SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)
Dlaczego w dol od H1 jest niemrawo ? Dzisiaj testowalem na M30+H1 i zrobilo mi sie 200 pipsow na: edek long 25, ejek long 25, kabel long+short razem 50, gej long short razem 50 i eurgbp 25 long., kangur 25 long. Nie wiem moze cos zle robilem, ze tak szlo
Wchodzilem w transakcje w momencie przecinania sie sma5 i sma20 i jesli macd te bary byly ponizej/powyzej linii w momencie przeciecia srednich.
Pozdr
Dodano po 11 minutach:
Screeny
Dodano po 44 sekundach:
jeszcze troche
Dodano po 3 minutach:
Jesli chodzi o targety, to tak jak bylo opisane na ff. Na M30 wynosi 25 pipsow. Nie wiem jeszcze jak wybierac miejsca na SL. Dzisiaj mi sie upieklo, ale jak bedzie jutro, to nie wiem ;]

Pozdr
Dodano po 11 minutach:
Screeny
Dodano po 44 sekundach:
jeszcze troche
Dodano po 3 minutach:
Jesli chodzi o targety, to tak jak bylo opisane na ff. Na M30 wynosi 25 pipsow. Nie wiem jeszcze jak wybierac miejsca na SL. Dzisiaj mi sie upieklo, ale jak bedzie jutro, to nie wiem ;]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wiem, ktora to jest werjsa i nie wiem tez czy ja dobrze zrozumialem, a takze czy te wejscia byly wg niej. W tytule jest, ze second edition. Plik pdf ma 35 stron.
Dodano po 45 minutach:
Geja zamknalem ze strata, jak nastepny bar byl wiekszy niz poprzedni na macd. Tak pisal cobra, ze to falszywy sygnal, boz robil sie taki lekki odwrocony spodek.
Dodano po 57 sekundach:
Zauwazylem tez, ze lepiej mi sie gra z europa niz pejsami. Moze to samo ktos jeszcze zaobserwowal ?
Dodano po 45 minutach:
Geja zamknalem ze strata, jak nastepny bar byl wiekszy niz poprzedni na macd. Tak pisal cobra, ze to falszywy sygnal, boz robil sie taki lekki odwrocony spodek.
Dodano po 57 sekundach:
Zauwazylem tez, ze lepiej mi sie gra z europa niz pejsami. Moze to samo ktos jeszcze zaobserwowal ?
Po to tutaj pisze, zeby sie nauczyc tej strategii i moje wejscia byly wg spgm ;] No ale 50 pipsow na kablu i geju z nocy juz dzisiaj zlapane wg tamtego czegos ;]
Dodano po 4 minutach:
Sprawdzalem jescze moje wczorajsze wejscia, jak bym ustawial SL nad lokalnymi ekstremami, to sl zostaly nienaruszone
Dodano po 4 minutach:
Sprawdzalem jescze moje wczorajsze wejscia, jak bym ustawial SL nad lokalnymi ekstremami, to sl zostaly nienaruszone