Jak dla mnie to jest koszmarnie mało. Napisałeś 75$ rocznie ale nie podałeś od jakiego kapitału musisz zaczynać a z tego co widzę musisz mieć min 500$ żeby zastosować tą strategię. 75/500=0.15 czyli robisz 15% zysku rocznie - dla mnie osobiście nie jest to rewelacyjny wynik. Poza tym wziąłeś pod uwagę tylko korelację natomiast nie uwzględniłeś dziennej zmienności tych dwóch par która waha sie stosunkowo w proporcjach od 1 do 2.2 i to jest właśnie to ryzyko które ponosisz. Jak dla mnie też zbyt wielkie, nie mówiąc już o tym że EUR/USD i USD/CHF mają koszmarne stopy procentowe.poprawki100 pisze:W SUMIE 0.25 ZA JEDEN DZIEN. 0.25 X 300 DNI W ROKU = $75 NIBY MALO?
Może popełniłem gdzieś błąd. Jeżeli tak to sprostuj moją wypowiedz
Natomiast mnie bardziej interesuje to co napisał inny słyszałem o carryingu ale nigdy się tym nie interesowałem (bardziej interesuje mnie tradycyjna metoda inwestycji)
Mógł byś napisać coś więcej o tej metodzie ? W szczególności interesuje mnie w jaki sposób zabezpieczasz się przed ryzykiem kursowym. Co robisz jeżeli wykres idzie nie po twojej myśli ?