SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)
Mam bardzo podobne założenia tylko na wykresie mam jeszcze Hi Lo Gann (5). Wejscie zgodne z sma5 nastepuje po zmianie kierunku HiLo, gdy cena cofnie się i dotknie szybszej sredniej. Pozwala to na szybsze zajecie pozycji niz w przypadku SPGM. Na M1 EU SL=4 a TP=6...
Pozdrawiam.
Dolaczam screen:
Pozdrawiam.
Dolaczam screen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gupiś.
- freshman89
- Gaduła
Co o tym myslicie? na daily spadki, na m30 tez w dol, dobre miejsce na shorta? kąt nachylenia spory, zamkniecia poznizej sm5 + przelamanie waznego r/s i przeciecie ostre fibo 50 i leci na 61 chyba

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Chyba tak. U mnie D1 zaczyna sie o 23.00 czasu polskiego.Little Scalper pisze: Albo znowu Twój broker ma inne świeczki od mojego ;
Wlasciwie tak sobie mysle ze jesli ktos nie ma czasu grac w ciagu dnia to mozna ograniczyc sie do grania tylko na taka formacje. Trzeba by tylko przebadac na ktorych parach to nie daje rezultatu, bo na ktorych gra king to wiemy.
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
No to czekamy co przyniesie nowa D1. Lecz SMA 5 powinna byc bardziej nachylona by sygnal byl pewniejszy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- freshman89
- Gaduła
Little Scalper, przede wszystkim po screenach widac, że sam nie używasz Braina, tylko jeszcze innej mutacji/wariacji/rewizji
Znam podstawy, cały czas się dokształcam i wypróbowuję różne systemy, obecnie macam price action, może za jakiś czas wrócę do Braina, ale na razie ten system wydaje mi się po prostu zbyt arbitralny i wbrew pozorom mało precyzyjny.

Też tak zagrałem ale nie jest (było) to takie oczywiste sma 5 powinna być w sell mode na dziennym, a nie jest, czyli zagranie wbrew zasadom.Przy skalpie to chyba raczej kierowałeś sie H4 a tam jest sell mode.Little Scalper pisze:przykład ze skalpa dzisiaj, świeca dniowa jest swięca spadkową bez powrotu zakładam że trend jest spadkowy