Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

tak sie zastanawiam czemu tak wyszlo - niby reakcja jest ale pipsa-dwu brak i grac nie mozna
moze kwestia ze oparte to o swiece 24:00?

Obrazek
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Źle zaznaczyłeś S/D. Reakcja którą widzisz to efekt działania S/D na niższych interwałach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

gutek04 pisze:Źle zaznaczyłeś S/D. Reakcja którą widzisz to efekt działania S/D na niższych interwałach.
bazując na m30 zrobiłeś na audzie ok - ale ja bym tego nie brał bo to te poziomy o mniejszej mocy, ALE rzućmy okiem na m15. Rozumiesz dlaczego tak ?

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

chyba sie nie zrozumielismy - chodzi mi o ten obecny ruch - nie nocne WYBICIE a ODBICIE od tych szarych kresek

moze u brokera z innymi cenami open/close cena by dotknela ? bo tak tylko dotknela wicka
Nie wierz w trendy.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Vanguard pisze:chyba sie nie zrozumielismy - chodzi mi o ten obecny ruch - nie nocne WYBICIE a ODBICIE od tych szarych kresek
To co pisywałeś przez autora tego systemu omawiane jest w ten sposób: stało się tak bo poziom był/jest mocny i cena nie miała siły wrócić szybciej do danego poziomu, dlatego też nastąpiła szybsza reakcja.
Teraz dobrze ?:) (bo chyba o to Ci chodzi :) )

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

No prawdopodobnie dlatego... Poprzyglądam się Twojej teorii w najbliższym czasie ;] Dzięki.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mnie bardzo ciekawi, jaki postęp zrobiłeś Adamie, że przerzuciłeś się na oczekujące, co wpłynęło na taki rozwój i decyzje by na nie się przerzucić? :?: :)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:
Vanguard pisze:chyba sie nie zrozumielismy - chodzi mi o ten obecny ruch - nie nocne WYBICIE a ODBICIE od tych szarych kresek
To co pisywałeś przez autora tego systemu omawiane jest w ten sposób: stało się tak bo poziom był/jest mocny i cena nie miała siły wrócić szybciej do danego poziomu, dlatego też nastąpiła szybsza reakcja.
Teraz dobrze ?:) (bo chyba o to Ci chodzi :) )
Czyli liczymy na ponowny atak... good...

to jeszcze jedna zagwozdka - jak to najlepiej wyjac ?
proponowanie prze ze mnie strefy dla roznych interwalow - jaki najlepiej rozegrac zeby nie wpier. za duzo :) ?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 12:38 przez Vanguard, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wierz w trendy.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

gutek04 pisze:No prawdopodobnie dlatego... Poprzyglądam się Twojej teorii w najbliższym czasie ;] Dzięki.
5 z plusem. Innymi słowy.. szukaj wybicia na m30 było to takie.. hm.. trochę naciągane. Inna sprawa że - nie powinniśmy brać każdego poziomu jaki wleci Ci/mi/Wam pod rękę :P trochę selekcji i raczej starać się trzymać to :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Vanguard pisze: Czyli liczymy na ponowny atak... good...

to jeszcze jedna zagwozdka - jak to najlepiej wyjac ?
proponowanie prze ze mnie strefy dla roznych interwalow - jaki najlepiej rozegrac zeby nie wpier. za duzo :) ?
Popatrz na to inaczej - wybierając takie poziomy grasz logicznie, bo szukasz czegoś na styl Sell high Buy low. Mało tego - zauważ że w 90% cena ma duży problem z przejściem tego poziomu. To można wykorzystać.

Kolejna sprawa - wiadomo - najlepiej to by było zabrać takie zlecenia z m1, pytanie czy banki/instytucje zwracają uwagę na m1 :)
W tym przypadku ok wydaje mi się m15.

Jeżeli rozmaiwamy nt wyboru - wszystko zależne od Ciebie i akceptowanego przez Ciebie ryzyka. Wczoraj przyoszczędzić chciałem na edku - wynik taki że analiza dobra - poziom ok - ale nie doszli :)

ps - wg tego scr brał bym ten poziom:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 12:43 przez Shadi, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ