HEDGE - PROSTY SYSTEM DLA KAZDEGO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: shandir »

Oczywiście te 50 usd to spread nie swap :-). Miłego niedzielnego wieczoru :-)!

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Tylko zdajesz sobie sprawę, że tak naprawdę kupiłeś parę eur/chf (patrz mój wcześniejszy post)? Popatrz na jej wykres i będziesz wiedział skąd zarobek, i kiedy się skończy niestety.

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Zgadzam się z przytoczonym postem, oczywiście nie jest to równo jedna pozycja w eur/chf, jak najbardziej, natomiast generalnie to jest zakup tej pary, bo tak naprawdę kupujesz jakąś ilość EUR za CHF, tego nie da się ukryć, z dokładnością do zaokrągleń. Ten system oczywiście działa, od 2.05.2004 (patrz wykres eur/chf), ale równie dobrze, a nawet lepiej działa zakup tej pary :-) moim zdaniem. Ale może się mylę, aczkolwiek bardzo dokładnie się przyglądałem temu systemowi, bo na pierwszy rzut oka wygląda faktycznie na bardzo atrakcyjną strategię carry and hedge.
Nie zmienia to faktu, że życzę powodzenia w stosowaniu!
Pozdrowienia,
Paweł

Awatar użytkownika
DonPavlo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: DonPavlo »

mam pytanko odnosnie opisanej przez ciebie metody. skoro zarabiasz na swapie,ale otwierajac pozycje jestes odrazu na minusie i musisz najpier odrobic straty w wysokosci sumy spreadów na obu parach. czy to sie oplaca? a co sie stanie jesli ceny pojda w odwrotnym kierunku?? wtedy zyskujesz na swapie ale tracisz na parze walutowej?? A co, jesli postawisz SL to moze wystapic ze zlecenie zostanie zamkniete na SL i bedziesz na misnusie. chyba ze zrobisz gigantyczny SL ale wtedy to nie ma sensu. A jesli nie bedzie SL i dojdzie do sytuacji ze straty sa tak gigantyczne i nie bedziesz mial wystarczajaco depozytu zabezpieczajacego na rachunku (margin) to broker automatycznie zamknie najbardziej niedochodowa pozycje. czy jest WARTO??
At The End Of The Day It's Not Big Deal
DonPavlo

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

proszę sobie policzyć jaki jest zysk z tych swapów... jest on na tyle znikowy, że można zapytać, czy nie ma sensu już o innej porze grać w ten sposób. Bo to nie swap zrobi tu zysk a ewentualny pips który nam się trafi odrobić ze spreadu - o ile się uda.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

swap jest tylko dodatkiem ;)

ODPOWIEDZ