcze pootwierałem 3 pozycje, które przyniosły fajny zysk;)
Teraz trochę mało mam czasu bo sesja się zbliża, ale muszę się zapoznać z linkiem, który basot (dzięki wielkie) wrzucił.
Dziś trejdowałem na parze USDJPY dałem na longa. Jeśli popatrzysz na Daily to jest byk, na m30 od powiedzmy 10 jest również. Zrobiłem wcześniej wejście - mój błąd, ale potem odbiło się i międzyczasie jeszcze pootwierałem 3 pozycje, które przyniosły fajny zysk;)
Teraz trochę mało mam czasu bo sesja się zbliża, ale muszę się zapoznać z linkiem, który basot (dzięki wielkie) wrzucił.
Ale w Brainie kierunek wyznacza nam SMA5 a nie swiece. Zreszta gdybys spojrzal na MACD (wyznacznik trendu w SPGM 2) to byz zobaczyl ze i 20 i dzisuaj jest na S.baski pisze:Na D1 patrzę na 2 poprzednie świece jak się układają na kablu 20 maja była 2 świecą rosnącą więc dlatego zrobiłem longa.
Dodano po 17 godzinach 48 minutach:
Na D1 jest S. A na H4 zblizamy sie do SMA 20. Bedzie odwrot?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SL stawiam tak jak jest napisane przez autora SPGM, czyli 10 pips ponizej/powyzej dolka/gorki.
Gram glownie na edku. Jak bede mial w zyciu troche czasu to przyjrze sie innym parom na ktorych gra autor
Gram glownie na edku. Jak bede mial w zyciu troche czasu to przyjrze sie innym parom na ktorych gra autor
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
- Rocendroll
- Stały bywalec
Dołączam się , ma to ktoś może?kobas8 pisze:ma ktos ten system po polsku bo link z pierwszego postu nie dziala...
kobas8@wp.pl
dzieki