HEDGE - PROSTY SYSTEM DLA KAZDEGO

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: shandir »

Popatrz na wykres g/j to wtedy będziesz mniej więcej wiedział kiedy tak się zdarza. I lepiej trzymać pieniądze na zewnątrz i przelewać na odpowiednie konto w zależności od ruchu, kartą kredytową jest szybko zwykle.
A co do ryzyka to są następujące, tak szczerze mówiąc:
1. Pozycja musi trwać minimum 6 dni zeby pokryć swap
2. Dochodzą Ci koszty przelewów między rachunkami, trzeba to dobrze zaplanować.
3. No i trzeba dobrze wyliczyć SL i TP na obu kontach, pomyłka może być kosztowna.
Pozdr. Paweł

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Poważniejsze to nie, czasami mi się trochę rozjechały zamknięcia, rzędu 10 - 15 pipsów. I oczywiście trzeba doliczyć koszty transferu pieniedzy, więc oczywiście 50% rocznie nie wyjdzie, ale tak rzędu 30 do 40% rocznie to mniej więcej wychodzi. Tylko oczywiście trzeba tego pilnować i dobrze planować. Ale z drugiej strony dobre i tyle, bo na tych kontach można też normalnie otwierać pozycje, pieniądze nie leżą bezproduktywnie.

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie, nie na edku, na GBP/JPY.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Nievinny »

A ja zamierzam potestować EA które mają stosować hedge. Wrzucam je do załączników jeśli ktoś chce je jeszcze rozpracować. Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem co i jak ;) Znaczy się nie odpalałem. Ale przydadzą się do zarabiania ;)

EDIT:
Został tylko 1 załącznik, bo on wydaje się bardziej perspektywiczny. Po przewaleniu całego tematu na ForexFactory (gdzie stwierdzono, że wersja 2 jest najbezpieczniejsza) widzę jakąś perspektywę przed tym systemem. CZekamy na kolejną przepisaną wersję, ja jednak potestuję na demku tą strategię. Jeśli da się osiągnąć takie wyniki jak oni to to przy umiarkowanym bezpieczeństwie to ja się na to piszę ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
godmode
Bywalec
Bywalec

Post autor: godmode »

godmode pisze:Zaraz otwieram oasie i zainwestuje małą sumkę wg przepisu z pierwszego postu - zobaczymy co z tego wyjdzie.
I tak też zrobiłem po 20 min byłem już 2 pips na + , ale nie zamykałem pozycji.
Po jakiś 24h obie pary się rozjechały, obecnie jestem jakieś 27 pips do tyłu, siedze na tym dalej. Do tego sysa potrzebny jest jednak AE (tylko jak go podpiąć pod oandę) lub więcej czasu na monitorowanie pozycji. Całkiem możliwe że w miedzyczasie było kilka okazji do zamkniecia pozycji. Tak w ogóle to przy jakim poziomie zysku należy zamykać pozycje?

Pozdrawiam,

shandir
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak, to ten broker. On standardowo nalicza swapa, ale jak do nich napiszesz że chcesz żeby nowo założone konto real było swap free to Ci zmienią, tylko warunek, że nie możesz mieć wcześniej założonego konta na którym choć raz Ci naliczyli swap. A standardowo swapu nie ma ForexGen.

Awatar użytkownika
godmode
Bywalec
Bywalec

Post autor: godmode »

godmode pisze:I tak też zrobiłem po 20 min byłem już 2 pips na + , ale nie zamykałem pozycji.
Po jakiś 24h obie pary się rozjechały, obecnie jestem jakieś 27 pips do tyłu, siedze na tym dalej.
Pozycje dalej otwarte na chwile obecną strata 97 pips :shock:

ODPOWIEDZ