Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Ooo,ktoś tu kombinuje jeszcze z formacjami :P Nieźle,nieźle.

Kabel mnie chyba nie lubi ^^

Poszła S'ka,szybko przestawiłem na BE+1 zrażony wczorajszymi doświadczeniami ,a tu taki psikus %-)

Obrazek

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Dziś jeszcze coś podrzucę bo jutro mnie nie ma. Trzeba trochę odpocząć wreszcie. Nastała era zleceń oczekujących i wszystkie poniżej transakcje zawarte były właśnie z nich.

Kabel, obejrzał linię stopa z bliska ale się przestraszył.
Obrazek

Aud zerknął na limita i bez oporów dał się porwać na krótki zlot + mały long na dojazd do poziomu

Obrazek
Obrazek

A tu ejek + suma sumarum jeszcze otwartych pozycji. Ejek pierwszy sell limit oczekujący z rana zamknięty na +-60 potem stop 10 pips i teraz otwarty sell stop na lekko ponad 80 pips.

Obrazek

A na koniec zostawiłem dla was prawdziwą wisienkę :) oczywiście oczekujące.

Obrazek

Żeby lepiej było widać sell był na minusie aż 0,7 pipsa a teraz jest w okolicach 100 :)

Obrazek

Na dziś raczej koniec więc na podsumowanie powiem, że nie miałem problemu żeby trzymać zyski 30-40 pipsowe ale jak wszedłem na platformę 1h temu to prawdę mówiąc nie wiedziałem jak się zachować. Wejścia są w miare opanowane ale muszę popracować na trzymaniem pozycji. Dziś Kabel -10 Aud 10 +45 Ejek 60-10+80 Edek 110 - co daje razem 285 na dziś
:)

@edit
edek musnął tp więc już z palca zamknąłem
Obrazek
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

Szacun za te trejdy ;]

CIekawi mnie tylko poczatkowy stop loss na eur/jpy, jak grałeś na wybicie;]

No i nie do konca rozumiem jak wyznaczyłeś ten poziom na shorta na aud/usd

pzdr

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

michael7 pisze:No i nie do konca rozumiem jak wyznaczyłeś ten poziom na shorta na aud/usd
Mam nadzieję że pomogę screenami.

Obrazek

Obrazek

michael7 pisze:CIekawi mnie tylko poczatkowy stop loss na eur/jpy, jak grałeś na wybicie;]
Tak, o tym nie pisałem bo jest to według mnie gorsze wejście niż standardowe na 'odbicie'. Więc napisałem coś w paincie. SL na EJ postawiony był zgodnie z tymi zasadami. Dodam tylko, że logika jest bardzo pomocna w zapamiętaniu zasad a do wielu z nich można dojść samemu. Np.: Tu SL musi być w miejscu w którym nasze założenia co do wejścia stracą swoją siłę. Jeśli zostałoby otwarte moje sell stop a potem cena powędrowała z powrotem do konsoli to dla mnie jest to false break i większe prawdo podobieństwo jest żeby kierować się w up niż down. A false break jest niczym innym jak zarozumiałością niedźwiedzi w tym wypadku bo myślały że mają wystarczającą siłe by wybić z konsoli dołem a dostały tylko po nosie od byków które wszystko miały pod kontrolą. Taka sytuacja daje nam jasną wizję stosunków między bykami i niedźwiedziami a tego właśnie szukamy.

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

Sorki, że tak Cię tutaj fatyguje, ale staram się to zrozumieć, bo nie ukrywam, że ta metoda supply and demand jest bardzo interesująca i byc może dołoże to do swojej strategii, żeby poprawić skuteczność...

W dalszym ciągu aud/usd... Czy to co zrobiłem wg Ciebie jest poprawne?;]
Obrazek

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Jak najbardziej poprawnie. Po prostu nie mam zwyczaju edytować wykresów przed robieniem screena - zbyt dużo czasu by mi to zajęło. A te supply, jak i inne poziomy już wykasowałem bo straciły one dla mnie swoją wartość.

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

To ja wrzuce może aktualnego shorta na Edku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

admkowal pisze:Jak najbardziej poprawnie. Po prostu nie mam zwyczaju edytować wykresów przed robieniem screena - zbyt dużo czasu by mi to zajęło. A te supply, jak i inne poziomy już wykasowałem bo straciły one dla mnie swoją wartość.

Obrazek
Dlaczego straciły dla Ciebie ważność? Bo zostały pokonane tamtymi świeczkami? Zawsze jak już coś zostanie przebite traci ważność? Ale kiedy...z towarzyszącym sporym momentum w trakcie a jak niepewność na poziomie to nie traci ważności taki poziom?

Widzę, że zmieniłeś interwały...na początku jechałeś na M5 czasami M1 a teraz tylko M15 bądź M30 pokazujesz wejścia...czym to wynika z Twoich testów i zmian w strategii i podejściu do tematu?

Pozdrawiam przyszłego bogacza ;)

PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.

Czy ktokolwiek pamięta czasy w których skuteczność formacji typowych była skuteczniejsza o 40% niż obecnie? Fałszywe wybicia z formacji itd....to sprawka GRUBASÓW. Wiedzą jakie techniki stosują traderzy i jaja sobie robią sabotując i kosząc kapitał z rynku...

Skuteczność tej metody to jest jakaś psychoza. Może obawy związane z sabotażem są nieuzasadnione bo nie da się AŻ tak sabotować bo to z czego tu się korzysta czyli sama esencja PA...to samo serce rynku...które trzymamy w dłoni.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Spekulant83 pisze: PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.
:wall: :wall: :wall: Tyle powiem :)

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Shadi pisze:
Spekulant83 pisze: PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.
:wall: :wall: :wall: Tyle powiem :)

Jak będą sabotować to zostawią tak czy siak ślad na wykresie ;) Metoda ponadczasowa.
fx-forum

ODPOWIEDZ