SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

30-40 pipsów ? przy pozycji 0,01 to tylko 4 dolce... No i nie polecam grać na parach z dużym spreadem...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Dlaczego w dol od H1 jest niemrawo ? Dzisiaj testowalem na M30+H1 i zrobilo mi sie 200 pipsow na: edek long 25, ejek long 25, kabel long+short razem 50, gej long short razem 50 i eurgbp 25 long., kangur 25 long. Nie wiem moze cos zle robilem, ze tak szlo :D Wchodzilem w transakcje w momencie przecinania sie sma5 i sma20 i jesli macd te bary byly ponizej/powyzej linii w momencie przeciecia srednich.

Pozdr

Dodano po 11 minutach:

Screeny

Dodano po 44 sekundach:

jeszcze troche

Dodano po 3 minutach:

Jesli chodzi o targety, to tak jak bylo opisane na ff. Na M30 wynosi 25 pipsow. Nie wiem jeszcze jak wybierac miejsca na SL. Dzisiaj mi sie upieklo, ale jak bedzie jutro, to nie wiem ;]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Rybako - wejścia wg. której wersji?

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wiem, ktora to jest werjsa i nie wiem tez czy ja dobrze zrozumialem, a takze czy te wejscia byly wg niej. W tytule jest, ze second edition. Plik pdf ma 35 stron.

Dodano po 45 minutach:

Geja zamknalem ze strata, jak nastepny bar byl wiekszy niz poprzedni na macd. Tak pisal cobra, ze to falszywy sygnal, boz robil sie taki lekki odwrocony spodek.

Dodano po 57 sekundach:

Zauwazylem tez, ze lepiej mi sie gra z europa niz pejsami. Moze to samo ktos jeszcze zaobserwowal ?
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Ja to zaobserwowałem. Gratuluje !
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

rybako pisze:Wchodzilem w transakcje w momencie przecinania sie sma5 i sma20 i jesli macd te bary byly ponizej/powyzej linii w momencie przeciecia srednich.
rybako pisze: Nie wiem jeszcze jak wybierac miejsca na SL
W takim razie twoje wejscia maja malo wspolnego z SPGM

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Po to tutaj pisze, zeby sie nauczyc tej strategii i moje wejscia byly wg spgm ;] No ale 50 pipsow na kablu i geju z nocy juz dzisiaj zlapane wg tamtego czegos ;]

Dodano po 4 minutach:

Sprawdzalem jescze moje wczorajsze wejscia, jak bym ustawial SL nad lokalnymi ekstremami, to sl zostaly nienaruszone
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

jak tam idzie? bo u mnie ostatnie 2 dni stratne;/

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

baski pisze:bo u mnie ostatnie 2 dni stratne;/

Wrzuc screeny to zobaczymy co bylo nie tak i czegos sie nauczymy. Napisz na jakich dwóch TF grasz.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Jak tam idzie Panowie? Ktos pochwali sie publicznie swoimi sukcesami lub porazkami?
Ja w tym tygodnu skalpowalem na M1 wiec SPGM na kilka dni poszedl w odstawke.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

ODPOWIEDZ