SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

Mam bardzo podobne założenia tylko na wykresie mam jeszcze Hi Lo Gann (5). Wejscie zgodne z sma5 nastepuje po zmianie kierunku HiLo, gdy cena cofnie się i dotknie szybszej sredniej. Pozwala to na szybsze zajecie pozycji niz w przypadku SPGM. Na M1 EU SL=4 a TP=6...

Pozdrawiam.

Dolaczam screen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gupiś.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

Little Scalper a mógłbyś coś rozwiniąć odnośnie skalpu na podstawie Brain'a? np. na jakich interwałach grasz? na M30, a wchodzisz na M1?

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

Co o tym myslicie? na daily spadki, na m30 tez w dol, dobre miejsce na shorta? kąt nachylenia spory, zamkniecia poznizej sm5 + przelamanie waznego r/s i przeciecie ostre fibo 50 i leci na 61 chyba

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Dzsiejsza D1 otworzyla sie jako outside open bear candle. Jak dotad jest OK.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Little Scalper pisze: Albo znowu Twój broker ma inne świeczki od mojego ;
Chyba tak. U mnie D1 zaczyna sie o 23.00 czasu polskiego.
Wlasciwie tak sobie mysle ze jesli ktos nie ma czasu grac w ciagu dnia to mozna ograniczyc sie do grania tylko na taka formacje. Trzeba by tylko przebadac na ktorych parach to nie daje rezultatu, bo na ktorych gra king to wiemy.

Dodano po 2 godzinach 6 minutach:

No to czekamy co przyniesie nowa D1. Lecz SMA 5 powinna byc bardziej nachylona by sygnal byl pewniejszy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

iwan pisze: bo na ktorych gra king to wiemy
ja nie wiem :)

Yarcio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yarcio »

Moim zdaniem Brain jest systemem, który sprawdza się tylko po lewej stronie wykresu. Na niskich TF (H1-M5, H4-M15[M30]) generuje masę fałszywych sygnałów. Albo ja nie potrafię grać, albo z tym systemem po prostu jest coś nie tak, a dane, które wypluwa są cholernie arbitralne.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

Little Scalper mógłbyś może założyć jakiś "żurnal:)" bo ciągle staram się opanować Brain'a niby na plus mam teraz depo, ale jednak zdarzają się złe wejścia... troche mam problem z ustalaniem odpowiedniego SL'a no i TP.

Yarcio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yarcio »

Little Scalper, przede wszystkim po screenach widac, że sam nie używasz Braina, tylko jeszcze innej mutacji/wariacji/rewizji :) Znam podstawy, cały czas się dokształcam i wypróbowuję różne systemy, obecnie macam price action, może za jakiś czas wrócę do Braina, ale na razie ten system wydaje mi się po prostu zbyt arbitralny i wbrew pozorom mało precyzyjny.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Little Scalper pisze:przykład ze skalpa dzisiaj, świeca dniowa jest swięca spadkową bez powrotu zakładam że trend jest spadkowy
Też tak zagrałem ale nie jest (było) to takie oczywiste sma 5 powinna być w sell mode na dziennym, a nie jest, czyli zagranie wbrew zasadom.Przy skalpie to chyba raczej kierowałeś sie H4 a tam jest sell mode.

ODPOWIEDZ